aktiviti

Aktiviti Sepanjang cuti Raya Cina

Assalamualaikum

Hai korang☺☺syokkan kalau cuti lama.Nak² bila bercuti di kampung .Walau tak buat aktiviti kemana-mana pun,duduk rumah je pun dah ok.

Actually aku start bercuti pada 15 Februari hari tu sampailah hari isnin.And hari ni baru start bekerja.So,15hb bersamaan dengan hari khamis,aku balik kampung dengan anak dara tu je memandangkan husband kerja lagi khamis tu.Plan nak amik ayah balik dari umrah.Sepatutnya ayah akan ambil flight dari KLIA2 ke Senai.Sampai Senai dalam pukul 8 pagi macam tu.So,turn aku untuk ambil ayah kat Senai.Tapi entah apa plan adik yang duduk KL tu,dia nak balik sekali dengan ayah naik kawan dia.So tak jadilah aku ambil ayah kat Airport Senai.Tapi petang khamis tu sempat lagi kami terjah Aroi Thai Boat Noodles kat Tunamaya.Macam dah jadi port wajib kami pulak.Mak pun suka datang sini tau.Aku pernah ceritakan dekat SINI

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
 ada je nak menyelit budak dua orang ni.Ni orang lain ambil gambar..tak puas hati betul sebab tak nampak semua..cittt
Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
ai ambil gambar ok je..nampak semua

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
puan blog yang gojes,mak gojes dan adik yang gonjeng

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aku terpaksa jugak balik ke Pasir Gudang semula disebabkan Abang Ipar akan bercuti di rumah.Tengahari tu terus shoot balik ke Pasir Gudang dengan dua anak dara tu pulak..Kakak fiyah memang dah cakap awal² dengan umi yang dia nak ikut umi balik kalau dia cuti sekolah.Petang tu sampailah orang Pahang ke rumah.Ingat plan malam tu nak cuci mata dekat Pasar Borong Pandan,tapi disebabkan kesian dengan kakak ipar tinggal sorang kat rumah,jadi aku temankan dia..Yang pergi ke pasar borong tu abang ipar,husband,MIL dengan anak-anak dia je.Yelah..Kakak ipar ada anak kecil,takut mengaruk pulak kan..Aku faham sangatlah kalau ada budak kecik.

So,esoknya kami plan nak ke Jusco Tebrau sebab diorang ada misi untuk ke sana.Kita ikutkan je.And anak dara dua orang tu sempat PAU umi masa masuk kaison.Dapatlah beli pencil yang ada rama-rama kat atas dia..Total hangus RM13..Nasib baik

Sempat lah nak show off pencil yang dia dapat tu.

Lepas keluar dari Kaison tu,ingat nak jalan-jalan lagi.Tapi si kecik dah mengaruk.Mybe sebab suasana bising dalam Jusco tu.Terus la kami keluar dan cari port makan untuk isi perut.

So,lepas isi perut,aku cadang untuk lepak kat Tasik Layang-layang.Lepaskan budak-budak bermain.

bukit layang-layang
kakak and sepupu

bukit layang layang
Budak tak berapa nak sihat masa ni

bukit layang-layang
Kakak awfiyah memang pantang nampak kamera..Ada je aksi dia berbanding dengan adik .
Esoknya,lepas pada abang ipar balik,kami pun balik semula ke kampung untuk hantar kakak..Itu pun menangis bagai nak rak sebab umi nak hantar dia balik..alahai anak…suka tau buat drama air mata..

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

50 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE