Uncategorized

Dah Apply Cuti Hari Raya?

Assalamualaikum
Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang?
Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya kita dua hari je cuti..tak ke naya..Lagi pulak yang balik dengan bus atau flight..Mau burn gitu je tiket.
Sebab tulah bila kita nak plan untuk bercuti sakan,kena make sure cuti dari kerja tu dah di approved oleh boss kita.Barulah boleh beli tiket kan…
So far,tahun ni aku tak ambil banyak pun,Cukuplah dua hari setengah tu,Cuti dah tak banyak,sayang pulak nak ambil unpaid leave.Bila dah unpaid leave,banyaklah gaji yang akan dipotong..uihhh..Rugi weh!!Tahun ni pun raya belah aku,jadi tak kemana sangat..Tapi tak taulah kot lah husband aku nak balik Melaka..
Surat cuti dah hantar,cuma tinggal di approved je.Kebiasannya,semua cuti diluluskan.Lagi pulak sekarang ni projek company aku tak banyak yang masuk,so diorang senang je nak luluskan..Even yang bukan beragama islam pun digalakkan untuk bercuti..Wah..seronok depa kan!
Korang pulak macam mana..Ada ke yang amik seminggu terus bercuti?Wah..bercuti sakan la korang kan…

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *