• cuti

    Cuti Umum Negeri Johor 2018

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Nampaknya kan,kita  dah menghampiri Tahun baru ni.Lagi sebulan je lagi 2018 akan menjelma. Insyallah,jika diizinkan,kita akan bertemu dengan tahun baru.So,sempena nak menyambut tahun baru,tak de masalah kan kalau kita nak planning apa-apa pun di akhir tahun 2017 ni untuk tahun 2018.So kat sini aku nak share tentang cuti umum Negeri Johor 2018.Hah..Kot-kot korang ada plan nak menunaikan ibadah haji dan umrah tahun hadapan,Kalau mengerjakan Haji tu mestilah jatuh pada hari Raya Haji kan.So yang nak menunaikan Umrah tu,dah boleh plan bila nak pergi.Atau korang nak plan apa-apa untuk tahun 2018. Cuti Umum Negeri Johor 2018. Untuk Cuti Umum Negeri-Negeri lain boleh layari website SINI ye. →Thanks for Reading…

  • Travel

    All You Need to Know Before Booking a Summer Trip to Bagdogra

    Assalamualaikum If you are tired of travelling to and exploring the same old destinations every summer vacation season, this summer explore the beauty of North East India by planning a trip to the silent and pristine town of Bagdogra. Looking for a silent holiday amid the lush green nature or looking for some adventure in the summers by indulging in some water sports like rafting? Bagdogra has you covered. As a beautiful town located in the foothills of the Eastern Himalayas, Bagdogra offers you a perfect summer holiday option that will definitely make you keep coming back for more. CONNECTIVITY TO BAGDOGRA If you are worried about the travel time…

  • from my kitchen

    Menu Dinner 271107

    Assalamualaikum Hai korang??Selamat pagi..uih ngantuk bebenau ni.Nak jadikan cerita,malam tadi Dak Naura demam,biasalah kalau demam mesti dia akan merengek.Tidur pun mengigau je.Terpaksalah umi kejap-kejap bangun nak lapkan badan dia.Sampailah ke pagi umi just tidur-tidur ayam je.Hari ni ke klinik la nampaknya. Ok,jom kita tengok menu apa yang umi masak untuk dinner semalam. Asam pedas ikan mayong Melaka style Kupang goreng buncis Daging blackpaper ni lauk semalam.umi panaskan balik sebab tak sempat nak makan So,itulah menu family umi untuk malam semalam.Hah..hari ni tak tau lah pulak nak masak apa.. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • GIVEAWAY

    DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

    Assalamualaikum Hai korang..Hari ni mood join Giveaway sedang ON..So jomlah kita menjoinkan diri dalam giveaway dari blogger. Hah…peminat Produk DUck,jangan lepaskan peluang tau join Giveaway ni..Mana tau ada LUCK!! DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Segment : Increase Your Followers by Shahirah

    Assalamualaikum Hai korang..hah…kalau korang teringin nak naikkan follower dan PV,cara ni pun korang boleh amalkan jugak…So boleh jugak berkunjung ke blog yang lain. Segment : Increase Your Followers  by Shahirah →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • aktiviti,  parenting blogger,  weekend

    Aktiviti sabtuday di Giant Plentong

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Throwback aktiviti hujung minggu.Hari sabtu hari tu,adik datang..So,memang plan sabtu tu pun nak beli barang keperluan dapur dan Naura.So kami decide ke Giant Plentong.Sebab sambil shopping,sambil bawak anak-anak bermain. Sebelum masuk ke bahagian barang keperluan,kenalah isi perut dan kasi chances kat budak-budak untuk bermain.Lepas bermain playground kat food court,umi naikkan diorang keretapi kat dalam Giant tu.ALah..takat pusing-pusing situ je.Naik keretapi ni charge RM5.. Boleh la kan..Janji anak-anak happy. Umi tak naik,sebab malas nak naiklah..hehehe..Suruh anak-anak ngan adik je naik keretapi,Insyallah nanti umi bawak naik keretapi betul ye. Kakak dan moksu Moksu dan Umi Melor,Naura dan Kakak Fiyah. Ni dah berangan nak tido dalam troli..Nampaknya umi kena bawak dua…

  • Miraculous Quotes

    7 RULES FOR A HAPPY LIFE

    Assalamualaikum Hai korang😊😊Happy saturday. 7 RULES FOR A HAPPY LIFE 1. Think of others more than yourself 2.Laugh Every day 3. Spend less money than you make. 4. Be an encourage NOT a critic. 5. Pray when you feel like worrying 6. Give thanks when you feel like complaining. 7. Keep going when you feel like quitting Let’s do it!!  →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    7 RULES FOR A HAPPY LIFE

    Assalamualaikum Hai korang??Happy saturday. 7 RULES FOR A HAPPY LIFE 1. Think of others more than yourself 2.Laugh Every day 3. Spend less money than you make. 4. Be an encourage NOT a critic. 5. Pray when you feel like worrying 6. Give thanks when you feel like complaining. 7. Keep going when you feel like quitting Let’s do it!!  →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • RESEPI

    Resepi Laksam sedap dan Mudah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bukan main tajuk entry ek..Resepi Laksam sedap dan mudah gitu..Hahah…actually kalau yang jenis baru nak belajar buat laksam ni takdelah begitu mudah.Tapi kalau yang pro tu,boleh kata mudah. Sebab apa bukan mudah,tang nak buat lempeng dia tu rasa macam payah tau.Kalau kita dah selalu buat,baru timbul senangnya.Nak buat lempeng dia tu bukan macam kita buat lempeng yang cicah sambal tu..hahaha..Nahii.nahiii 1st time masa balik kampung hari tu,dah bercadang dengan adik kat kampung nak try buat laksam…Beli bahan siap-siap mengikut resepi yang ada di facebook..Kalau ikutkan resepi,dah memang 100% mengikut resepi,tapi adakalanya kita tak boleh nak ikut resepi 100% kerana tak semestinya menjadi ok. Apa yang part tak…