nur naura,  parenting blogger

Naura kena Gegata

Assalamualaikum
Puas dah letak macam-macam ubat,hilangnya sekejap je..Lepas tu naik balik gegata tu..
Kalau korang tak tau apa itu gegata,silalah google..Dah ke klinik,letak ubat sapu..letak air garam..tapi tak menunjukkan sebarang kehadaman pada gegata.
Puncanya mungkin masa stay kat melaka tuari..Aku duduk rumah sementara yang disewakan kakak ipar aku untuk aku sekeluarga.Yelah..rumah pengantin tu tak muat nak masukkan 3-4 keluarga tu..Mybe sebab rumah tu rumah tinggal,tak berapa nak bersih sangat..mungkin dari situ..Masa di melaka lagi dah timbul gegata tu..Masa tu aku sapu bedak je..Hilang kejap
Ingatkan bila dah balik johor hilanglah dia…as usual aku google petua-petua kampung..Sebab tak mampan dengan ubat klinik.

Kesian dia..walaupun dia x merengek mana,tapi bila tengok dia garu tu sekuat hati..kesian pulak..
Ingat hari ni nak keluar kedai beli kapur…ada petua lama yang menggunakannya..
sebelum tu..ada try sapukan dengan air garam..tapi macam tak berkesan pulak..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE