• kisahsidairy.com,  parenting blogger,  parentingmoments

    Cerita Nur Naura dan Nur awfiyah

    Assalamualaikum Dah lama aku tak up cerita pasal anakanda sulung ni..Sejak dah pandai bercakap ni,ada saja yang hendak dibualkan dengan umi dia.Kekadang tu,diajuknya cakap kita.Memang geram dengan simulut becok tu,tapi sangat seronok melayan. Alhamdulillah,sejak umur dia dua tahun lagi,dia dah pandai menuturkan ayat.Sekarang ni,semakin lancar.Kekadang ada sahaja pertanyaan dan jawapan yang dia nak dijawab secepat mungkin.Tanya itu dan ini,walaupun kekadang pertanyan tu berkali-kali disebut,redha jelah umi menjawab. Sebab tu,bila depan dia,sebarang percakapan yang berunsur tak baik,harus dielakkan kerana masa ni,memang semua perkataan baru dia nak mencuba.Contoh yang sekarang ni dia dok ikutĀ² sepupu dia cakap,”Apa kau ni”.Nak betulkan ayat dia tu,kekadang terpaksalah banyak kali cakap kat dia yang ayat tu…

  • GIVEAWAY,  kisahsidairy.com

    Saya Nak Menang Set Skinfood

    Assalamualaikum Nak join sila KLIK Banner ye Saya nak menangSet Skinfood kerana nak jugak kulit cantik macam orang korea.Kulit halus mulus macam orang korea.Lagi pun tak pernah lagi guna apa-apa  skinfood ni..Alangkah bahagianya kalau saya MENANG!! Tag rakan-rakan yang membaca blog ni..aci tak…JOMLAH JOIN

  • kisahsidairy.com,  motherhood,  parenting blogger

    Nur Zakiah yang Kuat Menangis

    Assalamualaikum Aku baru dapat anak saudara awal tahun ni.Rasa dah 5 bulan umurya sekarang ni.Tapi sangat kuat menangis sampai kekadang ahli keluarga kitorang ni dah tak tau nak buat ape.Puas dah berubat dengan orang-orang.Tapi sama je semua.Kalau dia menangis tu,macam di cubit-cubit pulak. source ; google Sampai mak pak dia pun naik buntu dengan tangisan dia..Dah macam ahmad albab rupanya.Kekadang sampai tanye doktor,adakah ia sejenis penyakit or macam mana. Tapi sebenarnya,mengikut pembacaaan aku di majalah PAMA ni,ianya perkara normal kerana itu sebahagian daripada proses pembelajarannya serta cara si keil berkomunikasi. Namun dalam pada kita tak perlu risau,ada juga bayi yang memerlukan perhatian tinggi daripada ibu bapa semasa menangis.Nasib baiklah adik…

  • kisahsidairy.com

    Dutch Lady Rm1 hanya di 7 Eleven Store

    Assalamualaikum Kalau korang perasan,dekat wall fb memang banyak orang dok post pasal Air kotak Dutch lady ni hanya rm1.Hah..Mana nak dapat dengan harga tu kan.Tapi boleh dapat di 7-Eleven sahaja. Di 7-Eleven bermula dari 24 ogos sehingga 28 ogos Air Kotak Dutch Lady dan Kit Kat hanya berharga Rm1 sahaja.Rugilah kiranya kalau korang tak dapatkannya..Tapi dengan pembelian 3 kotak dalam satu resit..Kalau korang boleh deal dengan cashier 7-Eleven tu,mybe korang boleh dapat banyak lagi dari tu. Promosi ini hanya sah di7-Eleven je tau,takde kat tempat lain,kalau nasib korang baik,dapatlah banyak,kalau nasib tak baik,mybe store yang korang pergi tu dah habis.Kalau tempat-tempat terpencil mybe korang boleh dapat banyak kot..kan..kan… Hasil tangkapan…

  • Uncategorized

    Shampoo Dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

    Assalamualaikum Tak habis lagi cerita pasal Travel set Essential Organic Bath and Body care series ni..Apa taknya,dalam set ni mengandungi 4 jenis barangan yang sangat mudah untuk dibawa kemana sahaja korang pergi.So,tak payah nak memuatkan ia dalam beg besar,cukup sekadar letakkan di dalam beg kecil anda. kalau tuari aku ada cerita pasal hair Conditioner,Body Lotion dan juga Shower Gel.Hari ni aku nak cerita pulak pasal Shampoo dari Travel set ni. Shampoo yang diperbuat daripada bahan semulajadi Organic Myrtus dan Chamomile.Shampoo ni membuatkan rambut kita bersinar dan nampak cergas. Shampoo ni jugak mampu untuk membersih,melindungi dan mengekalkan kelembapan semulajadi.Formulanya amat mudah iaitu menyegarkan dan mencergaskan kulit kepala dan ia mampu menjaga rambut…

  • advertorial

    Shampoo Dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

    Assalamualaikum Tak habis lagi cerita pasal Travel set Essential Organic Bath and Body care series ni..Apa taknya,dalam set ni mengandungi 4 jenis barangan yang sangat mudah untuk dibawa kemana sahaja korang pergi.So,tak payah nak memuatkan ia dalam beg besar,cukup sekadar letakkan di dalam beg kecil anda. kalau tuari aku ada cerita pasal hair Conditioner,Body Lotion dan juga Shower Gel.Hari ni aku nak cerita pulak pasal Shampoo dari Travel set ni. Shampoo yang diperbuat daripada bahan semulajadi Organic Myrtus dan Chamomile.Shampoo ni membuatkan rambut kita bersinar dan nampak cergas. Shampoo ni jugak mampu untuk membersih,melindungi dan mengekalkan kelembapan semulajadi.Formulanya amat mudah iaitu menyegarkan dan mencergaskan kulit kepala dan ia mampu menjaga rambut…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  saya menang

    Dapat hadiah lagi la Kita

    Assalamualaikum Lama dah tak cerita pasal hadiah-hadiah yang aku dapat hasil berblog,join giveaway dan segmen..Walaupun korang tak berapa kisah,tapi aku kisah..hahaha.. Sejujurnya,memang seronok jadi blogger ni.Dapat review barang,dapat merasa menggunakan barang yang korang sendiri pun belum pernah guna.Ada lah juga sumber pendapatan hasil dari berblog yang menolong aku ketika aku dalam kesusahan..Semua tu tak dijangka kan. Syukran.Minat berblog ni bermula dari kawan aku sebenarnya.Dia cipta blog,dan aku juga cipta blog.Lepas tu edit bagi cantik-cantik.Sebenarnya itu sahaja minatnya..Belum lagi tahu apa tujuan aku berblog masa tu.Lepas tu bukannya ada banyak entry pun yang aku hasilkan.Takat membebel apa yang aku nak bebel je dalam blog tu.Lepas tu aku terus senyapkan diri dalam…

  • kisahsidairy.com,  renew domain

    Selesai Renew Domain Blog

    Assalamualaikum source ; google Dah 3 tahun aku menggunakan domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Setiap tahun aku akan pastikan domain di renew.Cuma cepat atau lambat sahaja membuat pembayaran untuk renew Domain. Kali ketiga juga menggunakan perkhidmatan Netkl ni.So far,masa aku berubah fikiran untuk menggunakan domain sendiri,aku banyak baca pasal perkhidmatan Domain daripada banyak tempat,Tapi last-last memang aku menggunakan Netkl juga. Sebenarnya,domain renewal ni dah overdue,sepatutnya domain expired pada 22 august hari tu.Tapi disebabkan busy dengan anak yang kurang sihat,terpaksalah abaikan blog. Tapi alhamdulillah,hari ni dah renew domain yang expired tu..Kang lambat-lambat renew,tak boleh pulak nak berblog kan. Untuk pengetahuan korang,aku suka service dari Netkl ni,sentiasa mengingatkan kita tentang renew domain,jadi taklah kita…

  • kisahsidairy.com,  nur naura,  parenting blogger

    Kenapa Naura Bertukar Susu?

    Assalamualaikum Start dari selasa minggu lepas lagi Nur Naura Auni tak sihat.Tak tau dimana silapnya.Panjang pulak tak sihatnya.Hari selasa yang lepas aku bawa dia ke klinik selepas sehari sebelum tu dia cirit birit.Memang risaulah kalau anak dah kena cirit birit diikuti dengan demam.Yelah,riasu jugak kalau dibiarkan,keadaan makin teruk kan. So,selasa tu aku bawak dia pergi berjumpa dengan doktor.Doktor bagitahu usus Naura luka mungkin sebab dah terlalu kerap sangat dia poopoo…Doktor sarankan supaya Naura bertukar susu dari susu lembu kepada susu soya untuk sementara.Terfikir susu apa yang melibatkan soya..Teringat kakak awfiyah dulu pun guna susu soya.Tu yang ingat nak beli susu Similac.Tapi entah macam mana,terbeli susu Isomil.Aku beli yang kecil je,sebab…

  • kisahsidairy.com

    Kisah Anak Beranak

    Assalamualaikum Hai korang.Barulah dapat update hari ni.Sejak seminggu lepas lagi blog ni auto update.Bukan apa,beri laluan penjagaan anak yang sejak dari minggu lepas lagi tak sihat. Naura demam onoff diikuti batuk yang tak baik-baik.Dah dua klinik aku bawak dia,tapi masih tak kebah jugak.Last aku ke Hospital ahad lepas dengan demam 39.Tinggi kan..Tapi pelik tak dimasukkan wad..Bukan suka-suka nak hantar anak masuk wad,at least bila kat hospital tu,doktor dapat pantau 24 jam kesihatan anak kita.Aku risau kalau kat rumah,buatnya tengah malam panas dia mencecah 40,uishhh..tak taulah apa akan berlaku.Dengan babysitter minta cuti sampai seminggu.. Memang kucar kacir sikit kehidupan.Nak cari babysitter gantian dalam masa terdekat,mana nak dapat.Upah untuk babysitter gantian pun…