pagerank

Google Page Rank kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang☺☺☺☺banyak emoji smile tu..Maknanya puan blog gembira hari ni..ececehh..
Selsema pun makin baik..so i’m happy uols..
Ni..puan blog nak cerita pasal Page Rank ni…Korang tau ke apa itu pagerank ni..Kang dah buat entry panjang-panjang,korang tak tau pulak pasal pagerank..Menatang ape entah tak tau..
Kalau dulu aku tak kisah pun pasal page rank ni,tak amik tau pasal pagerank.Orang letak kat blog,aku pun letak..Itulah kekdahnya..Tapi kalau korang dah tau Kelebihan page rank ni,pasti korang akan semak Pagerank blog korang tu..Aku dah tau jugaklah serba sedikit tentang ni..Kena rajin google pasal SEO dan seangkatan dengannya kalau korang nak maju dalam blog..hahaha..macam lah den ni maju sangat dalam blog kan.
Oklah..malas nak bebel panjang..kalau dah start membebel ni kang,memang panjanglah entry ni…Boleh buat buku ko!! Kalah fattah amin tau
Apa itu PageRank
Pagerank adalah sistem di Google  untuk ranking sesebuah blog.Blog atau laman web yang mempunyak PageRank yang lebih tinggi dianggap lebih penting dan lebih cenderung untuk disenaraikan di atas blog yang berstatus PageRank yang lebih rendah.PageRank ini bermula dari PR-0 sehingga PR-10..Korang boleh pergi ke website PR Checker ni 
PageRank ibarat hadiah yang Google bagi dan melambangkan kualiti  atau authority blog kita.PageRank akan dikemaskini setiap 4 bulan sekali dan iannya memang berkait rapat dengan SEO.
Untuk dapat PR yang tinggi,sesebuah blog perlu mendapatkan  kualiti “Backlinks”
Oklah..Untuk PageRank kisahsidairy ni masih lagi dibawah..Insyallah..akan lebih berusaha untuk berikan yang terbaik.
Inilah PageRank yang mampu untuk blog ni
Kalau korang nak check jugak PR blog korang,boleh buat macam aku buat kat bawah ni ye.cara Check PR blog
1.Masuk PRChecker
2.Masukkan Link blog
3.Verify now
Dan kalau korag nak masukkan toolbar PRchecker ni,ikut step dibawah
1.Masuk website PRChecker
Masukkan link blog

nampak yang macam ni..Korang tengok dekat bahagian hijau tu…Kat situ korang masukkan link blog korang.dan jangan lupa isikan kota verify sebelum korang tekan verify Now
Dan dia akan keluar PR blog korang macam kat atas.Selain tu,korang boleh masukkan toolbar untuk page rank korang dekat blog tau..caranya mudah je
Macam biasa masukkan link blog

Korang boleh pilih button mana yang korang nak masukkan dalam blog

Ikut je step ni untuk memudahkan kerja korang..
Kalau korang perasan,blog2 yang popular akan masukkan PR ni kat blog mereka..Korang bila lagi..heheheheh
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE