• kisahsidairy.com

    Hadiah Dari Azhafizah.com

    Assalamualaikum Hai Korang??… Ececeh..sejak ada simbol kat blog ni..ada je emoji bertaburan…ai is suka tau!!☺☺☺..Jangan muntah hijo ok!..Meh hari ni akak nak bagitahu kat korang yang akak ada dapat hadiah..Hadiah dari siapa???emmm…da terang-terang tajuk tu hadiah dari azhafizah.. Baik hatinya fiza bagi aku hadiah? Actually,dia memang baik hati pun..Sebab selalu bagi hadiah kat readers dia..Moga murah rezeki untuk dia hendaknya. Masuk hadiah ni,maknanya ini kali ketiga aku dapat hadiah dari fiza…Siapa nak hadiah,boleh la rajin-rajin usha blog dia..Sebenarnya dulu bukan niat aku pun masuk blog dia untuk dapatkan hadiah,cuma aku memang suka masuk blog dia..Ada je cerita menarik yang dia kongsikan,pelbagai tips dia kongsikan pada readers dia…Best!! Korang boleh baca…

  • kisahsidairy.com

    Cara Nak Usir Semut Dengan 4 Bahan Dapur

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Nak update pasal benda yang paling aku tak suka ada bila di dapur..Sebenarnya bukan niat nak membunuh,tapi kekadang tak disengajakan…Kadang-kadang tak boleh lari dari membunuh.. sumber:google Macam mana aku tak bunuh semut tu,Kalau tiba-tiba dia berada di corong air panas..Bila tekan air panas,dua tiga ekor menjunam masuk dalam air panas…Dah mati.Adehh..Lepas tu dalam makanan,haisshhh…Tak taulah macam mana nak halau semut ni bukan sahaja di dapur,malah di dalam rumah..Setakat seekor dua tu takpelah..Tapi kalau dah berkelompok,mau tak risau kan..Yelah ada anak kecil ni,semua nak kena jaga.Takut digigit semut satu hal..Jenis dak naura tu sangat sensitif bila kena gigit,mulalah naik segala kudis nanti di badannya. Lagi satu,bila ada anak…

  • deko,  kisahsidairy.com,  Rumah fasa pertama

    Ciri-ciri Perabut yang sesuai dengan Ruang Tamu rumah

    Assalamualaikum Lama tak bercerita pasal rumah kediaman..Rumahku syurga ku…Walaupun dah hampir dua tahun berpindah,Tapi rumah still macam tu jugak..Maknanya No renovation and No Painting.. Tapi ada pasang angan-angan nak cari perabut untuk rumah tu..Maklumlah kan..Nak beli semua tu memerlukan modal.Ingat malas nak berhutang..Beli apa yang mampu je..Janji ada..Aku memang saja je sebenarnya nak biarkan rumah tu kosong cenggitu..Anak kecil,biarkan dia meneroka rumah yang kosong tu je..haha..Tapi bila dah besar sikit ni,ingat ada lah nak pasang angan-angan beli perabut especially sofa untuk diletakkan di ruang tamu. Nak beli perabut ni bukan boleh main beli je..Kena jugak tengok keluasan rumah yang hado tu..Kang kalau beli besar sangat,makan ruang yang banyak,rumah pulak jadi…

  • kisahsidairy.com,  review product

    Penawar Resdung Paling Mujarab

    Assalamualaikum Pagi-pagi mesti bersin dengan kerap sampai rasa tak selesa..Itulah yang dinamakan resdung..Memang rata-rata penghidap penyakit resdung akan melalui perkara yang sama setiap pagi. APA ITU RESDUNG Resdung ialah  sejenis penyakit hidung yang terjadi akibat radang pada membran sinus.Sinus ialah rongga dalam tulang muka yang mengandungi udara dan permukaannya di seliputi mukosa(Kulit yang mengeluarkan mukus atau hingus).Resdung juga boleh disebabkan oleh virus.Apabila tidak di rawat,resdung ini boleh menjadi akan membuatkan kita hilang deria bau,Pelupa dan lubang hidung bengkak dan bernanah. Tanda-Tanda Resdung -Hidung sentiasa berair/selsema setiap masa terutama ketika cuaca sejuk dan awal pagi.-Gatal-gatal hidung ,mata dan telinga terutama bila memakan ayam,udang,ketam,ikan masin dan    sambal belacan.-Bersin bila terkena habuk-Berkahak,banyak…

  • kisahsidairy.com,  Tips

    Bahaya Darah Tinggi dan Cara Mengawalnya

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Bersiaran hari ni.semalaman tak update entry..so as usual entry auto publish.Yes..Semalam memang bercuti..Tiba-tiba husband tak sihat.Actually memang dah beberapa hari dia kata macam tak sihat.Tapi semalam,dia memang dah tak tahan..Nak kata dia demam,taklah demam mana pun..Still lagi berpeluh kan. Tapi gagah jugak pi klinik.Of course dia kena check apa yang tak kena dengan badannya tu.Biasalah orang ada sejarah penyakit darah tinggi..Nak kena selalu pantau..Risau pulak kalau tetiba naik mendadak..Macam-macam boleh jadi. Dan sangkaan tu betul bila darah tinggi dia naik sehingga 210..What?? 210? and yes,dia still tak nak ke hospital lagi.Just ambil ubat di klinik swasta sahaja.Dah suruh jugak dia ke hospital kan..Tapi dia tetap taknak..Takut kena tahan…

  • Uncategorized

    5 Barangan Impian Untuk di beli di Lazada pada Tahun 2017

    Assalamualaikum Sebenarnya impian dan azam aku untuk tahun ni memang untuk memeriahkan rumah aku..Maksud memeriahkan tu adalah aku nak membeli peralatan untuk di dalam rumah mahupun di luar rumah..Yelah kepada korang yang sedia maklum,aku baru sahaja menduduki rumah baru dua tahun lepas…Bila dah beli rumah,mestilah nak beli segala kelengkapan di dalamnya pulak kan. Tapi impian tu aku dapat laksanakan bila ada budget je untuk membeli.Memang dari masuk rumah tu,aku tak pernah lagi membeli sebarang perabut terutamanya di ruang tamu rumah aku tu.Tapi impian aku untuk tahun ni akan aku laksanakan..insya allah. Kalau nak bercerita impian aku untuk tahun 2017 ni,bersempena pulak dengan kedatangan Chinese New Year ni,haraplah “ONG” aku mengena…

  • Challenging post

    31 Day Challenge By JDT Blogger | Day 5-6 Perkataan menggambarkan diri aku

    Assalamualaikum Dah masuk hari ke 5 untuk 31 Day Challenge By JDT Blogger...Aku percaya ramai blogger di luar sana yang dah pun sampai ke hari 17 kot..kalau tak silap akulah. Untuk Hari ke 6 ni,6 Perkataan menggambarkan diri aku. ** Nampak Sombong** Tapi sebenarnya bukan sombong,nak tau aku sombong ke tidak,kenalah kenal dulu dengan tuan Empunya badan **Cepat Marah** Memang aku jenis yang cepat marah,tapi dalam mana keadaan pun,aku cepat reda dengan kemarahan aku ni. **Pendiam** Bagi orang yang tak kenal,memang aku ni pendiam,tapi dah lama barulah becok bagai nak rak ** Cepat Kasihankan Orang** YES..Kalau peminta sedekah,atau siapa-siapa sahaja yang datang pada aku untuk mintak sesuatu,rasa tak boleh menolak..Walaupun kadang-kadang…

  • Challenging post

    31 Day Challenge By JDT Blogger | Day 4-Apa yang ada di dalam Beg

    Assalamualaikum Ok…Dah masuk hari ke 4.Apa pula 31 day Challenge untuk hari ni pulak..Ini dia 31 Day Challenge By JDT Blogger | Day 4-Apa yang ada di dalam Beg Dlam beg takde benda pun yang banyak untuk di bawa ke tempat kerja..Beg kecil yang hanya mengandungi beg makeup,purse dan kunci sahaja..Extra beg kosong tu memang saja bawak..Kot lah pegi shopping apa-apa tetiba takde beg plastik kan…❤❤❤ Tada….simple je kan yang ada dalam beg..Kalau beg untuk berjalan besar sikit…Sebab nak bawa segala pampers,susu dalam tu..ehehehe

  • GIVEAWAY,  kisahsidairy.com

    Thomas Town Giveaway by Zai Zamree

    Assalamualaikum Syarat nak join ni simple je 🙂 1. Follow blog Zai Zamree. 2. Follow fanpage facebook Blog ZaiZamree. 3. Subscribe youtube Zai Zamree dan Cikpinz.4. Buat entri bertajuk “Thomas Town Giveaway by Zai Zamree”.5. Tampal banner di atas di entri penyertaan dan ‘backlinkkan’ ke entri INI.6. Tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini. 7. Siap!

  • Challenging post

    31 Day Challenge By JDT Blogger | Day 3- Gambar dengan kawan

    Assalamualaikum Dahpun masuk hari kedua 31 Day Challenge By JDT Blogger | Day 3- Gambar dengan kawan  ni..Ok..untuk task kedua hari ini,Kita up gambar dengan kawan. Actually gambar ni diambil semasa reunion kecil antara kami ex officemate dan juga officemate di McDonalds Pusat Bandar Pasir Gudang Johor. Dari Depan Tudung berwarna peach tu adalah Sida,Receptionist cum Hr Clerk,Aku,si budak debot Naura,Surya dan juga wani ex-officemate kami… 1.Day 1 – Siapa Saya