Showing 38 Result(s)
kisahsidairy.com pencapaian blog RANDOM

Kekerapan aku Menulis Blog?

Assalamualaikum Blog berwajah baru kan..Ini pun sebab dah bosan dengan wajah lama blog.Nak yang lebih responsive dan lebih baik dari yang lama.Itu pun baru nak bagitahu walaupun dah dekat sebulan jugak pakai template ni. source:google Memang diakui,sejak pakai template baru ni,pageviews semakin meningkat dan amat memberangsangkan,Yelah kalau dulu pageview hanyak 2k ke bawah,Sekarang ni alhamdulillah bawah 3-4k.Bagi aku itu pencapaian yang lebih baik dari dulu.Update blog pun jarang ,mungkin pageview …

RANDOM

Kekerapan aku Menulis Blog?

Assalamualaikum Blog berwajah baru kan..Ini pun sebab dah bosan dengan wajah lama blog.Nak yang lebih responsive dan lebih baik dari yang lama.Itu pun baru nak bagitahu walaupun dah dekat sebulan jugak pakai template ni. source:google Memang diakui,sejak pakai template baru ni,pageviews semakin meningkat dan amat memberangsangkan,Yelah kalau dulu pageview hanyak 2k ke bawah,Sekarang ni alhamdulillah bawah 3-4k.Bagi aku itu pencapaian yang lebih baik dari dulu.Update blog pun jarang ,mungkin pageview …

kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

10 Fakta menarik untuk ibubapa yang suka bercerita dengan anak

Assalamualaikum Source:google Bab ni aku masih mengadaptasi pada naura.Kalau awfiyah tu,pegang je buku dia da start nak popo!!kalau pen atau pensil pun dia panggil popo jugak.Jadi nak bercerita dengan dia,memang adventure sikit..haha… Ada ke korang yang suka bercerita dengan anak? Kalau korang yang suka bercerita dengan anak,sememangnya korang tergolong di dalam ibubapa yang hebat kalau rajin bercerita atau membacakan buku cerita  untuk anak secara konsisten setiap hari. kalau awfiyah,dia sangat …

kisahsidairy.com nuffnang

Nuffnang : Atria World Book Fest March 2016

Assalamualaikum World book day is a celebration of authors, illustrators, books.It’s also a celebration of reading designated by UNESCO marked in over 100 countries all over the world. This year Atria Shopping Gallery is organising the World Book Fest with loads of fun activities to encourage children to explore the pleasures of books and reading this school holiday : Study smart, play hard. Join the event to get regular updates …

kisahsidairy.com parenting blogger TIPS

Beberapa petua menghilangkan batuk dan selsema pada bayi

Assalamualaikum Ibu mana yang tak risaukan bila anak batuk dan selsema memakan masa hampir 2-3 minggu untuk sembuh.Takkanlah asyik nak makan ubat dan ulang alik ke klinik sahaja.Sebagai ibubapa kita harus try and error perubatan lain untuk melihat anak kembali pulih sedia kala. Asalkan kita mencuba sesuatu yang tidak memudaratkan anak kita sudah la kan? Jika anak kita selsema dan batuk,tetapi masih aktif seperti biasa,masih lagi makan dan minum seperti …

PRODUK REVIEW

Sabun Susuk Emas untuk wajah yang cantik

Assalamualaikum Sabun susuk Emas?? Bukan pakai susuk ye..Ianya hanya sabun yang sangat-sangat sesuai untuk menjadikan kulit muka anda kelihatan flawless gitu…Bukan susuk yang dok cucuk sana-sini kat muka untuk kelihatan sentiasa cantik ye..uishh..haram tu.. SABUN SUSUK EMAS merupakan sabun buku untuk masalah kulit anda dan ianya diperbuat dari 100% bahan semulajadi seperti kunyit da njgua cendana yang mempunyai antiseptik dan agen anti bakteria.Sabun susuk emas ini mempunyai fungsi utama iaitu …

kisahsidairy.com lifestyle blogger RANDOM

Dua kali Bertandang ke Klinik

Assalamualaikum Kali pertama tak sihat adalah dalam minggu lepas.Hari selasa kalau tak silap aku.Pergi pun klinik panel aku yang terbaharu iaitu klinik Joginder.Bagi ubat batuk,selsema ,demam and antibiotik.Tapi yang sadisnya aku lupa nak inform dia aku breastfeeding naura. So,confirmlah kan ubat selsema dan ubat batuk tu aku tak boleh nak telan.Tapi adalah dua kali aku tagakkan jugak ubat batuk tu sebab dah tak tahan dengan batuk. Ambil jugalah strepsil supaya …

TIPS

Tips Kekal Sihat Di Musim Panas

                    Assalamualaikum Musim sekarang ni iaitu musim panas, ramai yang dok mengadu sakit,demam,batuk dan selsema termasuk aku.Memang tak dinafikan musim panas sangat-sangat merbahaya pada kesihatan kita.Kita juga perlulah menitik beratkan aspek kesihatan supaya terhindar segala penyakit. Tengok jelah empunya blog ni.Dah seminggu lebih batuk dan selsema melanda.Ubat pun da habis.Rasa malas naj check up lagi..Dan hari ni bercuti sebab batuk yang …

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger RANDOM

Dah Semakin Panjang Akalnya

Assalamualaikum Lama rasanya tak bercerita pasal Nur Naura Auni..Alhamdulillah..Dah hampir 8 bulan membesar di depan mata umi.tak sangka boleh melahirkan anak walau dugaan banyak sebelum mengandung. Hanya dia dan kakak sahaja penawar hati.Lepas ni tak taulah dapat mengandung lagi ke tidak.Hanya dengan izin Allah sahaja selepas ni. Berikutan dengan kes jantung aku tu,doktor dah nasihatkan aku supaya tidak mengandung lagi.Bukan apa,doktor taknak amik risiko untuk kandungan seterusnya kerana satu injap …