PARENTING

1st Day di rumah Babysitter baru

Assalamualaikum
Lama tak bercerita pasal anak-anak dalam ni kan..yeke dah lama..korang throwback la balik entry aku sebelum ni..Rasanya dah banyak cerita pasal review produk je…Sesekali layan jugak cerita pasal anak-anak ni kan…
Hari ni 1st day dia dengan babysitter baru ni.Mana babysitter lama? Babysitter lama still ada lagi.Cuma dua tiga hari ni tak dapat nak hantar dia kerumah babysitter lama dia.Babysitter lama dia warded..So terpaksalah cari alternatif lain untuk gantikan sementara babysitter lama dia.Boleh je nak hantar kampung.Sebab adik aku tu available je nak jaga si naura ni.Cumanya,yelah,dah la kakak takde dengan umi,bila naura pun takde dengan umi.Maka kesunyian la umi di sini..Kakak fiyah mula-mula dah seronok sebab dengar adik dia nak balik kampung.Tapi last minute tak jadi sebab mak dia ngengada sangat.Alasan takde kawan nak gaduh..bahahaha…
Nak cari pengganti babysitter ni bukan senang.Nak hantar anak ke babysitter baru pun bukan mudah.Ianya memerlukan pencarian dan penantian yang memerlukan kesabaran.Tapi sekarang ni bila dah ada media sosial seperti facebook.amat mudah..Cuma kita perlu lebih mendekati babysitter gantian tu dengan lebih rapatlah..Bila dah kenal kat facebook,whattsap personal dengan dia untuk tau lebih lanjut.Dengan adanya group Pengasuh sekitar Johor Bahru,kerja jadi mudahlah sedikit.Semua info pasal pengasuh atau parents yang nak mencari sesama mereka sangat mudah untuk dicari.
Alhamdulillah,hari ahad tuhari aku dah dapat babysitter sementara.Dah tanya tentang bayaran dan persetujuan tentang harga..Ingat petang tu nak survey rumah babysitter.Tapi disebabkan rumah yang babysitter sementara ni duduk ,berdekatan dengan babysitter yang pernah aku hantar naura dulu,so senang lah sikit..Aku ada cerita pasal tu di entry Transit Babysitter ni
Pagi tadi hantar dia di rumah babysitter baru.Mula-mula dia macam taknak kat babysitter tu..Tapi lama-lama dia nak juga..Alhamdulillah..dia sangat senang untuk dekat dengan orang.Bersyukur dikurniakan anak yang sangat mudah diuruskan…Syukur sangat.Masa sampai office tu memanglah rasa dup dap dup dap je jantung ni..Yelah,,.,risau lah dia mengaruk ke ape ke kan..
Cepat-cepat je aku whatssap tanye babysitter tu..Oh ya..Nama babysitter tu N..So aku tnye N macam mana naura kat rumah..Dia kata naura good girl…Tak nangis pun..alhamdulillah..lega perasaan umi dia ni..kesian pulak dia,kena hantar sana sini…Ni yang rasa nak berhenti kerja je..Jaga dia,besarkan dia depan mata..huwaaa….Mak ko ni bertabah jelah kan ..
My bucuk bacin umi..Kekadang dia rindu ngan kakak dia..Umi dia jangan cakap lah..Kalau boleh hari-hari nak bercakap dengan kakak dia..Tapi disebabkan bercakap dalam phone,memang tak dilayanlah nampaknya.
Harap dia gembira lah buat dua tiga hari ni di rumah babysitter baru dia..Takdelah umi ko ni resah gelisah sepanjang hari..Kalau boleh nak berwhatssap je dengan babysitter ni..tapi nanti menganggu kerja dia pulak kan…Tabahlah wahai hati..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE