Uncategorized

roti jala kari ayam

Assalamualaikum
Hai korang.😊Lambat sikit nak up menu tengahari ni.
Menu simple tapi sedap dari dapur rumah abang.macam busy bebenau je kan.Takdelah pegi mana pun.Kalau dari rumah aku nak rumah dia makan masa 15 minit je.

Sampai rumah dia pun dah pukul 11.So kakak over excited tengok umi dia datang.Tulah,nak jugak tinggal rumah maklong.Malam still mencari umi dia jugak kan.

Untuk tengahari lauk kami simple je.Tapi dari simple tulah,ada yang istimewanya.

Menu tengahari kami,ikan kering,ikan goreng,sayur kangkung dan juga kari ayam.
Actually kari ayam kakak ipar aku memang terbaik.Dari kari ayam tu ,boleh buat satu lagi hidangan iaitu roti jala
Sedang menjala

Ni lah hasil dari menjala tadi.Puas makan ko!
Huihhh..so dah ada makan tengahari dan makan petang..Sedap beb.
Sempatlah aku menjala tadi.Nak buat roti jalanya senang je.Takdelah susah mana pun.
Masuk je,telur sebiji,garam sikit,inchi kuning,tepung dan air.Lepas tu blender je.
Hah..itulah aktiviti di rumah abang aku tadi.Petang balik,masakkan untuk husband pulak.Dapatlah tapau roti jala and kari ayam.

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *