• INFO

    Belajar Asas Baikpulih Handphone

    Belajar Asas Baikpulih Handphone | Kepada mereka yang berminat untuk belajar tentang asas baik pulih handphone bolehlah mendaftar segera. BELAJAR ASAS BAIKPULIH HANDPHONE Tarikh : 6 atau 13 Oktober 2018 (Sabtu) Masa : 8.00 Pagi hingga 1.00 petang Tempat terhad kepada 30 orang sahaja.Yuran hanya RM30 sahaja.Untuk keterangan lanjut sila hubungi Puan Roveena di talian 019-4444038  

  • produk review

    Garlic Balm ZM Beauty untuk bayi batuk dan selsema

    Garlic Balm ZM Beauty untuk bayi batuk dan selsema | Kalau anak batuk dan selsema ni, selain dari ubatan dari klinik, kenalah ikhtiar cara tradisional jugak sebab kalau tak, akan melaratlah berminggu-minggu lamanya.Cara tradisional yang selalu digunakan oleh mak-mak kita dulu adalah dengan penggunaan bawang putih atau bahasa omputehnya garlic. Kalau korang buat carian Khasiat bawang putih ni memang banyak tau.Salah satunya adalah mengurangkan batuk dan selsema anak.Aku ada ceritakan cara keluarkan hingus dan kahak  di rumah dengan kaedah steaming yang menggunakan bawang putih.Di Entry tu aku gunakan bawang putih sebagai salah satu kaedah untuk keluarkan hingus dan kahak Naura dulu.   Selain dari kita buat steaming kan, boleh je…

  • INFO

    Jawatan Kosong di Forest City Hotels

    Jawatan Kosong di Forest City Hotels | Alhamdulillah, Jawatan Kosong di Johor Bahru semakin banyak dan memberi peluang kepada mereka yang berminat untuk mencari pekerjaan.So,jangan lepaskan peluang untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Forest City Hotels ye. Forest City Hotels sedang mengadakan Walk In Interview di The Mini RTC Pok, Gelang Patah.Beberapa jawatan kosong yang perlu diisi adalah seperti di bawah F&B Service crew Bar Tender Houskeeping/Laundry Attendant Concierge cum Driver Technician and CCTV Operator Bagi yang berminat boleh datang pada waktu seperti di bawah Jawatan Kosong di Forest City Hotels Date: Friday, 21st September 2018 2pm – 5pm Venue: Kompleks Penghulu Mukim Tanjung Kupang, Jalan Tanjung Kupang, Kg. Pok…

  • review food

    Best Dim Sum Halal di Pasir Gudang

    Best Dim Sum Halal di Pasir Gudang | Lama betul tak makan dim sum ni.Kalau nak ikutkan memang ada je ramai yang dok jual dim sum.Tapi nak mencari dim sum halal tu payah la sikit.Kalau ikutkan dim sum ni orang chinese je suka jual.Jarang ler kan orang melayu yang jual.So, ragu-ragulah sikit nak makan.   Tapi hari tu, lepas pada dua orang blogger JDT dok up pasal Dim sum ni, terus rasa nak pergi makan kat situ.Kedai dim sum halal ni terletak di Kipmart Home Pasir Gudang.Lama dah beroperasi, cuma kurang orang dok up status pasal dim sum yang di jual di Kipmart home ni.So , masa tu sementara menunggu nak…

  • Uncategorized

    Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang

    Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang | Kalau cerita pasal Pesta makanan Johor, of courselah menu yang dihidangkan menarik.Sampai aku rasa nak terjah je ke Kluang Johor ni tau. Pesta Makanan Johor di Dataran Tasek Kluang Antara menu yang dihidangkan adalah :- ✔️ Kacang Pool ✔️ Ubi Rebus Sambal Ikan Masin ✔️ Lempeng Tradisional ✔️ Roti Jala Kari Pekat ✔️ Mee Rebus ✔️ Asam Pedas dan banyak lagi Tarikh 🗓 Bermula 28 September – 7 Oktober 2018 ⏰ Dari 10.00 pagi hingga 12.00 malam Lokasi : 📍 Dataran Tasik Kluang

  • parenting blogger

    Didik anak untuk membaca

    Didik anak untuk membaca | Aku selalu impikan bila anak aku besar,dia dah pandai untuk berbahasa Inggeris.Walaupun aku ni bukanlah jenis orang yang pandai speaking,tapi setakat dua tiga patah perkataan tu boleh la..Kadang-kadang nak balas apa omputih cakap,memang aku tak pandai, walaupun aku tau apa yang dia cakapkannya.Nak didik anak membaca seawal 3 tahun ni memerlukan kesabaran yang tinggi jugak   Tapi sebagai mak, aku memang nak anak aku pandai bahasa tu.Mungkin sebab bila aku rasakan,bahasa kedua tu penting bila mereka belajar di sekolah dan juga bila mereka dah bekerja lagi.So,aku taknak anak²  aku susah bila besar nak cari pekerjaan.Kita nak bagi yang terbaik pada anak ni,bukan sekadar hantar dia…

  • INFO

    LEGOLAND® Malaysia Resort -Brick-or-Treat Night Party

    LEGOLAND® Malaysia Resort -Brick-or-Treat Night Party | Brick or Treat Part Hallowen kembali lagi di Legoland pada tahun ini.Pastinya ia akan mmberikan kepuasan kepada mereka yang hadir pada tahun ini.   Kalau tahun-tahun berikutnya semasa pelancaran Brick or Treat di Legoland,dah pun gamat dengan aktiviti-aktiviti ini,apatah lagi pada tahun 2018 ni kan.Mestilah lebih banyak aktiviti.Pada bulan Oktober setiap tahun,Legoland akan mengadakan Parti Hallowen dengan lebih lagi aktiviti untuk kanak-kanak meraikan parti ini seperti Speed Building Challenges di mana mereka akan bekerjasama untuk belajar melalui MAGIC OF PLAY.   Banyak aktiviti di setiap sudut Legoland dikemaskini dengan aktiviti dan perhiasan Hallowen dan mereka dapat menikmati aktiviti belajar bersama keluarga,termasuk di Hut…

  • food Review

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali | Baru je Launching beberapa minggu yang lalu.The Morso menyajikan makanan italian iaitu pasta dan western.So peminat makanan italian,boleh la mencuba pelbagai makanan disini. Baru semalam aku berkesempatan untuk mencuba antara menu yang ditawarkan disini.Of courselah teruja kan sebabnya aku adalah salah seorang peminat pasta.Pasta kegemaran aku  pasta carbonara.So,teringinlah nak mencuba disini kan.   The Morso ni terletak di Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang dan merupakan salah satu cawangan The Morso.Selain itu di Johor Bahru,The Morso telah membuka juga cawangan di Bandar Dato Onn.So, jom tengok apa yang aku order semasa makan di sana. So far memang berbaloi makan kat sini, sebab portion…

  • food Review

    Kambing 40 Hari yang disebut-sebut

    Kari Kambing 40 Hari yang disebut-sebut | Siapa je yang tak tau pasal Kedai makan Kari Kambing 40 hari ni kan.Semua tahu,bila datang ke kedai makan Kambing 40 Hari ni,orang ramai,nak makan kena beratur panjang.Siapa je kan tak kenal kedai makan ni.Bukan orang Negeri Johor je dah datang ke sini,malahan Negara jiran kita pun dah pernah sampai ke sini tau. KARI KAMBING 40 HARI Kambing 40 hari ni terletak di bersebelahan Highway Ayer Hitam arah utara,kalau dari highway memang akan nampak signboard besar kat tepi jalan tu.Sepanjang ulang alik ke Melaka,memang akan cakap kat husband,bila gaknya nak menyinggah makan di sini.Apa menu yang menarik di sini.Tentulah Kari kambing yang menjadi…

  • Travel

    Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong

    Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong | Walaupun dah lama juga ianya dibina,baru berkesempatan untuk singgah di Masjid Selat Melaka ni.Masa dalam pembinaan dulu,boleh tengok dari jauh je.Tapi bila dah siap,memang cantik pemandangan khususnya di waktu malam. MASJID SELAT MELAKA Masjid Selat Melaka ni,of courselah terletak di tepian laut Melaka atau lebih dikenali dengan Pulau Melaka.Masjid Selat Melaka ni telah dibina pada 24 November 2008.Punyalah lama aku tak ke sini kan.Tapi hari tu berkesempatan jugak untuk solat maghrib disini.Walaupun masa tu tengah bercuti,dapat duduk luar pun jadiklah..Ramai pelancong yang datang ke sini untuk melihat Matahari terbenam tau.Lagi satu keindahan diwaktu petang tu yang selalu mencuri tumpuan para pelancong.Masjid Selat…