• food Review

    Kali Pertama ke Boat Noddle SKS Bandar Penawar

    Assalamualaikum Hai korang.Actually aku memang dah lama nak makan Boat Noddles ni.Tapi disebabkan ianya jauh dari runah,so pendamkan jelah hasrat nak makan tu.But,bila SKS di Bandar Penawar bukak,ada dua tempat actually yang jua boat Noddles ni.Satu di SKS dan satu lagi di Tunamaya Beach Resort,berdekatan dengan Shopping Mall SKS jugak. Memandangkan aku ada urusan di Mall tu,so aku decide nak try Boat Noddles disitu. Mission accomplish.Tapi,alahaiii..hah..tengok jelah apa yang aku order ni Ada lagi,tapi ini sebahagian sahaja.Menu tak berapa banyak dan tak banyak pilihan seperti yang diperkatakan di temoat-tenoat yang lain.Minuman pulak aku order Green Tea Thai.Tapi yang membuatkan aku kecewa is,cair je rasa green tea tu. Kalau ikut out…

  • Uncategorized

    Misi mencari durian

    Assalamualaikum Hai korang??Musim durian ni kang,kat wall fb aku,ramai nau dok menayang isi durian yang mengancam tu. Balik kampung semalam,nampak dah orang jual durian,murah pun murah.Kalau ikutkan ramai yang nak mencari durian D24,durian tembaga atau durian kampung.Ikut poketlah kan,kalau korang ada rezeki terlebih,boleh je makan durian yang mahal sikit. Disebabkan dah lalu lalang banyak kali,so semalam singgah jugak disitu iaitu di luar simpang masuk ke Semenchu. See ada gerenti baru bayar. Maksudnya,korang boleh tengok dulu isi dalam,rasa sikit,kalau ok baru bayar. Ini je durian yang tinggal..Yang dah kecil2 je.Itupun kena pilih betul-betul.Sekilo rm15..Oklah kan..Walau tak berapa nak bagus macam D24 tu..hehehe Dapatlah 5 biji rm50.Mahal memang mahal.Kalau nak diingat balik,masa…

  • percutian

    Monorail ThemePark & Studios Melaka

    Assalamualaikum Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka. Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu.. Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat situ bolehlah bawa anak-anak naik monarail tu.Kakak kata nak naik keretapi..emmm,sama jugaklah tu kan.Nak naik ni kena tunggu lama jugaklah,hampir sejam.Masa aku ingat Monarail ni bukak,ada satu je gerabak dia,sekarang ni dah tiga.Jadi ramai sikitlah boleh naik Sepanjang Disember,promosi tau…

  • percutian

    Percutian ke Melaka

    Assalamualaikum Hai korang?? Actually percutian ni hanyalah percutian biasa.Takde plan nak stay hotel or apalah.Just nak hantar nenek diorang ni balik ke kampung.Lepas tu plan anak-anak jalan-jalan berdekatan sini je. So,semalam kengkononnya bawak budak-budak ni jalan-jalan Melaka.Melaka ni memang time cuti-cuti ni,sesak dengan orang yang bercuti. Lagi pulak nak masuk mana-mana confirm kena bayar.So,pergilah kami ke tempat-tempat yang bayarnya takdelah mahal sangat. Hah..nanti aku ceritalah lebih lanjut.Bila bercuti ni,payah nak pegang handphone.Ada je kang yang mengamuk nakkan handphone. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    TOP 6 BENEFITS OF RASPBERRIES

    Assalamualaikum TOP 6  BENEFITS OF RASPBERRIES 1. Boost Heart Health 2. Help with Weight Loss 3. Can Help manage Diabetes 4. May Helps Prevent Cancer 5. Ease Arthritis Pain 6. Fight Aging →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    TOP 6 BENEFITS OF RASPBERRIES

    Assalamualaikum TOP 6  BENEFITS OF RASPBERRIES 1. Boost Heart Health 2. Help with Weight Loss 3. Can Help manage Diabetes 4. May Helps Prevent Cancer 5. Ease Arthritis Pain 6. Fight Aging →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Hi-Plus supplemen untuk tinggi: cara makan dan pengambilannya

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Adakah korang dalam kategori Pendek..rendah atau katik..Mestilah korang nak tinggikan sebab banyak kemungkinan yang menggagalkan kita apabila kita tidak cukup ketinggian.Dan sebab kenapa kita perlu tinggi adalah disebabkan kita ingin lebih berkeyakinan.Ada sebab lain lagi ke kenapa kita nak tinggi.So..teruskan membaca ye. MENGAPA PERLU TINGGI Ada beberapa sebab kenapa kita perlu tinggi.Bukan sahaja untuk keyakinan diri malah ada beberapa faktor yang menyebabkan kita nak tinggi dan diantaranya Peluang lulus temuduga Menyertai pasukan berunifor Peluang menjadi artis & Model Membina keyakinan diri Mencari pasangan ideal Menjadi Pramugari Tapi..bolehkah impian nak tinggi tu menjadi kenyataan?Why not kan.Walaupun usia sudah menjangkau ke angka 21 tahun,masih lagi tau boleh tinggi.Hah..ni yang aku…

  • Uncategorized

    10 Health Benefits of Avocado

    Assalamualaikum source:google 10 HEALTH BENEFITS OF AVOCADO 1. May Reduce risk factors for heart disease 2.Contributes to 8% of daily fiber 3. Aids in stabilizing blood sugar 4. Source of naturally good fats 5. Great source of potassium 6. Maintains a healthy heart 7. Boosts Immune system 8. Makes your skin glow 9. Anti-inflammatory 10.Anti-aging →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Nagging

    SHUTDOWN!

    Assalamualaikum Hai korang..SHUTDOWN!! Apa yang shutdown tu eh…Hah..ni nak cerita ni. Company bakal shutdown selama seminggu..uihhh…Bila fikir pasal cuti ni memang seronok,tapi bila dicutikan rasa tak seronok la pulak sebabnya,ia akan melibatkan kekurangan gaji . Lama kan tak cerita pasal work..Dan hari ni,aku masukkan cerita Shutdown ni di dalam entry aku.Yelah,sesekali kena juga kan cerita pasal work ni.Bagi nak lepaskan segalanya semua disini. Lately ni,company aku kurang projek masuk,Kebanyakkan company yang berkaitan marine sedikit sebanyak terjejas ekoran ekonomi Negara yang tidak stabil.Dengan keadaan minyak turun naik,membuatkan bakal-bakal pembeli,payah nak berurusan dengan syarikat-syarikat marine ni. Yelah,ada banyak sebab beb kenapa company aku kurang project,tapi itu biarlah mereka yang uruskan,aku harap,moga tahun…