Menu of the day

MENU DINNER 22112017

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Jomlah selit sikit menu apa yang umi masak malam semalam.Actually menu utama untuk malam semalam tu,memang umi tak pernah buat tau.Ini masakkan orang jawa eh…yeke jawa..hahaha… ye lah kot..

Oklah,tetiba otak umi ni memberikan idea untuk buat Ayam masak ungkep.Memandangkan segala bahan yang diperlukan untuk buat ungkep ni ada di dapur,So umi proceed dengan menu tu.

Wallah…kira menjadi jugaklah kan Ayam Ungkep ni.Senang je rupanya resepi  Ayam Ungkep simple ni.Next time boleh la buat lagi kan kalau tetiba idea dah tak de.Tapi kalau nak ikutkan banyak sebenarnya umi derhaka dengan resepi yang ada di resepi betulnya.Memandangkan Halia takde,maka tak kuasalah umi nak keluar membeli Halia.So,dah rasa bersalah sebab derhaka terhadap Ayam ungkep ni walaupun kesedapan tuluar biasa…hahaha

ayam ungkep
 Ayam Masak Ungkep versi umi Naura

Sayur Kacang + Kobis

Telur Mayonis..

Nak tau kenapa telur jadi macam ni..Ni hah..Ada makhluk yang tetiba bukak tudung saji umi dalam diam masa umi pi mandi..

Hah ni hah..tetiba Dak Naura ni suka dengan telur tu.Bila nak makan dengan nasi taknak..Habis dicekutnya macam tu.

Sekejap-sekejap dia naik kat kerusi tu bukak tudung saji.,.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.