Uncategorized

Bila mak tak sihat

Assalamualaikum

Hai korang😊😊 seharian semalam gelisah bila dapat tau mak tak sihat.Actually pagi masa dia ber whatssap dengan aku,ok je.dia kata dia pi klinik sebab rasa semput.Tapi sebelum ni tak pernah pun ada semput.

Rasa dah lama jugak dia batuk tak hilang,dari hujung puasa sampailah sekarang ni,tak baik lagi.Tu yang batuk dada makin sakit.Tapi tak taulah boleh pulak dia demam.suhu tinggi pulak tu.Bila dah ke klinik desa,ambil ubat dan sebagainya.Doktor suruh ambil darah untuk check darah.Doktor sahkan ada sedikit kuman dalam darah.

Tapi masa tu adik call cakap mak dah lembik,makan minum semua tak lalu.Di office aku dah kerisauan dah.Apa gaknya,mak jarang kena demam teruk macam tu,selalu dia aktif bukan main.Tu yang kalau dia tak sihat,aku sekeluarga risau.

Ni dah ondway nak ke hospital sebab doktor klinik desa kata,kalau dia berterusan lembik je,terus bawak hospital.

Sampai hospital,dia terus masuk emergency.masuk air dan tunggu doktor check mak pulak.biasalah bila dah masuk emergency,lama menaun nak tunggu.Aku tunggu pun dah sampai pukul 9 malam dari pukul 4 petang masuk.

Balik je dia terus tidur.Dan hari nidia kena datang ke klinik desa pulak untuk follow up jangkitan kuman dalam darah tu.

Hari ni ke klinik desa,bukan sahaja check untuk itu,tetapi jugak mak kena hantar sample kahak selama 3 hari.So start dari esok kena hantar la.

Thanks for Reading kisahsidairy.com

Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *