Showing 27 Result(s)
PARENTING

Dia Dah mula untuk Belajar

Assalamualaikum Hai korang..Wah…busy bebenor puan blog ni kan..Sampai nak buat post untuk family pun takde masa dah..hahaha…bukan apa,Produk review senantiasa ada..Alhamdulillah..syukur..Tengah siapkan draft yang berderet ni..Takut tak sempat nak siapkan by due date produk.So,kerah idea sebanyak mungkin untuk buat review ni..yelah..kang klien tak percayakan kita pulak sebab hentam keromo je.. Ingat nak buat produk review tu senang ke..Nak kena buat research..nak kena baca..nak kena alami jugak benda-benda tu semua supaya …

COMMUNITY

Contest Cash Rm100 anjuran JDT BLOGGER

Assalamualaikum Hai korang..Ingin aku mewark-warkan kat korang tentang Contest yang sedang berlangsung di facebook.Mungkin ada yang dah menyertai contest ini..dan mungkin ada yang belum mengetahui tentang Contest ini kan So,meh sini aku nak bagitahu kat korang,jangan lepaskan peluang untuk merebut Hadiah berupa wang tunai sebanyak rm100 ni.. Caranya sangat mudah 💵 CONTEST CASH RM100  Contest ini ditaja oleh #jdtblogger. Hadiah utama berupa cash RM50 X 2 orang. Jadi syarat simple untuk join …

RANDOM

Contest Cash Rm100 anjuran JDT BLOGGER

Assalamualaikum Hai korang..Ingin aku mewark-warkan kat korang tentang Contest yang sedang berlangsung di facebook.Mungkin ada yang dah menyertai contest ini..dan mungkin ada yang belum mengetahui tentang Contest ini kan So,meh sini aku nak bagitahu kat korang,jangan lepaskan peluang untuk merebut Hadiah berupa wang tunai sebanyak rm100 ni.. Caranya sangat mudah ? CONTEST CASH RM100  Contest ini ditaja oleh #jdtblogger. Hadiah utama berupa cash RM50 X 2 orang. Jadi syarat simple untuk join …

BLOG youtube

VLOG? Ape tu?Projek 2017?

Assalamualaikum VLOG? Ape tu? Pernah tak korang dengar sebelum ni..Sebelum ni memang aku pernah dengar tentang Vlog ni..Tapi tak pernah terfikir pun nak buat Vlog..Tetapi tau-tau sehingga ke hari ini.aku dah hasilkan 4 Vlog dan sudahpun di masukkan ke dalam Youtube..Vlog terdiri daripada dua perkataan iaitu video dan blog..Bila digabungkan menjadi Vlog..Beza vlog ni kita menghasilkan video dan blog pulak kita hasilkan dengan penulisan..Vlog,kita harus record apa yang ingin kita …

RANDOM

Bila mereka berjumpa

Assalamualaikum Hai korang…selamat berhujung minggu..Apa aktiviti korang cuti-cuti ni..Aku just balik kampung je..Dah seminggu tak jengah anak..Rindu pulak kat dia.. So plan lah minggu ni balik kampung..Ingat nak balik hari jumaat malam..tapi memandangkan kereta belum siap untuk di repair,terpaksalah tunda hari sabtu.. Oh ya..Nih nak bagitau korang.Ada tak korang perasan dua hari ni aku ada buat Vlog..Sebenarnya aku menyahut cabaran dari broframestone untuk join Projek 2017 beliau yang akan dilancarkan …

BLOG

Episode Akhir 7 Hari Mencintaiku

Assalamualaikum Makin hari makin ramai yang meminati cerita ni kan…Memang aku akui,masa mula-mula cerita ni keluar macam boring jugak,Tapi disebabkan Shukri Yahya ada dalam cerita ni,so….aku follow je..Sampailah pasal Buntat Mati tu…Hah! Dari situlah Facebook dihujani dengan nama BUNTAT Tak sia-sia dia bernama Buntat,Terkenal dah budak comel tu kan.Tapi yang syoknya cerita ni,makin lama makin sedih..Makinlah nak tahu apa kesudahan cerita ni.Al maklumlah..cerita ni kan diadaptasi dari Novel  7 Hari …

lazada

Nak dengar pun jelas dengan Logitech X100 Mobile Wireless Speaker ni!

Assalamualaikum Kadang-kadang tak semua handphone boleh dengar dengan jelas bila orang telephone.Dan jugak kalau kita nak main video atau lagu untuk didengar dengan kuat.Kalau bukak kuat-kuat dekat phone,takut rosak pulak speaker kat Phone tu kan. Meh sini aku ceritakan sedikit lah bila ada produk yang boleh memberikan kita suara yang lebih jelas macam speaker radio atau komputer ni.Ni hah Logitech X100 Mobile Wireless Speaker yang tak perlu pun kita cucuk …

RANDOM

Nak dengar pun jelas dengan Logitech X100 Mobile Wireless Speaker ni!

Assalamualaikum Kadang-kadang tak semua handphone boleh dengar dengan jelas bila orang telephone.Dan jugak kalau kita nak main video atau lagu untuk didengar dengan kuat.Kalau bukak kuat-kuat dekat phone,takut rosak pulak speaker kat Phone tu kan. Meh sini aku ceritakan sedikit lah bila ada produk yang boleh memberikan kita suara yang lebih jelas macam speaker radio atau komputer ni.Ni hah Logitech X100 Mobile Wireless Speaker yang tak perlu pun kita cucuk …

PARENTING

Bila si Naura Dah Banyak Gigi

Assalamualaikum Lepas kakak,si adik pulak nak kena di ajar berus gigi..Yelah..Bila gigi dah banyak ni,kenalah ajar dia gosok gigi kan..Kang kalau dibiarkan cepat pulak rosak gigi dia tu. Setakat ni Naura dah ada 8 batang gigi,enam diatas dua dibawah.Kalau dulu aku gosok pakai kain atau kapas je,sekarang ni bila mandi aku biasakan pulak dia pegang berus gigi tanpa ubat gigi..Ubat gigi nanti-nantilah dulu aku ajarkan.Cuma….PAYAHHH sangat nak suruh dia bukak …