Showing 52 Result(s)
printcious PRODUK REVIEW

Baby Gift Idea dari Printcious.com – Precious Gifts from your heart

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Seronoknya kan menerima kedatangan ahli baru dalam keluarga,saudara mahupun sahabat handai kan.Of courselah bila pergi melawat mesti ada buah tangan yang dibawa sekali Hah..selalu ape je yang korang berikan kepada ibu-ibu yang baru melahirkan anak ni.Mesti pakaian dan barangan baby kan.Tapi kan,apa  salahnya kita buat kelainan sedikit dalam memberi hadiah untuk mereka ni.Apa kelainan tu? meh aku nak share dengan korang tentang satu website ni yang memberikan …

RANDOM

Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com

Assalamualaikum Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu “Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com” untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni. Hadiah 20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang. 20pcs photo polaroid saiz 2R x …

Menu of the day

MENU DINNER 22112017

Assalamualaikum Hai korang☺☺Jomlah selit sikit menu apa yang umi masak malam semalam.Actually menu utama untuk malam semalam tu,memang umi tak pernah buat tau.Ini masakkan orang jawa eh…yeke jawa..hahaha… ye lah kot.. Oklah,tetiba otak umi ni memberikan idea untuk buat Ayam masak ungkep.Memandangkan segala bahan yang diperlukan untuk buat ungkep ni ada di dapur,So umi proceed dengan menu tu. Wallah…kira menjadi jugaklah kan Ayam Ungkep ni.Senang je rupanya resepi  Ayam Ungkep …

RANDOM

Cara simpan bahan stok dapur agar tahan lama

Assalamualaikum Hai korang☺☺Bila bab dapur ni,sebagai orang perempuan,kita sangatlah memahami kan bagaimana cara untuk menyimpan barang-barang dapur agar ia lebih tahan lama. Kadang-kadang aku terfikir jugak,macam mana aku nak simpan barang dapur seperti halia,sayur,cili dan sebagainya supaya ia tidak busuk dan tahan lama.Kadang-kadang tu cili cepat je kering dan busuk bila lama sangat di dalam peti ais.Sama juga dengan ikan bilis,korang perasan tak,kalau letak kat luar,ikan kering tu akan keras …

parenting blogger Parenting moments

Bersediakah Untuk Potty Training?

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hah….bila fikir pasal Potty Training ni,umi dah naik seriau pulak.Bukan apa,nak Potty Train anak ni memerlukan kesabaran yang tinggi.Macam kakak awfiyah,dia start Cerai lampin masa umur dia 3 tahun lebih.Itu pun malam still pakai pampers;Nak berjalan kena pakai pampers.Kalau siang ,senang cerita je. Naura dah semakin banyak akal. Bila si adik ni,umi ingatkan nak bagi pendedahan awal untuk dia,Tapi tak taulah umi boleh lakukan atau tak.Yelah,dengan umi …

parenting blogger Parenting moments

Majlis Graduasi Penyampaian Hadiah untuk Program Literasi Kanak-kanak

Assalamualaikum Hai korang☺☺Thorwback sabtu hari tu,kakak ada Majlis Graduasi untuk kanak-kanak berumur 3 & 4 tahun.Pada Majlis tu,kakak ada masuk tarian Baby Shark Dodoo…Hadoii..Tahulah kan perangai budak 3 tahun dan 4 tahun macam mana,.Hancus sungguh tarian tu…hehehe…Penat cikgu mengajar,sampai masa semua dah kelaut..Tapi takpelah kan,at least diorang ada pengalaman untuk semua tu. So hari tu,kakak masuk juga pertandingan sukan.Seronoklah kakak sebab dapat banyak hadiah Wefie kakak dan umi sebelum tarian …

RANDOM

Majlis Graduasi Penyampaian Hadiah untuk Program Literasi Kanak-kanak

Assalamualaikum Hai korang☺☺Thorwback sabtu hari tu,kakak ada Majlis Graduasi untuk kanak-kanak berumur 3 & 4 tahun.Pada Majlis tu,kakak ada masuk tarian Baby Shark Dodoo…Hadoii..Tahulah kan perangai budak 3 tahun dan 4 tahun macam mana,.Hancus sungguh tarian tu…hehehe…Penat cikgu mengajar,sampai masa semua dah kelaut..Tapi takpelah kan,at least diorang ada pengalaman untuk semua tu. So hari tu,kakak masuk juga pertandingan sukan.Seronoklah kakak sebab dapat banyak hadiah Wefie kakak dan umi sebelum tarian …

DECO

5 Jenis Bilik Tidur Yang Dihias Cantik Dengan Kertas dinding

Assalamualaikum Hiasan dalaman sesebuah ruang sangat penting dalam menghasilkan suasana dan tema yang dikehendaki. Selain mengisi ruang lantai dengan perabot dan barang perhiasan, ruang dinding juga perlu diberikan perhatian.  Kertas dinding (atau wallpaper) dan teknik cat bercorak adalah antara pilihan alternatif yang menarik untuk menghias bilik tidur tanpa membelanjakan wang untuk renovate bilik tidur. Kebanyakan pemilik rumah lebih gemar menggunakan kertas dinding kerana cirinya yang lebih tahan lama, boleh dilap, …

BLOG

PROJEK BEG SEKOLAH 3 -Bagi Sesi Persekolah 2018

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Projek Beg Sekolah Kembali lagi.Actually Projek Beg sekolah ni dah lama dah buat.Cuma kita ni kurang kesedaran untuk menderma.So why not suku,rasa bukan setengah,suku pun tak sampai,dari gaji kita tu,kita menyumbang ke arah kebaikkan.Derma tu kan satu perkara yang berfaedah. Rakan blogger aku iaitu Puan Hernee,adalah salah seorang Focal person(FP) bagi PROJEK BEG SEKOLAH sedang mencari mereka-mereka yang sudi menyumbangkan sedikit wang untuk mereka yang memerlukan.Fokus Projek …