• kisahsidairy.com,  ranking alexa

    Ranking Alexa Kisahsidairydotcom July 2016

    Assalamualaikum Baru je rasa check ranking alexa pada bulan lepas,alhamdulillah..ada peningkatan setiap bulan..Cuma banyak benda yang aku kena betulkan..Lagi pulak sekarang ni,aku tengah sibuk untuk naikkan pageviews…Alhamdulillah…sehari ke sehari bertambah pageviews..Ada jugak kekadang tu menurun.Tu semua kena kerja keras sedikit untuk menaikkan lagi jumlah Pageviews aku tu. Tapi tulah,kekadang tu,takde idea langsung untuk update entry..Memang setiap hari minggu jarang aku update entry.kekadang tu auto publish je untuk weekend..On Weekend selalunya aku banyak habiskan masa bersama anak-anak aku je.Yelah..dapat rest pun sehari je kan..Dah setiap hari bermanja-manja dengan blog,weekend manja dengan anak pulak..Itu lagi penting..bhahaha… Oklah,untuk Ranking alexa aku pada bulan ni,agak naik sikit…syukur..Moga terus naik dan naik.. Ranking alexa pada…

  • kisahsidairy.com,  parenting blogger,  saya menang

    Dapat dah Hamper Tollyjoy

    Assalamualaikum Segan pulak hari-hari terima bungkusan..Tapi semalam,bungkusan sedikit besar.Kotak besar dari Citylink weh…Kan best kalau ada orang bagi sejambak bunga…wahhh..berbunga-bungalah kan tengok bunga tu ..bhahahaa…. oklah.meh nak cerita apa yang mak dapat dari Giveaway yang lepas.Yess..mak dapat Hamper Tollyjoy bernilai RM100.Sedikit masa dulu,aku ada sertai Giveaway Hamper Tollyjoy Bernilai Rm100 Sempena Tollyjoy Baby day 2016 anjuran dari blogger azlindaalin.com Alhamdulillah…syukur..rezeki Naura dan sepupunya..Kenapa dengan sepupunya pulak kan..Sebab yang ada dalam hamper tu,ada yang tak sesuai dengan Naura dan uminya,so kita bagi-bagilah kepada mereka yang layak ..betul ke tidak. ececeh..acah-acah mak enon dok belek hadiah tu…member yang amik gambar ni…bhahaha…masa tu excited tengok apa barang yang kita dapat tu…whh..seronok weh.. Thanks…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Raniaku : Kisah Dugaan Dan Cinta abadi

    Assalamualaikum Tetiba macam aku tersuka,eh..tersentuh bila tengok video klip si Aizat Amdan..sweet gila korang..Aku terbaca pasal pelancaran video klip ni pun dari blog ciklilyputih.1st tengok pun dah jatuh hati kat jalan cerita ni..sedih wehhh!!.. Yelah..masa korang tengah bahagia,tetiba pasangan korang mendapat penyakit,Nasiblah pasangan dia tu nak sama-sama susah,sama-sama senang…Cerlah korang tengok video ni Menjadikan Duta SAFI Rania Gold, Nora Danish sebagai watak utama di dalam muzik video ini, beliau membawa watak sebagai Rania, seorang isteri yang mengalami penyakit FUCH, sebuah masalah penglihatan yang serius sehingga mengganggu kehidupannya serta tugas sebagai seorang isteri. Bimbang ditinggalkan insan tersayang, Rania nekad menyembunyikan perkara ini daripada sesiapa. Perubahan emosi dan perilaku Rania yang semakin…

  • from my kitchen,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  RESEPI

    Resepi Sambal Kacang Mudah dan sedap

    Assalamualaikum Wah..macam pro pulak nak up resepi kan..Walhal baru pertama kali dalam hidup ni,buat sambal kacang.Selalunya bila nak dan teringin nak makan sambal kacang,roger-roger mak je suruh buat..Hah!! Ni dah duduk rumah sendiri,nak panggil kawan-kawan makan,haruslah belajar kan. Ok..Dah siap-siap roger mak apa bahan yang nak diguna pakai untuk buat Sambal Kacang Mudah dan sedap style mak ni.Kan aku ada ceritakan tadi malam semalam kat rumah ada buat potluck.Entry tu korang boleh baca di entry Potluck raya kami di bulan raya 2016. Berkumpul segelintir dari officemate aku yang rapat je.Bila turn aku,aku just buat sambal kacang dan juga nasi himpit..senang tu..ekekekekeeee…. Bahan-bahan untuk membuat sambal kacang ~Kacang(di sangan atau di goreng…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  potluck

    Potluck Raya Kami di bulan Raya 2016

    Assalamualaikum Bertempat di rumah aku malam tadi,Planning sebenarnya nak beraya ke semua rumah.tapi tulah,disebabkan jarak kediaman kami tak sama,so decide untuk pilih sebuah rumah untuk makan-makan. Rumah akulah jadi tempat berpotluck.Tapi taklah ramai yang menjoinkan diri dalam aktiviti potluck kami tu.Termasuk aku baru 5 keluarga je..Dalam 5 keluarga tu bukan ramai sangat kan. Menu kami malam tu,of courselah menu raya weh!!..Puas dok whatssap ngan mak kesayangan hamba ni.Macam mana nak buat sambal kacang sesedap air tangan dia..wah…sampai whatssap mak bagai mintak resepi..bhahaha…nanti aku bagi resepi sambal kacang yang mudah dan simple ok. Berbalik semula menu kami pada malam tu,aku sediakan ketupat dan sambal kacang.Ada jugak aku selitkan sedikit kuih muih…

  • nur naura,  parenting blogger,  sel-sel otak berkembang

    Dah setapak demi setapak!!

    Assalamualaikum Dah setapak demi setapak pun dia..Syok sungguh tengok dia berusaha untuk berdiri dan berjalan.Kalau kat rumah,dia akan rajin bangun sendiri,ambil barang,bangun lagi dan berjalan walaupun hanya dua tiga tapak. Umi dia pulak rasa tak sabar nak tunggu dia berjalan elok.Barulah best bawak jalan dengan kakak..hehehehe…Kot lepas ni,umi dia yang lebih penat berkejar dengan dia kan, Tengoklah,punya gigih dia nak angkat bontot tu..iskkk..seronok pulak tengokkan.Alhamdulillah,mungkin dia awal sikit berjalan dari kakak dia..baru sahaja melepasi usia setahun..Ada aku ceritakan kenangan harijadi dia yang pertama di entry Happy Turns 1 Nur Naura Auni .Syukur sangat-sangat,anak membesar dengan sihat walafiat,….moga terus diberikan kesihatan yang baik. Yess..akhirnya dia dah hampir dah nak berjalan.Kakak fiyah setahun…

  • kisahsidairy.com

    Kad Raya Dari Blogger

    Assalamualaikum Bukan dah basi pun kad ni..Sebenarnya aku dapat kad raya ni minggu ni tau.Tak sure samada empunya kad yang menghantar kad kepada aku ni,dia baru hantar selepas raya atau sebelum raya. Apa pun aku dah dapat kad dari mereka..Thanks juga kepada mereka kerana sudi menghantar kad hari Raya kepada aku.Cuma belum sempat nak balas kad raya ni..Insya allah,kalau ada rezeki,tahun depan nak buat GA untuk kad raya ni. Alhamdulillah…ada 4 kad raya yang aku terima iaitu dari senarai blogger di bawah ni..So,korang kalau nak terjah blog mereka,sila-silalah ye terjah. www.cahayapermata.my www.duniashida.com www.sallysamsaiman.com www.sweetyhanieyz.blogspot.com Seronok bila dapat kad raya..maklumlah,zaman sekarang ni,bukan macam masa aku kecil dulu-dulu..Memang syok bagi kad raya..Sekarang…

  • advertorial

    Adam Homestay Murah dan Berhampiran Legoland/JPO/ Singapura

    Assalamualaikum Cuti sekolah dah nak hampir sangat ni.Mungkin ramai yang tercari-cari Homestay yang murah dan berpatutan di Johor Bahru untuk percutian tu nanti kan.. Kebanyakkan mereka di luar sana  lebih selesa untuk menggunakan Homestay dari Hotel kerana kapasiti jumlah keluarga yang besar boleh dimuatkan dalam satu Homestay. Adam Homestay Johor Bahru memberikan satu pengalaman percutian  yang selesa dan terletak di lokasi yang amat strategik di antara tempat-tempat percutian di Johor Bahru ni. Adam Homestay Johor Bahru juga menyediakan sewaan harian dan mingguan.Homestay yang terletak di Banda Baru Uda ini adalah sebuah rumah Single Storey yang lengkap dengan :- 3 Bilik Tidur 2 bilik air Ruang tamu Ruang Dapur yang selesa…

  • kisahsidairy.com

    Penyamun Betul

    Assalamualaikum Kisah pagi semalam..Baru dapat up hari ni.Meh nak cerita,ape kes dengan penyamun Betul ni. Dia memang penyamun,tak tau nak kategorikan penyamun tarbus ke whatever.Tapi kalau dapat,memang aku luku kepala dia. Ceritanya,aku baru je masuk office lepas hantar anak aku pi check up.Tetiba whatssap berbunyi,tapi masa tu aku tak layan sebab,yelah..baru masuk office kan.so nak on pc,set up tempat kerja.barulah boleh bukak phone..Sampailah waktu rehat breakfast aku 9.45 pagi.Jiran aku call,eh!! dengar macam bunyi cemas je.”akak..call ida balik’..Eh..aku terus terkesima..kenapa pulak ni kan..So,aku call dia balik..Baru tau,rumah aku kena ceroboh..Weh!! sesuka hati je nak ceroboh rumah orang..Takde rumah ke..ufftttt!!! apa pun tak boleh. “Cerita dari jiran aku,mamat tu dok duduk…

  • kisahsidairy.com,  nur naura,  parenting blogger

    Monthly Check up Hari ni

    Assalamualaikum Alhamdulillah….Da settle hari ni untuk cucuk setahun.3 bulan akan datang pulak la menjejakkan kaki ke klinik.Tadi pun cucuk dia tak nangis..Macam kakak jugak,kuat je.Takde pun nangis-nangis. Selalunya kalau monthly check up aku jarang amik cuti..Just Time Off je.Lagipun kalau pepagi kita dah terpacak kat klinik tu,insya allah,cepat je nombor panggil.Selalunya aku amik appointment petang,tapi,kalau petang tu ramai sangat,so amik masa lebih dari 3 jam. Kalau appointment pagi,selalunya sebelum pukul 9 pagi aku da settle.So,bolehla masuk kerja awal kan.Takdelah kena potong gaji banyak..bhahha…tu yang penting. Alhamdulillah,kali ni Naura sihat.Kalau tak kena postponed jugaklah kan lagi.Malasnya postponed ni bukan apa,takut kita lupa pulak vaksin apa yang kita dah ambil dan yang…