kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  potluck

Potluck Raya Kami di bulan Raya 2016

Assalamualaikum
Bertempat di rumah aku malam tadi,Planning sebenarnya nak beraya ke semua rumah.tapi tulah,disebabkan jarak kediaman kami tak sama,so decide untuk pilih sebuah rumah untuk makan-makan.
Rumah akulah jadi tempat berpotluck.Tapi taklah ramai yang menjoinkan diri dalam aktiviti potluck kami tu.Termasuk aku baru 5 keluarga je..Dalam 5 keluarga tu bukan ramai sangat kan.
Menu kami malam tu,of courselah menu raya weh!!..Puas dok whatssap ngan mak kesayangan hamba ni.Macam mana nak buat sambal kacang sesedap air tangan dia..wah…sampai whatssap mak bagai mintak resepi..bhahaha…nanti aku bagi resepi sambal kacang yang mudah dan simple ok.
Berbalik semula menu kami pada malam tu,aku sediakan ketupat dan sambal kacang.Ada jugak aku selitkan sedikit kuih muih yang aku beli..hehehe..bukan buat sendiri tau.
Selain dari tu,officemate bawa makanan sendiri iaitu lodeh,ayam masak merah dan juga air koktail sebagai pencuci mulut.Juga ada buah tembikai untuk pencuci mulut jugak.
Potluck Raya Kami
Saja nak selitkan dak gendut umi tu..Malam tu umi pakaikan baju kurung..wah..semakin syok dia nk berjalan sekarang ni..Entry tentang dia dah nak berjalan ada di entry dah setapak demi setapak.
jemputlah baca ye.
Alhamdulillah..semua makanan sedap-sedap belaka walau simple je menu yang kami sajikan..Insya allah,tahun depan kita buat lagi ye.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE