food Review

Lunch di Dapur Selatan The Beryani House Pasir Gudang

Assalamualaikum

Hai korang?semalaman sakit tekak memang tak dapat nak dibendung.Maka ambil cuti rehat satu hari.Dapatlah mc sehari.Doktor kata ada sedikit radang di tekak dan tonsil bengkak.

Balik dari klinik tu en.husband dah rasa lapar.So kami decide untuk makan dahulu sebelum balik.Nak cari tempat makan best kat johor ni tak susah mana.Yang penting kita kena cuba  dulu,barulah boleh kritik samada kedai makan tu bagus ke tidak kan.

So berhampiran klinik tu ada sebuah restoran tu menyediakan menu nasi beriyani.And en.husband memang nak rasa  nasi beriyani di situ.

Dapur selatan menyediakan Nasi Beriyani ayam,daging dan kambing.Selain itu juga Dapur Selatan menyediakan hidangan Nasi ambang,soto nasi,laksa johor dan lain-lain menu lagi.Layanan oleh Dapur Selatan memang terbaik.aku bagi 9/10.Dapur selatan ni antara restoran nasi beryani yang popular jugaklah kan.

Kami order  Nasi beryani kambing,daging dan laksa Johor.

Nasi beriyani Kambing
Nasi Beryani Daging


Laksa Johor


Hah..korang jangan tercari-cari pulak mana dagingnya tau kerana daging kambing dan daging dah ditimbus dengan Nasi.
En.husband kata nasi beryani kat sini sedap.Laksa Johor pun not bad.Aku tak dapat nak bagi markah sebab tekak tak berapa nak rasa sangat.
Dapur Selatan ni juga menerima tempahan untuk kenduri kendara dan sebagainya tau.
so,kat bawah ni aku sertakan alamat Dapur selatan ni ye.

DAPUR SELATAN(THE BERIYANI HOUSE)
No.56,Jalan Pengkalan 5,Taman Pasir Emas
Kampung Pasir Putih
81700 Pasir Gudang
Johor
Tel :019-7444034

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE