Showing 38 Result(s)
kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

Cara Penyusuan Ketika Berpuasa

Assalamualaikum Bila fikirkan pasal puasa yang nak menjelang tiba tak lama lagi..Tak lama mana pun kan..lagi dua bulan lebih je kan nak tiba ke ramadhan.. Puasa pun belum habis ganti lagi.Macam manalah berpuasa nanti.Mana nak cari energy untuk susukan anak.Lagilah Naura masih lagi menyusu badan.Mana nak simpan untuk stok.Secara jujurnya,aku dah pun mencampurkan susu tepung dalam penyusuan Naura.Sedih sungguh!! Kenalah fikirkan dari sekarang sebab ini kali pertama aku akan melalui …

PRODUK REVIEW

CC Cream Cozuma Terbaik

Assalamualaikum Alhamdulillah..Masa cuba-cuba menyertai pertandingan dari ex-officemate tempohari,aku antara pemenang dari pertandingan yang dianjurkan. CC Cream Cozuma -50ml Dapatlah memenangi CC Cream Cozuma..Eh..apa pulak perbezaan BB cream,CC cream,DD cream. Meh aku share sikit tentang perihal ni BB cream BB cream atau Blemish Balm adalah produk paling popular dalam kalangan masyarakat Asia.Krim BB berfungsi sebagai litupan bedak asas yang mengandungi SPF dan antioksidan.Teksturnya lebih ringan berbanding bedak asas biasa dan mewah …

kisahsidairy.com lifestyle blogger RESEPI

Perencah Mee Bandung Muar ADAMI

Assalamualaikum Hampir nak balik kerja ni.Up sikit entry..Sebagai seorang suri rumah ni,kerja memasak ni memang tak boleh lari.Dan bila jadi isteri yang mempunyai kerjaya pun tak boleh nak elak dari memasak kan. Takkanlah hari-hari  nak makan luar..Mau nipis poket.Bila dah tak tau idea nak masak ape,actually masak mee sahaja..si isteri dah mula boring sebab masak mee je hari-hari.Tapi disebabkan si suami avoid dari makan nasi,so kenalah pelbagaikan masakan jenis mee.. …

kisahsidairy.com printcious PRODUK REVIEW

Mug dari Printcious yang Super Comel

Assalamualaikum Happy sangat bila barang yang di tunggu dah sampai kan.Aku ada post kat instagram kan apakah barang yang ditunggu tu.. Tengok kotak pun dah tau ianya dari Printcious..Macam aku taulah apa yang ada dalam kotak ni.. Di Printcious,kita boleh create apa yang kita nak seperti masukkan gambar sendiri,text sendiri dan warna yang kita suka.. Macam aku ni,dah pun buat Mug yang aku hasilkan sendiri..ala…mudah je… Hasil dari kekreatifkan aku …

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger supplement

Seven Seas Multivitamin Syrup supplement Terbaru untuk Naura

Assalamualaikum Hati ibu mana yang tak risau kan,bila anak tiap-tiap bulan akan ada demam,batuk dan selsema.Ubat jangan cakaplah,rasanya dua bulan sekali mesti jumpa doktor.Kekadang tu sebulan sekali pun ada. Baru je keluar hosital 2 minggu lepas.Aku ada ceritakan tentang Naura warded di hospital Kota Tinggi di Entry Naura Warded .Ubat pun tak habis lagi.Walaupun Naura breastfeeding,tapi antibodinya taklah sekuat mana.Kesian pulak bila dah batuk dan selsema tu.Yelah..Nak tido pun payah.Pulak tu …

RANDOM

Seven Seas Multivitamin Syrup supplement Terbaru untuk Naura

Assalamualaikum Hati ibu mana yang tak risau kan,bila anak tiap-tiap bulan akan ada demam,batuk dan selsema.Ubat jangan cakaplah,rasanya dua bulan sekali mesti jumpa doktor.Kekadang tu sebulan sekali pun ada. Baru je keluar hosital 2 minggu lepas.Aku ada ceritakan tentang Naura warded di hospital Kota Tinggi di Entry Naura Warded .Ubat pun tak habis lagi.Walaupun Naura breastfeeding,tapi antibodinya taklah sekuat mana.Kesian pulak bila dah batuk dan selsema tu.Yelah..Nak tido pun payah.Pulak tu …

kisahsidairy.com lifestyle blogger PRODUK REVIEW SHOPPING ONLINE

Tips berpakaian Ke Pejabat

Assalamualaikum Ramai wanita di luar sana yang sudah bekerjaya namun masih tidak tahu apakah cara untuk bergaya ke pejabat. Percaya ataupun tidak, pakaian ke pejabat tidak semestinya perlu tampak bosan dan sekadar berwarna hambar. Di bawah ini terdapat tips pakaian pejabat wanita yang pasti sangat berguna untuk anda! Classic look Gaya yang paling mudah untuk ke tempat kerja.Namun ianya membuatkan anda kelihatan sedikit membosankan jika terlalu kerap digayakan.Satu tips untuk …

kisahsidairy.com RESEPI

Spaghetti Carbonara mudah untuk dinner

Spaghetti Carbonara mudah untuk dinner|Sebenarnya dah banyak kali jugak aku buat Spaghetti carbonara ni.. Benda yang simple dan cepat untuk makan malam..Sejak husband tak makan nasi ni,eh..ke dah cerita banyak kali..heheh…Kenalah masak mee-mee je..Nak biasakan  perut la katakan.. Ala…simple je..Janji dah ada bahan-bahan kat rumah tu,,main campak-campak je.Yang penting prego dah ada kat rumah.Nak buat sos carbonara sendiri memang tak pandai kan.. So,belilah yang instant je..Bahan-bahan pun tak rumit mana,meh …