kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  RESEPI

Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet

Assalamualaikum
Hai korang…Sejak-sejak ni usaha untuk mengecilkan size berat badan makin membuak-buak..Setiap hari dengan Green Tea..Aku pernah ceritakan Khasiat Green Tea di entry Kelebihan Teh Hijau .Kalau rajin korang terjah la ye..
Nak dikatakan setiap harilah aku ambil Green Tea.Memandangkan penyakit aku ni,risau kolestrol tinggi,tu yang rasa nak kurangkan berat badan dan ambil makanan yang mudah untuk dihadam..hahaha..tipu kekadang…Begitu juga dengan husband sekarang ni..Dah pun merajinkan diri untuk minum Green Tea dan sama sekali tidak mengambil minuman berais.
Di rumah pun aku rajin buat sup sayur untuk kami makan.Nasi kurang dan selebihnya makan sayur.Nasib tetap ambil dengan amount yang sedikit..Oklah kan..Tak lah perut terkejut nanti..hehehe…tu satu lagi alasan..bahahaha..
Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Antara bahan-bahan yang aku guna 
sayur-sayur yang kat dalam tu.

Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Tumis la bawang lada..Bubuh sikit garam,letak la kiub ayam sikit..baru sedap
Menu Sup Sayur Mudah Untuk Diet
Lepas tu campakkan je dalam kuali tu….letak air sikit..
tak payah nak layu sangat sayur-sayur tu..
Tutup api..dah boleh sediakan.
Senangkan …sayur-sayur tu boleh la letak sayur yang korang suka..brokoli pun boleh…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE