Nagging

Bertukar Kepada Umobile Prepaid ke Umobile Postpaid

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Actually aku dah lama  terfikir nak masuk Umobile Postpaid ni.Lama dah fikir.Sampai naik basi fikir masalah ni.

Bukan apa,kekadang tu,rasa macam membazir,tapi bila guna prepaid pulak,Data habis cepat,Credit pun cepat jugak.Sekarang ni Naura banyak jugaklah tengok Youtube.So,makin cepatlah Data Internet.Selalunya aku akan topup untuk internet dalam Rm30 sebulan.Kadang-kadang extra topup dalam RM20 gitulah.Itu kalau data internet tak habis,kalau habis,of courselah aku kena tambah lagi data dan topup RM30.Banyak jugak tu kan.

So,selepas bincang dengan Husband,hari sabtu yang lepas aku bertukar kepada Umobile Pospaid.Kira bayar sharelah dengan husband.Sebabnya sebelah malam aku akan onkan wife.So semua boleh guna…hehehehe..

Untuk Umobile Postpaid aku memilih untuk menggunakan Plan P78 .Banyak jugaklah kelebihan menggunakan P78 ni.Cuma line tu ikut jugak cuaca sekeliling,Kalau hujan,maka akan lembablah line.

Unlimited Hero P78.Semuanya unlimited..Bestlah bila layan youtube.Takdelah data habis ke ape.Bukan itu sahaja.Kelebihan Unlimited Hero P78 ini adalah

  • Unlimited High-Speed data
  • Unlimited Calls to all network
  • Free Mobile Hotspot
  • Free Data for Roaming
Hah…itu jelah kelebihannya.Jadi takdelah perlu tambah apa-apa pun kan untuk Postpaid ni.Cuma aku belum bertukar ke Nombor lama je.Nak tukar kepada nombor lama kena pergi ke Center Umobile.Disebabkan ianya di buka pada hari bekerja sahaja,maka tertangguhlah untuk penukaran nombor tu.Macam sayang pulak kan nak tukar nombor baru.Sebab aku baru je pakai semula Umobile ni dalam setahun.Jadi taknaklah tukar lagi.
Harap oklah kan untuk Postpaid ni..malas dah nak bertukar lagi..

https://www.u.com.my/postpaid/unlimited-hero

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE