DARI DAPUR KISAHSIDAIRY

Kali pertama buat sushi

Assalamualaikum
Kali pertama buat sushi| Hai korang??Buat apa tu?memasak ke..Alhamdulillah..dah ready semua.Aku masih dikampung.Insyallah kalau takde aral malam ni dah balik.
Kalau korang terbaca entry lama aku,aku ada bagitahu yang mak aku berniaga bazar.So bila tengok orang berniaga,kita pun rasa macm nak niaga.Tapi terfikir jugak,nak niaga apa kan.
Tetiba teringat sushi.Tapi aku tak pernah buat sushi.Kalau beli sushi tu selalulah.Entah macam mana mood nak try buat sushi tu datang.So,aku google beberapa resepi melayu untuk buat sushi ni.Kalau ikut barang-barang takdelah susah sangatkan.So masa sabtu aku dah beli barang untuk buat sushi.Cuma kat kampung ni,nak cari runpai laut yang ok sikit tu takde lah.Tapi apa yang aku jumpa tu alhamdulillah,senang nak guna.
So pagi tadi aku try buat.Bagi adik rasa menjadi ke tak.And dia terus keluar thumbs up.Maknanya menjadilah sushi aku.Try buat lagi dan terus masukkan ke dalam bekas plastik.
Adik up kat status dia,ada yang berkenan..alhamdulillah..aku buat dalam 5 bekas je.Baru up kat fb,dah tinggal sebekas je..wow!!
Dalam satu bekas ni ada 6 pcs.and harga setiap bekas adalah rm5.aku mrmang buat bekas budget.Kalau mahal-mahal takut takde orang nak beli.Yelah,kampung kan,takut pulak takde orang yang nak.So aku buat pack kecil2 je.
Kita tunggu feedback dari pembeli.Harap diorang boleh terimalah hendaknya.
Nanti aku share resepi untuk sushi ni ye.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE