parenting blogger,  Produk

Breast Pump & Bottle Cleanser Pencuci Serbaguna Si manja

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Dah jadi mak-mak ni kan,ada je benda yang kita kena alert.Bukan sahaja dari segi makanan,malah dari segi bahan-bahan pencuci untuk mencuci baju mereka dan barangan seperti botol susu dan juga hal yang lain-lain.

Cerita pasal botol susu atau pencuci breast pump part ni,selalunya aku hanya rendamkan air panas sahaja.Pernah aku cuci botol susu guna pencuci pinggan,memang berbau,sampai dah basuh bersih-bersih pun masih berbau lagi.Lepas tu aku cuba beli pencuci botol susu ni jenama yang ada di pasaran,pun sama.Lagi satu aku tak pasti samada ianya sesuai atau tidak.

Hah..mulalah umi ko ni panasaran kan bila nak mencari produk apa yang bagus untuk menjaga botol susu supaya ianya kekal bersih selepas basuh,tiada bahan kimia dan juga bauan.

Eh..eh..bukan sahaja untuk penjagaan botol susu,malah alat mainan dan juga makanan yang disediakan untuk mereka.

Aku dah jumpa pun produk yang di jual di pasaran tempatan yang diperbuat tanpa sebarang bahan kimia.Untuk entry kali ni aku nak share lah kan satu produk sebaguna yang boleh kita gunakan untuk menjaga dan memelihara anak kita dari bahan-bahan terlarang tu.

Produk Chomel iaitu Breast Pump & Bottle Cleanser ini adalah bahan pencuci yang berasaskan tumbuhan yang sangat berkesan untuk menanggalkan lemak susu dan kotoran dengan mudah dan cepat.

Breast Pump & Bottle Cleanser  adalah serbaguna yang boleh mencuci :-

  • Breast pump
  • Botol Susu
  • Puting susu
  • Mainan kanak-kanak
  • Sayur
  • Buah

Cara menggunakannya Breast Pump & Bottle Cleanser

 pam kan Breast pump & bottle Cleanser pada span atau pencuci botol dan cuci botol atau mainana anak dan bilas dengan air sehingga bersih

Cairkan 1 pam Breast pump & Bottle Cleanser  di dalam 5 liter air .Rendam buah atau sayuran ke dalamnya dan biarkan selama 15 minit.Kemudian bersihkan dengan air sehingga bersih.

Bahan-Bahan yang terkandung di dalam Breast Pump & Bottle Clenaser ini.

Aqua,Decyl Glucoside,Cocomidopropyl Betaine,Glycerin,Cecropin,Sodium Polyacrylate,Sodium Bicarbonate.

Bahan-bahan yang terkandung di dalam Chomel Breast Pump & Bottle Cleanser

Aqua,Decyl Glucoside,Cpcpmidopropyl Beaine,Glycerin,Cecropin,Sodium Polyacrylate,Sodium Bicarbonate.

Untuk korang yang ingin mendapatkan produk Chomel ini boleh layari website di bawah ini dan juga korang boleh dapatkan di Lazada Malaysia 

Website : www.chomelbaby.com
Email : support@chomelbaby.com
Instagram : Chomel_baby
Facebook : Chomelbaby
Alamat: 
ESONA Nature Sdn Bhd
48 Jalan 1, Taman Industri,
Pandaan Indah,
55100 Kuala Lumpur

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com


Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

25 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *