• luncheon,  Uncategorized

    Lunch Nasi beriani Haji Karim Taman Air Biru

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Dah makan tengahari? full already.hari ni pekena Nasi Beriani Haji karim the Most popular Nasir beriani at pasir gudang Tanya je orang pasir gudang ni,Nasi beriani kat mana yang sedap..Of course orang akan cakap nasi beriani Haji karim ni.Nak dapatkan Nasi beriani ni hanya untuk Rabu dan Jumaat je..Kalau untuk tempahan pun boleh. Nak bagi state xde,so korang google jelah…cari medan selera taman air biru,pasir gudang johor.berdepan dengan 7 eleven taman air biru ye..

  • BEAUTY,  Uncategorized

    Koleksi baru Dose Lipmatte dari Lazada

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Nak cerita pasal beauty ni,aku bukanlah orangnya..Barangan make up yang aku ada pun boleh kira dengan 5 jari je..Takdelah satu beg besar pun.. Apa yang aku selalu tepek kat muka adalah Moisturizer jenama Safi Balqis.Yang kedua DD cream dari Ailin Skincare..Produk ni aku ada ceritakan di Entry DD perfection Cream By Ailinskincare .hah korang boleh baca kehebatan produk ini. Lepas pada tu,aku pakai bedak carrier junior nipis-nipis.barulah aku pakai Ultimate Make up Cake dari Pixy..Hah..aku paling suka pakai bedak compact ni..Produk Pixy ni memang kena dengan kulit muka aku ni.Korang boleh baca review tentang Ultimate Make up cake Pixy .Dan last sekali baru aku kenakan Lipstik.Buat masa ni,Lipstick yang…

  • Uncategorized

    Koleksi baru Dose Lipmatte dari Lazada

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Nak cerita pasal beauty ni,aku bukanlah orangnya..Barangan make up yang aku ada pun boleh kira dengan 5 jari je..Takdelah satu beg besar pun.. Apa yang aku selalu tepek kat muka adalah Moisturizer jenama Safi Balqis.Yang kedua DD cream dari Ailin Skincare..Produk ni aku ada ceritakan di Entry DD perfection Cream By Ailinskincare .hah korang boleh baca kehebatan produk ini. Lepas pada tu,aku pakai bedak carrier junior nipis-nipis.barulah aku pakai Ultimate Make up Cake dari Pixy..Hah..aku paling suka pakai bedak compact ni..Produk Pixy ni memang kena dengan kulit muka aku ni.Korang boleh baca review tentang Ultimate Make up cake Pixy .Dan last sekali baru aku kenakan Lipstik.Buat masa ni,Lipstick yang…

  • Madah bicara,  Uncategorized

    Madah bicara 28 | Antara Musibah dan Nikmat

    Assalamualaikum Hidup ini penuh dugaan Disebalik NIKMAT ada Musibah di sebalik Musibah ada Nikmat. Jangan Risau.. Jangan Resah.. Kerana di sebaliknya mengandungi seribu hikmah Jika dilanda nikmat usah lupa dan leka kerana disinilah bermula musibah Nota : Hidup ini takkan lari dari musibah,dan disebalik musibah tu,Allah akan beri kita satu kenikmatan yang kita tak jangka..

  • happy birthday..

    Google Wish My Birhtday

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺…Alahmdulillah..Sudah pun menginjak di usia yang baru.Dan hari ini oficially umur dah menambah ke satu lagi angka..Tekalah umur kita berapa..hehehe. Ucapan dari Google Sannah Helwah to me…Diharapkan dengan bertambahnya umur,diberikan kesihatan yang baik,untuk terus berbakti kepada keluarga,menjadi isteri yang baik.Anak yang baik.serta menjadi ibu yang baik kepada anak-anak.Dan moga dengan bertambahnya usia,dapatlah diri ini lebih setia  kepadaNya,akan terus berhemah menjadi insan yang terbaik.Menjadi hambanya yang lebih baik. Moga Allah senantiasa membuka pintu-pintu keberkatan,pintu-pintu kebahagian,-pintu-pintu taubat.pintu-pintu kenikmatan,pintu-pintu rezeki,pintu-pintu ilmu agama dan ilmu dunia,pintu-pintu keampunanpintu-pintu cinta sejati dan pintu-pintu syurgamu Ya Allah. Jadikan hamba mu ini,seorang hamba yang senantiasa mengingati kematian.Supaya sentiasa memberikan yang terbaik untuk diri dan keluarga.Moga menjadi…

  • Uncategorized

    Google Wish My Birhtday

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺…Alahmdulillah..Sudah pun menginjak di usia yang baru.Dan hari ini oficially umur dah menambah ke satu lagi angka..Tekalah umur kita berapa..hehehe. Ucapan dari Google Sannah Helwah to me…Diharapkan dengan bertambahnya umur,diberikan kesihatan yang baik,untuk terus berbakti kepada keluarga,menjadi isteri yang baik.Anak yang baik.serta menjadi ibu yang baik kepada anak-anak.Dan moga dengan bertambahnya usia,dapatlah diri ini lebih setia  kepadaNya,akan terus berhemah menjadi insan yang terbaik.Menjadi hambanya yang lebih baik. Moga Allah senantiasa membuka pintu-pintu keberkatan,pintu-pintu kebahagian,-pintu-pintu taubat.pintu-pintu kenikmatan,pintu-pintu rezeki,pintu-pintu ilmu agama dan ilmu dunia,pintu-pintu keampunanpintu-pintu cinta sejati dan pintu-pintu syurgamu Ya Allah. Jadikan hamba mu ini,seorang hamba yang senantiasa mengingati kematian.Supaya sentiasa memberikan yang terbaik untuk diri dan keluarga.Moga menjadi…

  • parenting blogger,  parentingmoments,  Uncategorized

    Pemakaian Headband Pada Naura?

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Alahaii..lama sungguh tak bercerita pasal si kecik ni.Dah semakin panjang akalnya sekarang ni.Kemahin lagi,Tapi masih tak pandai nak melawa macam umi dia..Kalau dah pandai tak taulah.Buat masa sekarang ni,apa yang digayakan oleh dia,yang tak enak di matanya,pasti dia akan buang. Dak Naura dah hampir ke umur 2 tahun..Dah pandai nak bercakap dia ni sekarang.Dapatlah dua butir ungkapan dari mulut dia..Kalau bab nyanyi didi n friends pun dah pandai walau satu ayat pun umi dia tak faham. Oklah..meh nak tanya sikit ni bagi parents yang ada anak perempuan..Rajin ke korang pakaikan mereka ni headband? Aku dulu,masa baby rajinlah pakaikan Naura dan fiyah headband,tapi bila dah pandai tangan dia ambil…