• kisahsidairy.com

    Banyak Entry di Peram

    Assalamualaikuum Salam penghulu hari korang.Uihh…Jenuh nak bukak blog ni,tapi tak terbukak jugak.hari ni aku gagahkan juga menaip supaya blog ni tak lenyap begitu sahaja. Kalau ikutkan tiada daya lagi untuk aku menghadap blog ni.Tak taulah kenapa tahun ni banyak kali tak sihat.Takkan sebab jantung aku ni.emmm…malas nak fikir pasal tu… Start dari Khamis minggu lepas,aku dah tak sihat.Jumaat aku ambil mc,hanya melepak kat rumah..Disebabkan husband pun tak berupaya nak jaga diri dia sendiri,so aku decide untuk balik kampung je.Petang sabtu tu,mak aku datang ambil.Syukran dapat mak yang sangat memahami. Balik kampung je aku dah terus tumbang,tak de daya dah nak bawak badan.Nasib baik juga si naura ngan kakak tak meragam…

  • kisahsidairy.com,  outing,  parenting blogger

    Berhari raya di Ecoworld dan Forest City

    Assalamualaikum Lama dah terperap cerita ni.Kisah dari raya aidiladha tu ari lagi.Gambar pun dah basi..hahaha…Raya tuari aku tak balik kampung.Just beraya di rumah je.1st time beraya di rumah sendiri ko! kebetulan abgn ipar nak balik Johor.So berkumpul lah kami di rumah aku.Syok jadi tuan rumah.Dapat sediakan apa yang patut juga untuk adik beradik yang datang. Dua hari tu tak kemana pun.just pergi berdekatan je..Aku pun tak tau nak bawak diorang ke mana di Johor ni..Nak pi mandi manda di wetworld semua memerlukan kos yang banyak jugak kan. Masa diorang sampai tu,just rileks2 je kat rumah.Malam sikit abang ipar aku ajak pekena mee rebus.Abang ipar aku ni,kalau balik Johor,tak sah kalau…

  • INFO,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Tips minum Air gula bagi wanita hamil

    Assalamualaikum Sepanjang aku mengandungkan Naura Auni,tak pernah sekali pun aku minum air gula..Rasa selamat juga tak terkena minum air gula ni.Tapi dalam pada selamat tu,rasa rugi pulak tak dapat nak minum kan.Bukan apa,semua tu pengalaman yang jarang-jarang dapat kita buat.Masa kita tengah pregnant nilah dapat merasai perasaan minum air gula tu. Dari cerita kawan-kawan yang aku dengar,diorang minum air gula ni dua kali.Ada yang mungkin kena lebih dari sekali atau dua..mungkin tengok pada kes ibu hamil tu jugak. Pernah juga aku tanya doktor kenapa aku tak diberi minum air gula,doktor tu cakap,kalau tiada keturunan mengalami sakit kencing manis,Hb kita pun sentiasa cantik berseri,so mungkin lambat sikit atau tak payah minum…

  • advertorial

    ezbuy shopping online murah dan mudah

    Assalamualaikum Siapa kat sini yang suka-suka sangat shopping secara online.Aku tau rata-rata ramai pengguna lebih suka memilih untuk shopping online.Salah satu sebabnya mudah dan tak perlu ke luar ambil masa untuk beratur nak membayar kan. Dengan shopping online ni,just klik sana-sini,bayar dan tunggu je barang sampai.Meh aku cerita sikit Shopping online terbaru yang aku baru je beli barang dari mereka. Ni hah!! ezbuy. Kalau korang perhatikan di website ni,banyak yang korang boleh dapatkan disini,contohnya baju-baju wanita,lelaki,aksesori,handphone dan tablet dan banyak lagi.Pelbagai jenama dari yang murah hinggalah yang mahal.So semuanya ditangan korang untuk memilih. Kalau korang nak shopping dekat ezbuy ni mudah sahaja.lagi satu aku nak bagitahu korang pasal shipping mereka…

  • advertorial

    Centa Svelte Slender Jelly untuk mereka yang ingin kurus

    Assalamualaikum Sebut je pasal nak kurus ni,semua orang nak kurus kan? Bila dah beranak pinak ni,lemak pun jadi beranak pinak.Masa tu lah tercari-cari produk yang berlambak kat pasaran sekarang ni.Pelbagai jenis yang korang boleh dapatkan tau.Antara mereka yang nak kurus termasuklah aku,Sebenarnya bukan nak terlalu kurus sangat pun,memadai mempunyai berat yang ideal.Kalau terlebih berat,obesiti dan penyakit lain ni,senang je nak singgah.Lagilah dengan umur yang semakin meningkat ni kan. Tapi ada satu produk yang aku suka ni uolssss…Tak payah nak bancuh-bancuh,nak shake,nak kena telan bagai..Ni meh nak cerita sikit,satu produk yang aku amalkan beberapa minggu yang lalu..Nak bagitahu kat korang,produk ni sangat mudah untuk korang cuba.Just koyakkan dan makan macam korang…

  • Uncategorized

    Centa Svelte Slender Jelly untuk mereka yang ingin kurus

    Assalamualaikum Sebut je pasal nak kurus ni,semua orang nak kurus kan? Bila dah beranak pinak ni,lemak pun jadi beranak pinak.Masa tu lah tercari-cari produk yang berlambak kat pasaran sekarang ni.Pelbagai jenis yang korang boleh dapatkan tau.Antara mereka yang nak kurus termasuklah aku,Sebenarnya bukan nak terlalu kurus sangat pun,memadai mempunyai berat yang ideal.Kalau terlebih berat,obesiti dan penyakit lain ni,senang je nak singgah.Lagilah dengan umur yang semakin meningkat ni kan. Tapi ada satu produk yang aku suka ni uolssss…Tak payah nak bancuh-bancuh,nak shake,nak kena telan bagai..Ni meh nak cerita sikit,satu produk yang aku amalkan beberapa minggu yang lalu..Nak bagitahu kat korang,produk ni sangat mudah untuk korang cuba.Just koyakkan dan makan macam korang…

  • kisahsidairy.com,  parenting blogger,  parentingmoments

    Demam Biasa atau Demam nak tumbuh gigi?

    Assalamualaikum Tak habis-habiskan cerita pasal Naura yang tak sihat tu..emmm..apa taknya,sejak 4-5 hari yang lepas,demamnya still tak kebah. Nak dijadikan cerita hari rabu lepas,aku bawa naura ke klinik kesihatan taman air biru.Disebabkan dia dah demam lebih dari tiga hari,jadi aku khuatir kalau kena denggi ke ape..Sebab sebelum tu pun dia dah demam,korang boleh baca entry di sini. Bila dah dapatkan rawatan doktor,doktor suruh ambil darah dan dapatkan nap.Bila keputusan darah keluar,doktor kata ada jangkitan dalam darah tu,sebab tu demam dia tak kebah.Doktor refer aku ke Hospital Sultan Ismail.Huh!!adeh! teruk betul ke kes anak aku ni..Dalam hati ni dah mula risau.Doktor suruh aku naik ambulans untuk ke sana sebab dia nak…

  • kisahsidairy.com

    Selamat Menyambut Hari Malaysia

                               Assalamualaikum Selamat Hari Malaysia..dan selamat bercuti semua..Wah..syokkan korang yang lama bercuti.Dari raya haji tu sampai sekarang dok cuti..sangat-sangat syok. Apa pun aktiviti korang pada cuti panjang ni,berhati-hati di mana saja korang berada ye. Aku bercuti dari hari rabu lagi.Naura masih lagi on/off demam.Pergi klinik,hospital semua kata ok je.Aku pun tak tau kenapa dia kerap sangat demam.Masalahnya dia demam masa malam je.Panas dia je dah smpi 39.Sampai malam rasa nak mandikan dia je.Tapi aku jelur badan dia dengan air.Takut panas sangat kan..Oh ye!!! tu nanti aku ceritakan dalam lain entry. Entry ni pun aku tulis selepas tidurkan naura.Dapatlah rehat sikit.Malam tadi kerap bangun disebabkan risau dia terlalu panas…risau weh.. eh..korang…

  • kisahsidairy.com,  selamat hari raya

    Selamat Hari Raya AidilAdha 2016

    Assalamualaikum Selamat Hari raya korang…Wah..meriahnya raya korang kan..Ada yang buat qurban tahun ni? Belum ada rezeki untuk buat qurban.Insya allah,niat tu ada,cuma belum ada rezeki lagi nak buat..Korang doa-doakan aku supaya rezeki tu sampai kat aku untuk aku lunaskan impian aku ni ye. Alhamdulillah,cuma entry autopublish je hari ni untuk memberi ucapan Hari raya kat korang.Mahunya pepagi ni aku sibuk menguruskan rumah dan juga memasak serta menyediakan menu hari raya.Persiapan untuk raya haji ni ala kadar je sebenarnya.Tiada baju raya pun,cuma hidangan hari raya seperti hari raya puasa tu adalah. Pada tahun ni merupakan hari raya yang pertama aku raikan di rumah baru.Adik beradik belah suami datang ke sini untuk…