kisahsidairy.com,  motherhood,  parenting blogger

Naura Baru Dapat Vaksin DTAP Dose 2

Assalamualaikum
Cerita semalam.Sepatutnya semalam ler hapdate kan..Tapi disebabkan semalam halfday untuk hantar Naura ke Klinik.Jadi entry semalam untuk hari ni
Sebenarnya kalau diikutkan,Naura dah terima dah suntikan untuk DTAP dose 3.Tapi disebabkan dah dua kali demam,so terpaksalah postpone suntikan.Dah dua kali pulak tu.As a mom,memang lah risau bila anak tak dapat vaksin tu kan.Risau jugak kalau  berlaku apa-apa yang tidak diingini..
Ummi baru ambil Naura di rumah pengasuh
Tapi Alhamdulillah,semalam dia tak demam..Hanya nampak selsema sikit je.Tapi ok..Hanya berdua je dengan dia semalam.Lepas balik kerja tengahari tu,terus amik Naura di rumah Pengasuh.Nasib baiklah klinik dengan rumah pengasuh tu tak jauh.At least dalam pukul 1.20 tengahari dah terpacak dekat klinik.Tunggu ambil nombor pulak dalam 1.30..Pukul 2 da start panggil.Dalam kul 3 gitu dah siap dah..Lambat pun sebab nak confirmkan vaksin mencukupi untuk naura atau tidak.Aku difahamkan Vaksin sekarang takde stock,Nak dapatkan vaksin di klinik atau Hospital swasta macam meragui je.
Lepas kena suntik tu,menangis pun kejap je…Risau jugak berpanjangan sebab umi dengan Naura je pi klinik.Buatnya dia meragam,naya la ummi.Berhenti sekejap di hentian sekolah sebab nak menyusukan dia.Masa tu dah mengaruk sebab nak tido.Lepas menyusu,terus lena dalam kereta..
Memang dah mengantuk sangat ler ni
Sepatutnya bulan depan dah tak payah pergi…temujanji bulan 3,tapi disebabkan Naura belum dapat vaksin complete,jadi terpaksalah bulan depan ke klinik lagi…

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *