parenting blogger,  Parenting moments

Pertandingan Mewarna di Aeon Jusco Permas

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Sedang kitorang duduk-duduk menantikan babah siap solat,ada girl kat situ panggil anak-anak umi untuk mewarna…

hah.sebelum tu korang rujuk entry SINI dulu..tetiba je kan sedang menanti…dot..dot…

Kah..kah..Actually kakak and adik masih lagi tak pandai mewarna..Entah apa yang diorang warna pun umi tak tahu.Tapi oklah..ada jugak aktiviti untuk dedahkan diorang pada pertandingan mewarna ni.Tak menang pun..Kalau menang bangga tau umi.Umur 2 dan 3 tahun dah pandai mewarna..menang pulak tu..hahaha..

Bila kami duduk-duduk bersantai kat situ,girl tu panggil anak-anak umi.So,diorang excitedlah duduk dekat kerusi tu.Aktiviti ni pun baru nak bermula,so adik dengan kakaklah orang pertama yang join.Entry untuk hari ni memang full story aktiviti kakak dengan adik tau.Mohon jangan jemu.

Kakak dan adik yang excited mewarna
Hasil lukisan adik
Hasil lukisan kakak

Hampir siap

Antara kanak-kanak yang join pertandingan mewarna

Dua anak chinese ni yang aku tengok paling cantik melukis..yang lain memang kelaut…haha

Sempat aku minta izin untuk snap gambar adik yang cantik hasil mewarnanya ni
Bagusnya kan bila ada aktiviti mewarna macam ni pada hari-hari cuti dan perayaan.At least,ada juga kan aktiviti berfaedah yang kanak-kanak ni boleh lakukan.Harap Mana-mana Aeon Jusco perbanyakkan lagi aktiviti.
Bila dah nampak kakak dan adik mewarna sampai ke baju,umi mintak adik dan kakak stop mewarna.Tak larat umi nak tengok baju yang diconteng.Suruh warna lain,lain pulak yang diwarnakan.Itu pun drama lagi tau bila umi suruh stop mewarna.Sampai request nak bawa balik..hadoiii..menangislah babah kalau dinding kena conteng.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE