percutian

Monorail ThemePark & Studios Melaka

Assalamualaikum

Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka.

Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu..

Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat situ bolehlah bawa anak-anak naik monarail tu.Kakak kata nak naik keretapi..emmm,sama jugaklah tu kan.Nak naik ni kena tunggu lama jugaklah,hampir sejam.Masa aku ingat Monarail ni bukak,ada satu je gerabak dia,sekarang ni dah tiga.Jadi ramai sikitlah boleh naik

Sepanjang Disember,promosi tau RM10 sahaja sesiapa yang menaiki Monarail ni.
Aku cadangkan korang naik waktu malam.Nampak pemandangan yang cantik dan lampu warna-warni disekitar kawasan Bandar Hilir.Monarail dibuka dari pukul 10.00 pagi hingga 12.00 malam.
Tapi masa aku naik hari tu waktu siang.So nampak pemandangan bangunan yang belum siap.
Nampak tak Monarail yang panjang tu..Hah..tunggu giliran kami.
Adik tak berapa minat naik keretapi ni.Muka boring je naik ni.kakak pulak,mula-mula je excited,lepas tu boring.
Kakak and ucu.Budak terlebih mulut..penat nak jawab segala soalan dia.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE