RESEPI

Resepi Dragon Fruit Smoothie with Innershine Prune Essence

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Projek hari minggu yang pendek dengan Dak Naura semalam.Actually macam tak sempat je nak buat,tapi bila dah lama idamkan,dan pulak,contest semakin nak tamat,so siapkan jugak task untuk contest tu..

Doakan Umi Naura menang ye.Apa resepi yang umi Naura berikan kepada contest ni? Resepi ni simple tetapi mempunyai sesuatu yang boleh memberikan kita  sesuatu yang berkhasiat dan sihat.

hari tu Motherhood.my mengadakan contest dan untuk kali ini,Pihak Brand’s memberikan pilihan untuk ibu-ibu memilih 2 produk mereka iaitu Brand’s Essence of chicken dan Innershine Fruit Essence.So ibu-ibu kena cipta resepi dari salah satu produk yang diberikan.

Selain dari minum macam tu je,kita boleh je masukkan ke dalam resepi bagi memudahkan dan menambahkan lagi kelazatan dan kesihatan dalam minuman smoothie kita nie

So jom challenge diri sendiri untuk mencipta resepi ni.Untuk resepi ini aku memilih BRAND’S Innershine Prune Essence untuk dijadikan bahan utama di dalam resepi ni..Nak tau resepi apa,meh kita scroll ke bawah ye.

RESEPI DRAGON FRUIT SMOOTHIE WITH INNERSHINE PRUNE ESSENCE

Bahan-Bahannya


1 Botol Innershine Prune Essence(42ml)

1/2  biji buah Dragon Fruit

1/2 cawah Fresh Milk

3 Sudu Plain Yougurt

3 sudu Madu

Ais kiub

Caranya

Campurkan kesemua bahan di dalam blender,dan  kisar sehingga Ais kiub tu menjadi halus

Selepas siap,Cincangkan lebihan buah Dragon dan masukkan ke dalam Smoothie tadi…

Siap…

Senang dan mudah..lagi satu cepat je nak siapkan Smoothie ni tau..Anak-anak pun suka minum.

Harap terpilih untuk menjadi Juara dalam contest ni.Sebab apa tau,Hadiah yang disediakan sangatlah menarik.Jom kita tengok,apa hadiah yang ditawarkan kepada pemenang

1 x 1st Prize = Hamper  Produk BRAND’S   bernilai Rm250

1 x 2nd Prize = Hamper  Produk BRAND’S   bernilai Rm150

1 x 3rd Prize = Hamper  Produk BRAND’S   bernilai Rm100

5 x Consolation Prize = Hamper  Produk BRAND’S   bernilai Rm50 setiap 5 pemenang

Contest ini adalah anjuran Motherhood . Harapnya kali ni berpeluang untuk menjadi juara

#brandsmom  #motherhoodcommy


Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com


Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *