from my kitchen,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  RESEPI

Perencah Mee Bandung Muar ADAMI

Assalamualaikum
Hampir nak balik kerja ni.Up sikit entry..Sebagai seorang suri rumah ni,kerja memasak ni memang tak boleh lari.Dan bila jadi isteri yang mempunyai kerjaya pun tak boleh nak elak dari memasak kan.
Takkanlah hari-hari  nak makan luar..Mau nipis poket.Bila dah tak tau idea nak masak ape,actually masak mee sahaja..si isteri dah mula boring sebab masak mee je hari-hari.Tapi disebabkan si suami avoid dari makan nasi,so kenalah pelbagaikan masakan jenis mee..
So,masa pi redmart tuari,ternampak lah Perencah Mee bandung Muar ADAMI yang cukup senang untuk disediakan.Tak payah dah nak beli banyak bahan,cuma masukkan sawi,udang dan sotong sedikit.
Harga aku tak ingat,.Tapi dalam range bawah rm10..boleh makan untuk 7 orang makan
Caranya senang je,panaskan minyak,masukkan je rencah tu,lepas tu masukkan air sampai menggelegak.Barulah aku masukkan segala jenis rencah macam sotong ngan sayur-sayur tu.
Cuma mee memang aku tak masukkan sekali sebab takut mee tu kembang..tak sedap pulak.So aku celur jelah kan..Nak makan baru campur..
Bagusnya ada benda-benda macam ni,lagilah senang sikit.Barulah cepat makan.Kalau dah sampai rumah pukul 6,nak masak yang leceh-leceh kan..Bila pulak nak makan..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *