Showing 119 Result(s)
tazkirah jumaat

CARA MENGUNDANG REZEKI ALLAH

Assalamualaikum Hai korang☺☺Insyallah ramadhan akan melabuhkan tirainya sehari sahaja lagi.Berkongsi satu ilmuan yang di copy paste dari facebook.Untuk pengetahuan dan renungan bersama iaitu cara mengundang rezeki dari Allah swt. – Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk orang miskin. Rutin dia lakukan. – Ada yang mengundang rezeki dengan cara mencium tangan ibunya lalu minta didoakan. – Ada yang mengundang rezeki, setiap minggu dia …

TIPS

Apa yang kita boleh buat dengan Limau Kasturi

Assalamualaikum Hai korang☺☺Kalau aku limau kasturi ni masa kecil-kecil suka makan dengan asam masin.Tu memang pebret lah..Rugi kalau korang tak cuba..sedap tau..Selain dari tambahan perasa dalam makanan atau minuman,limau kasturi ni boleh buat ubat tau. source: google Eh korang tau ke pasal ni.Kalau dulu husband aku,setiap kali lepas makan,memang nak kena ambil dua biji letak dalam air suam.Dia kata supaya asid tak terlalu banyak dalam badan,dan juga senang nak melepas…hehehe..harap …

RANDOM

Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl

Assalamualaikum   Hai korang☺☺Mood dengar lagu raya dah sampai..Bukak kuat sikit dari biasa,baru mood beraya tu datang.Ok..habis cerita tu.   Kalau korang nak tau,aku ni bukan jenis bermakeup.Bukan tak suka nak makeup tapi macam tak pandai nak bermake up even tutorial makeup memang selalu aku tengok.Penampilan aku ni biasa je,Lagipun kulit muka aku ni,kekadang dia oily,kadang kering.So bila nak make up tu,takutlah nanti bercapuk .Memang banyaklah cream atau foundation yang …

TIPS

Checklist perkara yang perlu di buat sebelum menjelang Hari Raya

Assalamualaikum Hai korang☺☺Saja nak tanya ni..persiapan raya macam mana…dah siap ke.Ada lagi ke yang tak beli baju raya.Bukan apa,ada sesetengah ibubapa yang suka buat persediaan last minute dan ada jugak yang buat persediaan awal.Bagi aku kedua perkara ni boleh je buat.Cuma ikut pada kita lah kan.Kalau kita ada budget besar,belanja last minute pun boleh.Tapi bila berbelanja last minit ni,kena ambil tahu jugak,apa yang patut kita beli.Takut nanti bila dah beraya,ada …

RANDOM

Checklist perkara yang perlu di buat sebelum menjelang Hari Raya

Assalamualaikum Hai korang☺☺Saja nak tanya ni..persiapan raya macam mana…dah siap ke.Ada lagi ke yang tak beli baju raya.Bukan apa,ada sesetengah ibubapa yang suka buat persediaan last minute dan ada jugak yang buat persediaan awal.Bagi aku kedua perkara ni boleh je buat.Cuma ikut pada kita lah kan.Kalau kita ada budget besar,belanja last minute pun boleh.Tapi bila berbelanja last minit ni,kena ambil tahu jugak,apa yang patut kita beli.Takut nanti bila dah beraya,ada …

parenting blogger TIPS

Tips balik kampung dengan tenang bersama sikecil

Assalamualaikum Hai korang☺☺Ada ke yang dah start bercuti? For sure korang akan bercuti pada Jumaat kan.Gerak balik ke kampung mesti hari jumaat kan.Kotlah ada awal lagi nak balik kampung,yelah nak balik kampung bukan selalu,Masa ni lah nak bercuti lama sikit. Insyallah,aku petang jumaat ,lepas balik kerja dah gerak balik ke Melaka.Kalau ikutkan lepas berbuka nak gerak,tapi disebabkan takut pulak bila dah penuh perut,tak larat pulak nak drive kan.So kena ambil …

RANDOM

Jalan penuh sesak dengan kenderaan

Assalamualaikum Hai korang??Saja nak update sedang menghadap jammed ni.Uih..bukan main lagi orang ramai keluar malam ni. Niat hati tadi nak keluar amik.duit je,jalanlah dekat pusat bandar tu,tapi kereta bersusun pack kiri kanan jalan tau.Tak muat agaknya petak kereta yang disediakan.Tu yang parking sampai luar. Nasib baiklah persiapan aku dah buat dari awal.Takde lah nak redah jammed.Teringin jugak nak tengok-tengok kat bazaar tu.Tapi bila tengokkan kereta yang padat dan orang yang …