• GIVEAWAY

    GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

    Assalamualaikum GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN Tahniah kepada MiaKassim kerana menyambut anniversary blog yang ke 10.Diam tak diam dah 10 tahun mia berblog kan.Alhamdulillah,Dengan minat yang mendalam terhadap dunia blog,dengan cabaran yang mendatang,10 tahun juga dalam dunia blogging ni.Siapa kata duni blog tiada pahit dan manisnya.Siapa kata duni blog tiada pasang surutnya. Mengenali Mia Kassim dan para blogger lain merupakan satu kenangan yang takkan dilupakan.Walau hanya dalam alam maya,kami tetap mengekalkan sifat bantu membantu dalam menaikkan lagi nama blog dan pageview. Aku mengenali Mia Kassim dari masa mula-mula berblog lagi.Memang dia rajin memberikan komen di blog.Bukan itu sahaja saling support dalam apa jua giveaway dan segmen yang banyak dianjurkan…

  • from my kitchen,  Mycooking,  RESEPI

    Resepi Menu Nasi Ayam Simple

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hah.entry ni saja aku nak share walaupun aku tau dah berlambak orang dok share resepi nasi ayam mudah ni kan.Tapi kadang-kadang lain orang lain caranya.Mengikut apa yang ada di dalam rumah.Yang rasa sesuai untuk dimasukkan kedalam menu masakkan supaya nampak lagi sedap dan menyelerakan..ecewaaaaaahhh Weekend hari tu,aku masakkan family Nasi ayam simple mudah dan sedap.Hah…dah lah mudah..sedap pulak tu.yang kata sedap tu husband aku tau..bukan masuk bakul angkat sendiri.Dak naura pun suka makan nasi ayam ni..Yelah..dia mana tahan sangat kalau makan pedas.Kalau yang jenis sup-sup tu memang kegemaran dia. Nasi Ayam simple dan sedap air tangan Umi Naura Bahan-bahan untuk sup 1 Biji bawang besar dihiris halus…

  • Uncategorized

    Khasiat Teh Hijau Yang perlu diketahui

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Lately ni,sangat risau dengan kesihatan,nak buat fully checkup kat klinik,madang je takde masa,Tapi dalam pada tu aku ada jugaklah mengambil langkah untuk menjaga kesihatan.Terutamanya pengambilan makanan iaitu mengurangkan garam dan juga gula.. Siapa kat sini yang mengamalkan pengambilan Teh Hijau? of course aku akan angkat tangan kerana aku adalah salah seorang yang mengamalkan pengambilan Teh Hijau. Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu tentang Khasiat Teh Hijau ni kan.Teh hijau ini adalah tumbuhan yang mampu memberikan kita kesihatan dan menngawal serta mencegah pelbagai jenis penyakit.Teh hijau ni mengandungi nutrien dan antioksida semulajadi yang dikenali sebagai Polifenal. Antioksidan sangat diperlukan di dalam badan seorang kerana fungsi…

  • Tips

    How To Be More Confident

    Assalamualaikum source:google How To be More Confident Stop Comparing stay focused on you. Relax,Go with the flow and Don’t stress the little things. Love yourself,you are a gift nothing. Be positive,and look for the good in every situation Do what you love,life is too short to waste your time to doing anything otherwise →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • from my kitchen,  Mycooking

    Menu Lunch hujung Minggu 29 Okt 2017

    Assalamualaikum Hai korang?? Menu lunch baru diupdate..kah.kah.Bukan apa,lepas kejadian Naura terperangkap di dalam bilik tengah dirumab kami,makanya segala urusan berblog terpaksa ditamatkan..ecewahh Mak mana tak cemas kan bila anak terperangkap di dalam bilik.Husband pulak bekerja,macam mana entah gaknya umi nak buat.Selalunya pintu tu tak macan tu,tapi tak taulah tetiba je pintu tu jammed.Bilik tu nemang aku sediakan untuk dia bermain.Tak pernah ditutup pun.Tapi disebabkan dia terikut-ikut video clip frozen tu,last dia pi tutup pintu,dia pun nak tutup pintu jugak.Sudahnya pintu jammed.Nasib baiklah jiran sebelah ada kat luar,terus panggil dia.And of course pintu tu kena penerajang banyak kali barulah terbuka.Jahanam pintu takpelah nak oi,janji ko selamat dah lah. Oklah,kita teruskan menu…

  • hebahan

    The Art Fest Leisure Farm Resort Gelang Patah

    Assalamualaikum Art  Exhibition & PresentationsWorkshop 3-5 November 2017 No.1,Jalan Polo, Leisure Farm Resort,Gelang patah Johor baru Waze: Leisure Farm Malaysia Waktu : 10.00 pagi hingga 8.00 malam Tel : 07-8691001 Website :www.leisurefarm.com.my Art Exhibition & Presentation  Workshop Batik Painting Pareo Painting Plein Air painting Aktiviti Face Painting Horse Riding Facebook page : Leisure Farm Malaysia Instagram : @leisurefarmmalaysia Jom beramai-ramai memeriahkan Art Exhibition ni.. →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • Uncategorized

    Menu Lunch 28 Okt 2017-Nasi ayam Simple

    Assalamualaikum Hai korang??Saja nak update menu lunch hari ni.Alhamdulillah..settle dengan nasi ayam hari ni. Actually memanh plan nak masak sedap sikitlah hari ni.Dah hari-hari lauk biasa kan,hari ni luar biasa sikit. Nasi ayam simple Hah..kalau korang nak resepi nasi ayam simple ni tunggu aku update dulu ye.Bukan apa,time cuti ni banyak kerja nak buat..walaupun ini juga sebahagian dari kerja kan. Dah settle satu round nasi ayam,nasib baik hari ni keluar petang,kalau tak entah berapa round gaknya ke dapur tu →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • johor bahru,  travelblogger

    Kembara Blogger Johor Part 11| UK Farm Kluang Johor

      Kembara Blogger Johor Part 11| UK Farm Kluang Johor | Part terakhir Kembara Blogger Johor di UK Farm.Pastinya selepas ini kami merindui rakan-rakan blogger,rakan-rakan dari Tourism Johor dan MITA dan Tour Guide kami Pak Sheikh. credit to : Tripadvisor Kami bukan sahaja dapat mengembara mengenali tempat-tempat pelancongan di Johor yang jarang kami tahu,tetapi semangat setiakawan antara kami semua.Ilmu yang kami dapat tidak akan kami lupakan. UK  Farm adalah destinasi kami yang terakhir untuk Trip ini.Setelah kami pergi ke Zenxin Oganic Park,kami beredar untuk ke UK Farm.Sampai di sana kami telah disambut dengan makan tengahari terlebih dahulu.       Makanan untuk tengahari kami Sedikit Info tentang UK FARM UK…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE