• Hari raya

    Beraya di Johor Pula

    Assalamualaikum Hai korang?? alahaiii..dah raya ke 5 weh..ada yang dah naik bekerja dan ada jugak yang masih bercuti. Kalau dari raya pertama lagi,eh sebelum raya lagi,aku beraya di Melaka.maklumlah #teamrayarumahmertua katakan.So,semalam dah balik ke johor.Alhamdulillah,perjalanan semuanya ok je.Ada sikit jammed,tapi takdelah teruk sangat. Sempatlah singgah di rumah cousin sempena majlis aqiqah anak dia.Sampai di kota tinggi pun dah petang.Dalam pukul 5 agaknya.Hujan lebat di beberapa tempat. Nasiblah adik beradik masih lagi di rumah mak.Tahun ni kiranya team beraya rumah mertua.. Ni diantara adik beradik aku yang ada..Nak beraya di rumah sanak saudara kat sini pulak. Korang pulak ke mana hari ni

  • Uncategorized

    Pemandangan indah di Pantai

    Assalamualaikum Hai korang.sambil menanti di kfc yang beratur panjang dah macam ular berlingkor ni,saja nak update sikit blog kesayangan hamba ni. Throwback masa pegi pulau tuari.Korang bolrh baca entry lepas ye.Actually,pemandangan di pulau ni sangat cantik tau,especially waktu matahari terbenam.Memang sangat cantik tau.Nak tengok tak pemandangan tu Ada banyak lagi sebenarnya pemandangan yang aku tak captured.Payah dengan budak sorang tu.Lagi satu beratur pack orang nak naik feri.Haishhh..bukan orang kita yang ramai,tapi foreigner..Nanti aku cerita apa yang mereka buat di sana ye.Banyak nak kena cari maklumat teng

  • aktiviti

    Mendobilah kita

    Assalamualaikum Hai korang??Syawal.ketiga.Aktiviti wajib yang perlu kita buat adalah membasuh.Kalau tak basuh,mau menimbun baju yang tak basuh. Dan bila mana kau balik ke kampung,of courselah banyak baju yang perlu dibasuh.Mesin basuh dah penat,kalau boleh dia cakap,dah lama dia akan cakap penat.Untuk mengelakkan mesin basuh tu penat,dobi adalah pilihan yang terbaik untuk membasuh.. Nak mencari dobi self sevice sekarang ni tak susah,kat mana-mana boleh dapat.Aku yang kat kampung ni pun dah tengok banyak tempat yang sediakan dobi self service ni.. Tapi kena ambil masa lah,mencuci je dah ambil masa setengah jam.Mengering pula ambil masa yang sama jugak.. Tapi senangnya,balik dah boleh lipat je..tak payah susah-susahkan..hehe  Tunggu jelah kan…tak bawak anak dara…

  • Hari raya

    Hari raya pertama kami

    Assalamualaikum Hai korang??amboi..amboii..bukan main dekat wall fb,meriah dengan baju raya yang colorfull,kemahin cantik masing-masing. Seronok pulak aku tengok diorang bergambar..macam-macam posing lagi. Of courselah kan,setahun sekali je dapat bergambar ramai-ramai ni.Sempatlah mrngabadikan banyak gambar tadi.Cuma tak sempat nak ambil gambar makanan.Alah biasa je gambat makanan tu,sama je..Rendang,ketupat,lodeh dan kuah kacang tu antara menu wajib yang mesti ada bila hari raya. Oklah..nak sambung cuci baju..ni aku up sikit gambar kenangan abadi untuk blog ni. Tema kami,emerald green..tapi sedih sebab kakak tak beraya dengan kami..

  • Madah bicara

    Madah Bicara 106 | sukar dijangka

    Assalamualaikum Terkadang hidup ini sukar dijangka Apa yang dirancang belum pasti kan nyata Apa yang tidak diharap menjelma tiba-tiba Namun hakikatnya  Allah maha tahu apa yang telah direncana Dan setiap satunya Walau punya cerita suka dan lara Pasti segalanya akan berbalik kepada  Pengharapan yang tidak berbelah bahagi kepadaNya

  • Perjalanan

    Sampai dengan selamat di bumi Melaka

    Assalamualaikum Hai korang??Alhamdulillah..sampai dah di bumi Melaka.Gerak dari petang tadi,lepas balik kerja,dalam pukul 6 petang.Kami singgah di RNR kulai untuk berbuka puasa. 1st time kami berbuka di RNR.actually,MIL dah siapkan bekalan untuk kami,makanan simple mee goreng je untuk berbuka.Lepas berbuka,rehat sekejap ,terus gerak balik. Perjalanan kami alhamdulillah,sangat lancar.takde hadap jammed.mungkin ramai yang belum balik ke kampung.Dan mungkin juga esok atau khamis dah balik. Oklah,nak berhenti makan,nanti kita sambung lagi ye

  • selamat hari raya

    Hari terakhir kerja sebelum bercuti raya

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺ ada ke yang masih bekerja…Or ada yang dah pun sampai ke kampung?Aku pasti hari ni je pun dah jammed di highway dan jalan kan.Maklumlah,kalau Johor,budak dah start cuti sekolah hari ini.Semalam last day diorang sekolah.Hari ni ramai lah parents yang ambil cuti kan. source : google Aku masih bekerja hari ni.Walaupun husband dah start cuti,tapi wife dia masih bekerja.Ikut hati memang nak ambil cuti hari ni,Tapi memandangkan company bakal shutdown selama seminggu,so tak jadilah nak ambil cuti.Yelah..kalau aku cuti hari ni,dah banyak hari pulak kena potong gaji kan.So bertabahlah hari ni bekerja.Cuti banyak nanti kang,banyak pulak kena potong.Ini pun dah 3 hari bakal di potong. So,bertahanlah…

  • Top komentar

    Top Komentar Blog kisahsidairy.com

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Kalau takde para pengkomen kat blog ni,maka takdelah pageviews mencanak,takdelah orang baca entry aku ni.Para pengkomen ni kita kena hargai mereka,sebab apa,mereka senantiasa bagi support kat kita tau.Ada sesetengah blogger menghargai pengkomen dengan memberikan mereka hadiah dan sebagainya..Insyallah..akan buat macam tu jugak,Cuma sekarang ni aku nak dapatkan widget untuk komen bulanan,tapi tak tau kenapa,bila masuk je widget tu,tak keluar satu pun nama pengkomen..Tu yang masalah tu.. OKlah,kat sini,aku nak perkenalkan dengan korang siapa top komentar yang sangat rajin memberikan komen dalam blog ni. http://maszull.blogspot.com/ Mama maszull ni bukan sahaja kenal di alam maya,tetapi juga diluar,Mama adalah salah seorang ahli JDT Blogger.Dia sangat rajin memberikan komen kepada blog-blog yang…