Showing 43 Result(s)
TIPS

TIPS SERVIS KERETA ( UNTUK WANITA BERKERETA )

Assalamualaikum Aku ada terbaca tentang Tips Servis Kereta khasnya untuk kaum wanita di luar sana.Ia juga sangat bermanfaat untuk aku sendiri dan sebab itulah aku nak share tips tu di blog ni.Kekadang kita orang perempuan ni,bila bab servis kereta memang bagi bulat-bulat kat bengkel kan,..Lagilah kaum kita ni,selalunya tak taulah nak bagi berapa peratus tau tentang kereta..Di bawah ni diterangkan sedikit perincian tentang Basic Servis kereta. source:google BASIC SERVIS kereta …

PRODUK REVIEW

Review Product | TAG La Pengesan Barang Hilang

Assalamualaikum Ada tak di dalam kehidupan seharian korang,korang akan terlupa di mana korang letakkan handphone,kunci atau barang berharga korang?? Mesti ada kan..Bila dalam situasi macam tu,rasa nak marah semua orang kan..Apa taknya yang kita cari tu tak dijumpai..Mulalah kelam kelibut jadinya seharian bila tak jumpa barang yang diingini.. Nah..Perkenalkan TAG La…TAG La Trading merupakan  sebuah syarikat dari Malaysia yang menggunakan teknologi interaktif dan membangunkan alat yang mudah untuk kehidupan kita …

RANDOM

Riang Ria Raya Blogger Contest 2016

Lazada sedang mengadakan “Riang Ria Raya Blogger Contest 2016” .Wah memang sangat menarik melihat hadiah yang iaitu “10 x Fujifilm Instax Camera untuk dimenangi”.Rasanya rugi untuk melepaskan peluang untuk menjoinkan diri dalam contest ni kan..Mana tau Rezeki berpihak kepada aku nanti..Ini pun terbaca entry dari blogger iday tentang contest ni.Tu yang semangat nak join tu kan.Memang takkan lepaskan peluang la nak dapatkan Fujifilm Instax Camera ni.Kalau dekat luar pun harga …

INFO kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

Panduan bawa anak keluar shopping raya

Assalamualaikum Ada aku cerita kat korang kan tentang kes shopping semalam di entry satu family demam.Di dalam entry tu aku ada selitkan cerita aku tershopping sikit baju anak-anak kan.ececehhh… Kalau ikutkan husband aku semalam,memang dia tak larat jugak nak ikut aku masuk shopping complex tu,tapi disebabkan dia nak jugak tengok baju anak-anak so diikutkan jugak..Dah alang-alang lalu kat situ..Singgahlah sekali..sekali arung kan,nanti taklah banyak nak kena buat dah last-last puasa…Boleh …

kisahsidairy.com lifestyle blogger my family

Satu Family Demam

Assalamualaikum Lepas je kakak awfiyah demam tempohari,menjangkit pulak kat adik..Dah macam gasing berputar kitarannya..Ada aku ceritakan di entry Bila si kakak dan adik demam .Baik sehari dua,kena pulak lagi demamnya..Tapi menurut doktor,kalau anak demam,tengok samada dia aktif seperti biasa atau tidak.Kalau dia lesu tak bermaya,harus bawa berjumpa dengan doktor lagi.. Tapi berbalik pula dengan Naura dan awfiyah,tengok aktif je.Minum makan pun still macam biasa.Doktor kata,demam nak dapat upah je tu..Syukur lah …

INFO motherhood parenting blogger TIPS

Perkara yang perlu dilakukan apabila anak Tercekik

Assalamualaikum Bunyi menakutkan kan..Tapi itulah terjadi pada Naura baru-baru ni..Bukan membiarkan dia makan tanpa pengawasan..Tapi kesilapan kerana dia ada memasukkan benda lain dalam mulut ketika itu,aku pulak cepat -cepat keluarkan.Tapi tak sangka masa tu ada makanan lain dalam mulut dia.. Sekarang ni,dia memang pantang jumpa apa-apa benda di sekelilingnya.Cepat je dia masuk ke mulut.Tapi itu kan lumrah kanak-kanak yang ingin membesarkan..Tapi part tu memang menakutkan..Aku rasa sebab tu kot dia …

FAMILY PARENTING

Tabiat Naura ketika selepas menyusu

Assalamualaikum Dah lama jugak perhatikan dia selepas menyusu..Tapi bila di tarik,bukan main lagi dia tarik semula botol susunya.Lepas tu bila aku dapat tarik botol susu tu,mula dia mengamuk sakan, Bukan apa,risau bila susu dah habis di dalam botol tu,dia hisap jugak,angin yang dihisap.Mulalah nanti perut kembung..Tu yang tak nak..Bila perut kembung,mulalah dia meragam.Jenuh la umi dia ni dok pulun minyak sapu kat betis,kaki perut semua. Meh aku share sikit tentang …

BLOG

Dapat Rezeki dari Google Reward

Assalamualaikum Wah!! Seronok kan bila dapat duit terpijak ni..Memang beraya sakan ler nampaknya tahun ni,Apa taknya dapat duit berjuta-juta..bahahaha.. Kisahnya tuari dapat satu email dari google mengatakan blog aku ni dah terpilih untuk memenangi Google reward dari pihak mereka…Ko Hado!! adeh…kan ke syok nak raya ni dapat duit banyak tu. Taklah pening nak fikir segala jenis GST bagai..tutup mata je pilih baju anak-anak..Memang raya sakan ler..Takat nak bagi sorang 10 …

FAMILY

Bila Si kakak Dan Adik Demam

Assalamualaikum Ibu mana kan tak risau bila demam bersilih ganti.Ubat sampai dah habis still lagi tak baik.Hari Jumaat tuari,dapat panggilan kakak demam.Mula-mula takdelah umi risau sangat,tapi bila dah banyak kali tanya,demam,batuk selsema masih tak kebah,dah takde fikir lain dah ni.Memang kena balik jugak.Kakak awfiyah ni kalau tak sihat merengek sikit berbanding adik. Balik kampung malam jumaat tu jugak.Terpaksalah sabtu cuti,walaupun sayang nak cuti hanya setengah hari,tapi terpaksa jugak la kan..Anak …

BLOG

Prestasi blog yang semakin meningkat

Assalamualaikum Lama dah tak mengomel pasal blog ni kan.Yelah takat blog picisan ni,kekadang takde siapa nak pandang..Begitu juga kalau ada job untuk review produk atau perniagaan.Takat pageview baru 1k ke bawah..macam mana orang nak pandang kan..Apatah lagi fanpage baru beratus orang like. Yang buat aku tak faham,Fanpage aku tu,dari jejak 500 orang yang like tinggallah sekarang ni 390 je like tu..Habis mana yang selebihnya..Mungkin diorang Unlike balik kot.Sebab tu lah …