• cenderahati,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Cenderahati dari Blogger Jarimanis

    Assalamualaikum Yeah!!! Dapat lagi cenderahati dari blogger.Rasanya macam dah lama tak dapat cenderahati kan.Lagi satu dah lama jugak tak join mana-mana giveaway dari blogger. Tapi semalam,dapat satu sampul surat tertera nama aku..haha..of courselah nama empunya badan,takkan nama orang lain pulak,..Dan takkanlah aku nak bukak surat orang lain kan..kan..kan… Okeh!! meh nak bagitau,aku dapat cenderahati berupa fridge magnet.Ia datangnya dari cik adik manis iaitu blogger Jari manis..Setahu aku,Blogger Jari manis ni seorang Blogger yang suka sangat travel dan niche blognya pun Travel kan… Bestkan dapat melancong sana-sini..Pi tengok negara orang.cuci mata…cuci poket..hehehe.. Boleh la tambah koleksi di fridge kat rumah tu..Wah..seronok-seronok…Oklah..kepada korang yang nak mengenali blogger si jari manis ni boleh…

  • birthday,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    My Happy Bornday!!

    Assalamualaikum Syukran..Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih lagi diberi peluang untuk bernafas.Masih juga diberi peluang untuk menumpang di bumi ini. Yes.I’m Officially 35 years old for this year.Di kehidupan ini,sungguh-sungguh bertuah kerana dikelilingi oleh rakan-rakan,family yang sangat memahami akan diri ini. Ucapan semalam sangat-sangat dihargai.Terima kasih atas ucapan dan doa yang mengiringi hari jadi aku semalam.Moga apa yang didoakan dimakbulkan oleh Allah swt. Thanks jugak pada officemate yang saja nak buat prank dengan hadiah yang cukup besarrrr tu.Walaupun prank korang tu tak menjadilah sangat,tapi i appreciated sangat-sangat tau.. Besar bak ang Bear ni..hahaha.. Nilah kawan-kawan yang kengkonon nak buat prank tu..Tapi disebabkan pagi tu aku masuk dalam department diorang,terus gelabah…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    A New Generation of Home Buyers in Malaysia

    Source:google For decades, Malaysia has been a popular destination for tourists and businesses from around the world. People often come to love the country so much that they decide to live permanently within it. The state of the country‚Äôs economy has been a great influence upon the buyers and sellers of residential properties. Today on the market there are thousands of properties up for sale. It is the result of economic recessions, of whose recovery has been at a slow and steady rate. This financial condition has ushered in a whole new generation of homebuyers. This new generation, or Generation Y as it is commonly referred to, influences the housing…

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  review product

    Ailin Prowhite Spray untuk Kulit Gebu menawan

    Assalamualaikum Hai korang..meh sini aku nak perkenalkan satu lagi produk kecantikkan yang terhangat dipasaran,yang bagi aku mudah untuk digunakan dan dibawa kemana-mana.Ailin Prowhite adalah produk yang telah berada di pasaran dari tahun lepas lagi.Testimoni menunjukkan ramai yang berpuas hati dengan Ailin Prowhite ni. Apa itu Ailin Prowhite? Ailin Prowhite Spray merupakan produk NUTRACEUICAL iaitu Nutrition + Pharmaceutical + Therapeutical technology. Bahan-bahan yang digunakan semua adalah proven by scientist dan clinical study.Disokong oleh journal-journal penyelidikan dan  Produk yang tak perlu dibancuh,tak perlu dikoyak minum dan tak perlu telan pil.Yang penting tak perlu suntik untuk kelihatan cantik. PERBEZAAN ProWhite DENGAN PRODUK LAIN SEUMPAMANYA?. – Spray oral dengan menggunakan teknologi NANO-MIST– Kadar resapan 9X LEBIH…

  • GIVEAWAY

    Abam Kie’s First Giveaway

    Assalamualaikum Sila klik banner di atas jika mahu join Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini. Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah: 1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta 2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru 3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid 4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah 5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin 6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra 7. Top…

  • Uncategorized

    Naura dan kasut berwarna pink

                                    AssalamualaikumEcececeh….tajuk tak menghengat.Dah macam tajuk buku pun ada kan.Nampak tak,Umi yang terlebih excited bila nampak sepasang kasut berwarna pink di Tesco tadi.Memang nak berbelanja keperluan Naura seperti biasa setiap bulan.Cuma bulan ni ke Tesco kerana ada promotion. Gigihlah umi dan babah ke sana.Bila part ke pakaian kanak-kanak,tumpuan memang kat situ berjam-jam lamanya. Bila memikirkan Naura dahpun 8 bulan,dan tak lama lagi nak berjalan,maka umi terlebih excited untuk membeli kasut yang comel tu.. comel tak!! so,bila keluar berjalan nanti,boleh la umi pakaikan Naura.Sama seperti kakak fiyah.Umi pun beli jugak masa umur dia 8 bulan. Dah balik rumah,terus je umi test pakaikan Naura.Tu pun rasa nak keluar anak tekak pujuk dia…

  • health,  INFO,  kisahsidairy.com,  parenting blogger,  Tips

    Penyakit Suhu panas melanda anak-anak

    Assalamualaikum Blog tak berapa nak konsisten dua tiga hari ni.Apa taknya,Disebabkan musim panas ni,anak-anak selalu on off demam.Ulang alik klinik dah banyak kali dah. Yang terbaru ni,anak adik yang baru 2 minggu dilahirkan masuk wad gara-gara demam..yelah..baby kan..risau jugak bila dah masuk wad.. Anak-anak aku demam silih berganti..Si kakak awfiyah kat kampung baru-baru ni demam.Dari minggu lepas aku memang dah bawak dia ke klinik.Makan ubat,then baik.Rabu malam khamis tu pulak,mak call bagitahu kakak demam lagi.Kalut dah khamis pagi tu terus balik…Kesian kan bila anak anak ni tak sihat.Bawak lagi ke klinik.Sekali dengan adiknya.Dekat klinik je,doktor bagitau yang datang hari ni kes sama.Harap dia cepat sembuh.Kalau di rumah aku akan tanggalkan…

  • INFO,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    10 Langkah ibu bapa perlu dibuat bila anak demam

    Assalamualaikum Kalau entry yang lepas aku cerita pasal anak-anak demam.Eh..korang boleh baca entry tu di sini. Entry ni aku nak share dengan korang dari hasil pembacaan aku di majalah PAMA Yelah,kita sebagai orang tua ni,bila ada anak ni,ada sahaja perkara yang perlu kita tahu,dan perlu kita amik tahu.Bukan main belasah je.Bila anak demam,terus gi klinik.bagi makan ubat..tu jelah..Tapi sebagai ibu bapa kita kena cari sendiri dan ada inisiatif untuk menghindarkan dari anak-anak demam berlarutan atau sebelum demam kan. Zaman sekarang ni dah mudah,google je apa yang perlu kita buat dan perlu kita tahu tentang sesuatu perkara ni.Sebab tu banyak blog yang share tentang pandangan,info dan sebagainya di blog mereka.Bukan sahaja…

  • Uncategorized

    10 Langkah ibu bapa perlu dibuat bila anak demam

    Assalamualaikum Kalau entry yang lepas aku cerita pasal anak-anak demam.Eh..korang boleh baca entry tu di sini. Entry ni aku nak share dengan korang dari hasil pembacaan aku di majalah PAMA Yelah,kita sebagai orang tua ni,bila ada anak ni,ada sahaja perkara yang perlu kita tahu,dan perlu kita amik tahu.Bukan main belasah je.Bila anak demam,terus gi klinik.bagi makan ubat..tu jelah..Tapi sebagai ibu bapa kita kena cari sendiri dan ada inisiatif untuk menghindarkan dari anak-anak demam berlarutan atau sebelum demam kan. Zaman sekarang ni dah mudah,google je apa yang perlu kita buat dan perlu kita tahu tentang sesuatu perkara ni.Sebab tu banyak blog yang share tentang pandangan,info dan sebagainya di blog mereka.Bukan sahaja…

  • holiday,  my family,  PARENTING,  parenting blogger

    Johor Bercuti Hari Ini

                                     Assalamualaikum Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga. Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan. Pada yang sedia maklum,Johor bercuti pada jumaat dan sabtu.Tapi tak semua company yang mengambil cuti pada hari berkenaan.Hanya kerajaan sahaja yang wajib bercuti pada hari tu.Kebanyakkan swasta memang tak amik pun. Dan pada hari ini,walaupun tak dapat jugak nak bersama dengan awfiyah,dapatlah bersama dengan Naura dan husband..Rindu pulak kat anak umi lagi sorang tu. Petang ni boleh la belanja barang…