• Uncategorized

    Madah bicara 85 | Jadilah orang yang paling ikhlas

    Assalamualaikum Jadilah orang yang paling ikhlas Bukan yang paling baik Sebab dalam kebaikkan belum Tentu ada keikhlasan  Tapi orang yang ikhlas Insyallah ada baiknya. Insyallah…agar terus ikhlaskan hati supaya kita jadi yang lebih baik.

  • GIVEAWAY

    Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom

    Assalamualaikum Lama jugak rasanya tak shopping online.Sekarang ni senang sangat nak beli barang dari china.Payah nak jumpa supplier yang boleh dipercayai lagi-lagi yang jenis online. Tapi bila sebut pasal Taobao atau SgShop ramai yang kata boleh dipercayai.Sekarang ni di online je korang boleh pilih barangan yang korang nak tau.Oh la..bestnya…Lagi best kalau dapat free shopping credit. And by the way,ramai dah blogger yang anjurkan contest  untuk memenangi Free shopping credit ni,cuma belum rezeki aku lah kan.Tapi mana tau rezeki nak raya ni..Dapatlah raya dengan barang baru di dalam rumah.And hope,kali ni tuah di tangan aku. Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Cikzacom Barang yang ingin dibeli di SGshop Malaysia…

  • RESEPI

    Resepi mee kari simple

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Salam ramadhan ke 5..Dah pun 5 hari kan..Tak terasa berpuasa..Nanti tup-tup nak raya je dah.Apa menu korang hari ni.Dah ada idea nak memasak ke belum. Kalau belum korang boleh tengok entry Menu buka puasa yang simple ni,mana tau kan korang sedang mencari menu simple untuk buka puasa.Kat entry ni lebih dari 10 lebih menu yang simple untuk korang buat. Tapi untuk entry ni,aku nak share dengan korang resepi simple mee kari yang tak banyak makan masa dan tak leceh untuk membuatnya.Itupun husband request nak makan mee je untuk berbuka,so jadilah Mee kari simple ni Mee Kari simple  Bahan-bahannya Bahan blend bawang putih bawang merah cili kering halia …

  • Motivasi pagi

    Motivasi Pagi 91

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Salam ramadhan ke-5.Moga kita sentiasa kuat untuk menghadapi segala yang mendatang.Apa pun kita kena hadapinya dengan tenang dan sabar. Jangan pernah mengeluh akan sesuatu nasib yang menimpa kita kerana,disebalik nasib yang menghantui kita,ada ramai lagi orang di luar sana yang lebih tidak bernasib baik seperti kita.Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya source: google Bila kita selalu sebut perkataan Tapi tanpa melakukannya terlebih dahulu,kita tidak akan nampak apa yang akan terjadi di hadapan kita.So lakukanlah tanpa Nanti. Moga korang,aku dan semua hari ini lebih baik dari semalam.

  • RESEPI

    Resepi asam pedas melaka

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila rajin datang menyinggah,memang suka nak update pasal resepi mudah ni.di blog aku ni,pelbagai jenis resepi ada .Semuanya mudah-mudah belaka.Kotlah korang rajin untuk mencari resepi mudah,just  cari je resepi di bahagian search tu. Oklah,cerita makan untuk iftar semalam,walaupun lauk simple,tapi sedap di tekak.So,aku share dengan korang resepi mudah asam pedas melaka.Apa yang membezakan asam pedas melaka dan asam pedas johor adalah bahan-bahan di dalamnya.Asam pedas melaka banyak rencahnya berbanding Johor. Salah satu makanan yang paling aku suka adalah asam pedas.AKu belajar buat asam pedas ni pun melalui mak mentua aku.Sejak berkahwin dengan orang melaka ni,banyaklah resepi yang aku belajar dari MIL.Nanti aku plan nak buat kuih keria…

  • Motivasi pagi

    Motivasi Pagi 80

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Alhamdulillah..pagi yang sejuk.Hujan dari selepas sahur tadi.Moga Allah turunkan hujan yang bermanfaat untuk kita semua.Diberikan rezeki selebat hujan yang turun..Insyallah..amin Hanya diri sendiri sahaja yang boleh bertanggungjawab atas diri kita sendiri,sebab tu dalam apa perkara pun,kita mesti berfikir dahulu samada ianya memberikan kebaikkan untuk diri kita atau tidak.