Showing 78 Result(s)
RANDOM

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN Tahniah kepada MiaKassim kerana menyambut anniversary blog yang ke 10.Diam tak diam dah 10 tahun mia berblog kan.Alhamdulillah,Dengan minat yang mendalam terhadap dunia blog,dengan cabaran yang mendatang,10 tahun juga dalam dunia blogging ni.Siapa kata duni blog tiada pahit dan manisnya.Siapa kata duni blog tiada pasang surutnya. Mengenali Mia Kassim dan para blogger lain merupakan satu kenangan yang takkan dilupakan.Walau hanya dalam alam maya,kami …

Mycooking RESEPI

Resepi Menu Nasi Ayam Simple

Resepi Menu Nasi Ayam Simple|.entry ni saja aku nak share walaupun aku tau dah berlambak orang dok share resepi nasi ayam mudah ni kan.Tapi kadang-kadang lain orang lain caranya.Mengikut apa yang ada di dalam rumah.Yang rasa sesuai untuk dimasukkan kedalam menu masakkan supaya nampak lagi sedap dan menyelerakan..ecewaaaaaahhh Weekend hari tu,aku masakkan family Nasi ayam simple mudah dan sedap.Hah…dah lah mudah..sedap pulak tu.yang kata sedap tu husband aku tau..bukan masuk …

RANDOM

Khasiat Teh Hijau Yang perlu diketahui

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Lately ni,sangat risau dengan kesihatan,nak buat fully checkup kat klinik,madang je takde masa,Tapi dalam pada tu aku ada jugaklah mengambil langkah untuk menjaga kesihatan.Terutamanya pengambilan makanan iaitu mengurangkan garam dan juga gula.. Siapa kat sini yang mengamalkan pengambilan Teh Hijau? of course aku akan angkat tangan kerana aku adalah salah seorang yang mengamalkan pengambilan Teh Hijau. Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu tentang Khasiat …

TIPS

How To Be More Confident

Assalamualaikum source:google How To be More Confident Stop Comparing stay focused on you. Relax,Go with the flow and Don’t stress the little things. Love yourself,you are a gift nothing. Be positive,and look for the good in every situation Do what you love,life is too short to waste your time to doing anything otherwise →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mycooking

Menu Lunch hujung Minggu 29 Okt 2017

Assalamualaikum Hai korang?? Menu lunch baru diupdate..kah.kah.Bukan apa,lepas kejadian Naura terperangkap di dalam bilik tengah dirumab kami,makanya segala urusan berblog terpaksa ditamatkan..ecewahh Mak mana tak cemas kan bila anak terperangkap di dalam bilik.Husband pulak bekerja,macam mana entah gaknya umi nak buat.Selalunya pintu tu tak macan tu,tapi tak taulah tetiba je pintu tu jammed.Bilik tu nemang aku sediakan untuk dia bermain.Tak pernah ditutup pun.Tapi disebabkan dia terikut-ikut video clip frozen tu,last …

BLOG

The Art Fest Leisure Farm Resort Gelang Patah

Assalamualaikum Art  Exhibition & PresentationsWorkshop 3-5 November 2017 No.1,Jalan Polo, Leisure Farm Resort,Gelang patah Johor baru Waze: Leisure Farm Malaysia Waktu : 10.00 pagi hingga 8.00 malam Tel : 07-8691001 Website :www.leisurefarm.com.my Art Exhibition & Presentation  Workshop Batik Painting Pareo Painting Plein Air painting Aktiviti Face Painting Horse Riding Facebook page : Leisure Farm Malaysia Instagram : @leisurefarmmalaysia Jom beramai-ramai memeriahkan Art Exhibition ni.. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me …

RANDOM

Menu Lunch 28 Okt 2017-Nasi ayam Simple

Assalamualaikum Hai korang??Saja nak update menu lunch hari ni.Alhamdulillah..settle dengan nasi ayam hari ni. Actually memanh plan nak masak sedap sikitlah hari ni.Dah hari-hari lauk biasa kan,hari ni luar biasa sikit. Nasi ayam simple Hah..kalau korang nak resepi nasi ayam simple ni tunggu aku update dulu ye.Bukan apa,time cuti ni banyak kerja nak buat..walaupun ini juga sebahagian dari kerja kan. Dah settle satu round nasi ayam,nasib baik hari ni keluar …

VACATION

Kembara Blogger Johor Part 11| UK Farm Kluang Johor

Part terakhir destinasi kami untuk tempat menarik di Johor.Kembara Blogger Johor Part11  di UK Farm Kluang Johor. Part terakhir Kembara Blogger Johor di UK Farm.Pastinya selepas ini kami merindui rakan-rakan blogger,rakan-rakan dari Tourism Johor dan MITA dan Tour Guide kami Pak Sheikh. credit to : Tripadvisor Kami bukan sahaja dapat mengembara mengenali tempat-tempat pelancongan di Johor yang jarang kami tahu,tetapi semangat setiakawan antara kami semua.Ilmu yang kami dapat tidak akan …