Showing 27 Result(s)
kisahsidairy.com myreading parenting blogger

5 Cara didikan untuk anak perempuan yang dilakukan oleh si Ayah

Assalamualaikum Hai korang..Mood bercuti lagi kan..Tapi tetap nak berblog.Takpe..ada masa boleh la berblog..Nak blogwalking tu je yang payah sikit. Siapa yang ada anak perempuan!! Dan rupa mereka ikut belah mana..Ayah atau ibunya..Orang tua-tua cakap,kalau muka anak perempuan ada iras muka ayah,hubungan anak dan ayah akan lebih rapat dan akrab..Sejuk bak  kata mereka..tapi,sejauh mana kata-kata tersebut ye?Aku ada terbaca di artikel ini tentang 5 cara ini dilakukan oleh semua ayah dalam …

ONLINE SHOPPING

Shopping Bag di TheOneMall-Malaysia

Assalamualaikum Dah lama kan tak main shopping-shopping ni..Sesekali shopping online di best jugak..ececeh…ye je kan dah lama tak shopping. Bermula dari officemate la ni,dok sibuk-sibuk google di internet tentang beg murah.Dah terjebak dengan TheOneMall.com ni. Actually,produk yang dijual di TheOneMall ni adalah produk dari china.Kebanyakkannya semua hasil dari produk mereka.Harga mereka of courselah murah,ala..setakat handbag murah-murah je,Bukanlah mahal beratus-ratus.Boleh la buat basahan kerja..Tukar-tukar beg.Bagi korang yang tak kisah pasal jenama,boleh …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger myreading TIPS

Cara mengatasi Darah rendah

Assalamualaikum Tuari dua hari tanpa berita…Walaupun takde yang kisah pun..muahaha…MC selama dua hari.Bila check doktor,doktor kata tekanan darah rendah.patut ler rasa pening-pening lalat.Bila nak bangun tu,mesti rasa nak pitam..Pernah dulu check,tekanan darah tinggi..aku pun tak berapa nak pasti kenapa. Tak sure pulak sebab apa,nak kata stress tu biasa je rasanya..Nak kata pemakanan pun,macam biasa..emm…tak taulah kenapa.Rata-rata di kalangan masyarakat kita ni jarang kena tekanan darah rendah kan..Korang tau tak apa …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger myreading TIPS

6 Pemakanan yang baik Untuk Pesakit Gout

Assalamualaikum Dulu aku pernah cerita pasal gout ni.Bukan apa,bila ada antara family kita yang terkena gout,automatically,kita yang mendengar ni,rasa kasihan..Bila bab nak makan bersama-sama mereka ni,kadang-kadang rasa kasihan apabila hidangan yang kita hidangkan tu,tak boleh disentuh oleh mereka Kesian kan..Kalau di entry Gout: Punca dan Cara mengatasinya,aku ada kongsikan bagaimana gout terjadi dan cara untuk mengatasi penyakit gout ni. Meh aku refresh sikit apa itu gout,kot lah korang terlupa apa …

kisahsidairy.com lifestyle blogger myreading nur naura TIPS

Cara Keluarkan Hingus dan Kahak dirumah dengan kaedah Steaming

Assalamualaikum Cara Keluarkan Hingus dan Kahak dirumah dengan kaedah Steaming| Itu hari aku ada cerita pasal naura di Entry Bila demam kembali semula.Rasanya dah dekat seminggu selsema Naura tak kebah lagi. Umi pulak yang risau.Nak ke klinik ,minggu lepas baru je ke klinik..Kalau selalu sangat pergi dan sogokkan dengan ubat,..Jadi apa pulak ye. source:google Yang paling buat umi risau,bila dada berbunyi.Itu menandakan ada kahak tersembunyi yang tidak boleh dikeluarkan oleh …

PARENTING

Kakak Fiyah Dan Aktiviti menconteng

Assalamualaikum Lama dah tak bercerita pasal kakak fiyah kan..eh..yeke lama..Yelah..selalunya cerita pasal baby Naura je.Maklumlah,baby Naura ada je depan mata,Kak fiyah pulak,kat kampung.Segala aktiviti dia,umi kurang tau.Tapi walaubagaimanapun,umi taulah sikit-sikit sebab tiap-tiap hari umi akan whatssap nenek dia,tanya perkembangan kakak fiyah. Dah masuk dua tahun ni,macam-macamlah perkara baru yang dia belajar,terutamanya tentang perkataan.Sekarang ni,kata-kata yang keluar dari sekelilingnya harus dijaga kerana kakak fiyah akan cepat belajar tentang perkataan baru tu.Dan …

kisahsidairy.com myreading parenting blogger TIPS

Bayi Lebih Bijak Kalau Kerap Diurut dengan hanya 5 Minit Sahaja!

Assalamualaikum Kadang-kadang kita para ibu ni,tak tau urutan bukan sahaja boleh mengeratkan lagi kasih sayang dan kekuatan tulang,tapi Bayi lebih bijak kalau kerap di urut.Hanya mengambil masa 5 minit sahaja urutan,ianya akan menjadi satu perkara yang luar biasa. Selalunya naura,setiap kali mandi,aku akan sapukan seluruh badannya dengan lotion.Sambil letak losyen tu,sambil urut sikit-sikit anggota badan dia..Tapi mungkin kaedah urutan tak betul.Tapi bila terbaca satu artikel di sini,make sure,aku akan praktiskan …

kisahsidairy.com myreading parenting blogger TIPS

5 Cara Membancuh Susu yang betul

Assalamualaikum Tak sangkakan,membancuh susu pun ada cara yang perlu kita ikuti.Kekadang ,bila anak sakit,kita tak tau apa puncanya.Tapi percaya atau tidak,kaedah membancuh susu dengan tidak betul pun boleh mendatangkan kemudaratan pada bayi. Sepatutnya,kita harus mengikuti saranan pada pakar pemakanan yang ada dilabel setiap susu formula tentang cara membancuh susu dengan skop yang betul.Bukan main sesedap rasa untuk memperbanyakkan dan mengurangkan jumlah skop itu mengikut kita.Arahan pada label memberitahu bilangan skup …

kisahsidairy.com lifestyle blogger nur naura parenting blogger

Naura jatuh katil juga akhirnya

Assalamualaikum Apa yang ditakuti akhirnya terjadi jugak.Naura dah jatuh katil.Selama ni,rasa macam dah selamat bila letakkan bantal di sekeliling dia tidur.Rupanya tidak.. Kesian budak tak sihat!!! Memang sebelum ni rasa khuatir jugak bila dibiarkan tidur di atas katil.Nak tidur bawah bukan tak boleh,tapi bab nak mengemas balik tulah yang malas.Lagi satu buatnya umi dia ni terlajak tidur,tak terkemas la pulak tilam bantal bagai tu..Dah rumah bersepah..Iols ni memang pantang kalau …

TIPS

10 tips untuk Kecantikkan dengan bahan semulajadi

Assalamualaikum Wah..pepagi ni dah pun cerita pasal nak cantik.Bukan perempuan je kena jaga kecantikkan..Lelaki pun kena nampak cantik..Bukan cantik macam perempuan okeh.. Bagi yang perempuan pulak,bukan cantik untuk menggoda lelaki,tetapi cantik tu juga untuk membina keyakinan diri kita dalam kerjaya jugak.Apa pun yang penting niat kita menjaga kecantikkan tu,.Jangan jauh tersimpang pulak.,okeh!!Nak cantik bukan kena keluarkan duit ribu-ribu..Dengan  bahan semulajadi pun kita masih lagi boeh mengekalkan dan mencantikkan kulit muka …