Uncategorized

Food Review | Yuzu Japanese Restaurant Mount Austin Johor

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Pada isnin yang lalu aku berpeluang untuk merasa makanan Japan yang aku rasa recommended sangat untuk korang di luar sana.
Image result for yuzu japanese restaurant taman mount austin
Ihsan google
1st time merasai makanan jepun,ada certain makanan yang membuatkan aku nak repeat untuk ke sana lagi.Pada isnin lepas aku dan Mak Suzlin di jemput untuk membuat food review di sana.And of course aku ambil peluang ni untuk merasai makanan jepun di johor  ni.
Pertama kali kami disajikan dengan sajian ni.
Yuzu Japanenese Restaurant
Edamame (RM4.90)
1st impression aku masa nampak edamame ni,terfikir,sedap ke benda ni,nak kunyah dengan kulit sekali or macam mana…hehe..Nasib baik rakan blogger aku chinese bagitahu macam mana nak makan benda ni..La…macam makan kacang rupanya..And of course aku suka taste Edamame ni..
Selepas itu kami disajikan pula dengan makanan lazat di bawah ni..jom layan gambar ni

Yuzu Japanenese Restaurant
Salted Saba Fish (RM13.90)

Karage Chicken Ramen (RM13.90)

Mee Udon Soup

Chicken Terriyaki  set (RM12.90)

Terriyaki Salmon (RM13.90)

Stir Chicken Kimchi (recommended)

Seriously kalau kimchi biasa tu memang tak kena dengan tekak melayu aku ni,Tapi bila aku rasa Stir chicken kimchi ni,mula-mula rasa sikit,lepas tu,hoii..bertambah ko.Ni memang aku recommended jugak untuk korang yang tak suka kimchi yang pure tu.So korang boleh cuba yang ni ok.Portion ni boleh makan untuk 2-3 orang tau.

Cha Soba (RM8.90)

Cha soba ni bagi aku makanan yang terbaru pernah aku cuba.Pernah tak terlintas kat kepala korang mee sejuk.Tekstur mee ni kalau korang rasa amat tawar,tapi bila korang celup dekat sop dan biji bijan tu,dan korang tambah sikit wasabe,seriusly memang sedap.
Pumpkin Korokke 2 pcs (RM7.90)

Ini pun aku kata sedap,sebab nak kata pumpkin, tak jugak,nak kata kentang or keledek pun boleh jadi jugak..
Deep Fried Gyoza 5 pcs  (RM9.90)
Yang ni aku suka,rasa macam nak habiskan sorang-sorang je..and yes,aku akan repeat makan kat sini.

Manggo Pudding

Inilah antara menu yang dihidangkan dan boleh dikatakan semua recommended tau..Harga pun berpatutan.Tempat yang friendly untuk family or friends…

Kalau korang teringin nak makan,makanan ala jepun,korang boleh je terjah Yuzu Japanese Restaurant seperti di dalam google maps yang aku sediakan ni..memang mudah nak cari tempat ni.

Yuzu Japanese Restaurant
 4, 46, Jln Austin Heights 8/2, Taman Mount Austin, 
81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  

Harap maps ni dapat membantu korang mencari restaurant japanese food ni..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *