• drypers club,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Guna Dan Tebus Point Dari Drypers Club

    Assalamualaikum Hanya Mak-mak je yang masuk kelab Drypers ni kan..Takkan ler anak dara nak masuk kelab  ni pulak..Bila dah jadi mak-mak ni,apa je yang melibatkan anak,mesti dia nak try and error.Bila dah ada kelab-kelab yang macam ni,of courselah semua nak masuk. Baru-baru ni aku ada buat survey pasal drypers ni,dapatlah 500 bonus untuk dikreditkan dalam akaun drypers aku..Eh..Korang dah join ke belum ek..Kalau belum boleh la join ni..Kalau korang pengguna tegar Drypers ni,aku syorkan korang join kelab ni..Sambil tu,korang boleh kumpul point dari setiap pembelian Drypers tu.. Senang je..Meh aku ajar cara bagaimana korang nak join kelab Drypers ni Perkara pertama adalah korang adalah pengguna Pampers Jenama Drypers ni la…

  • breastfeeding,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Tips Untuk Ibu Menyusu

    Assalamualaikum Sebenarnya entry ini bertujuan untuk share tips-tips yang pernah aku gunakan sepanjang penyusuan Naura.Ini cuma sekadar perkongsian untuk mereka-mereka yang memerlukan sekaligus memberikan semangat kepada aku sendiri..Bila kita tulis,kita juga perlu lah praktikkan apa yang ditulis. Sebenarnya macam berat hati jugak nak tulis entry ni,bukan apa,salah satunya aku takut entry aku disalah ertikan sebagai menunjuk-nunjuk kononnya macam aku breastfeeding anak sorang kat dunia ni.Dan satu lagi aku takmo orang kecam aku bila aku syok sendiri nak share pada mommies  di luar sana tentang pengalaman yang sedikit tu … Sebenarnya kalau ikutkan kemampuan,rasanya tak termampu nak betul-betul breastfeeding anak.Yelah mana masa nak kejar bekerja lagi,Nak fikir sediakan makanan anak-anak yang…

  • lifestyle blogger,  online shopping,  zalora

    Shopping Kasut Di Zalora

    Assalamualaikum Wanita dan shopping ni memang tak boleh nak dipisahkan.Kekadang dari nak window shopping terus tershopping..Tapi wanita pandai tau!! Time offer je diorang lebih ramai dan lebih berminat untuk shopping.Sebab apa..kalau dah diskaun sampai 95% ke,maunya tak korang putih mata kalau terlepas kan.. Berbanding dengan lelaki,diorang ada sesetengahnya bila nak bershopping ,memang tak kisah samada ada sales ke tidak.Bagi diorang antaranyalah,bila ada sales ni confirm sesak,so nak shopping pun macam tak best kan. Tapi aku tak cakap semua lelaki atau semua perempuan lah yang suka macam tu .Jangan dok kecam aku pulak.Berbezanya zaman sekarang ni,Kalau ada sales,duduk depan pc je..hahaha..Pun boleh jugak..Contohnya tunggu sales dari Zalora atau mana-mana shopping online…

  • breastfeeding,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my

    Assalamualaikum Breasfeeding Journey :Beli Breastmilk storage di 11street.my | bagi ibu-ibu yang breastfeeding anak ni mesti fikirkan pasal storage kan..hehehe…aku la tuh..Nak cari breastmilk storage bag ni pun kekadang payah jugak.Yelah..kat pasaran sekarang ni,ada yang jual mahal,ada yang jual murah.Ada jugak yang jual combo macam pembelian sebanyak 5 box ke atas dapat diskaun ke..tu CONTOH!! Dari 1st journey aku breastfeeding Naura,Mulanya macam tak kisah la kan storage bag tu harga berapa sebab masa tu stock pun tak banyak. 1st Breastmilk storage bag yang aku gunakan adalah jenama fiffy.. Jenama Fiffy  harga rm11.90(kalau tak silap aku lah) Ni aku beli kat kedai baby di bandar penawar Lepas tu aku beli pulak…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Hello(Adele) Cover by Leroz Sanchez

    Assalamualaikum Sebenarnya lagu ni lama dah dalam simpanan aku..Actually aku memang suka lagu-lagu Adele walau tak semua lagu Adele yang aku tau.Tapi bila tengok youtube ,ada pulak yang dok cover lagu ni..Hah ni..budak lelaki ni..Apa ke nama dia ek..Jap aku tengok!!Nama dia Leroz Sanchez..Nama dia mangai!!! terbelit lidah..nampak handsome..heheh..suara memang superb..tu yang dok berkali-kali dengar lagu dia ni..Saja lah nak share apa yang aku suka dengar…mana tau korang nak dengar jugak. Hello, it’s me I was wondering if after all these years You’d like to meet, to go over everything They say that time’s supposed to heal ya But I ain’t done much healing Hello, can you hear me? I’m…

  • breastfeeding,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Dah Sampai Barang Yang di Tunggu

    Assalamualaikum Selamat pagi sabtu korang..Sebelum buat kerja,kita update blog kejap…hehehe…Agak free sikit pagi ni.Boleh la buat apa yang patut dulu. Bukan nak cerita apa pagi sabtu ni.Barang yang aku tunggu dah sampai..Lega hati mak ni.Tak lama pun menunggu barang ni sampai.Rabu tuari order,jumaat dah sampai..Lega sungguh beb..Lepas ni nak cari spare part boleh beli online je lah.. Tadaaa…. Apa yang aku dok tunggu tu.Ni hah!! kalau korang follow entry aku dalam beberapa hari lepas,aku ada cerita pasal Breast Pump Elektrik aku tu rosak..Eh..Bukan rosak..Tapi Ada item di bahagian breast pump tu tak boleh digunakan lagi.Cer korang baca kat entry Valve Problem Pada Breast Pump. Memang susah hati ooo kalau ada…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nuffnang

    Cek Nuffnang Dah Sampai

    Assalamualaikum Walaupun tengah sebak dek kerana anak-anak tinggalkan ummi dia hari ni.Takpe..ummi gagahkan jugak berblog.Menghilangkan kebosanan dan kesedihan.. Siapa yang tak rindu kan bila berjauhan dengan anak-anak.Atas sebab-sebab tertentu,ummi merelakan pemergian anak-anak untuk pulang ke kampung. Hoyeh!!! check Nuffnang ummi dah sampai..Alhamdulillah..Walau tak banyak mana,tetap bersyukur dengan rezeki ni.Alhamdulillah…hasil dari berblogging. Sebenarnya semalam lagi surat ni sampai,tapi ummi tak sempat nak hapdet.Kang kalau ummi bukak depan anak-anak,laju je si kakak fiyah tarik..Dah terkoyak cek ummi tu,meraung la jawabnya ummi ni nak oii.. Taraa..tak sempat lagi nak clearkan cek..Biarlah dulu..minggu depan boleh pi bank.Lagipun kena satu hari baru boleh keluarkan duit tu kan Simpan je buat tambah beli barang dapur nanti.hehehe…By…

  • breastfeeding,  kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Valve Problem pada Breast pump

    Assalamualaikum Seronok sebenarnya kalau bercerita pasal breastfeeding ni.Tapi kalau bab mood down dan susu tak keluar,hah!! masa tu lah nak buat apa pun tak boleh. Semalam aku ada cerita di Entry Habasyi oil-Supplement terbaru dalam perjalanan breastfeeding Naura kan…Supplement ni membantu aku dari segi kesihatan aku jugak.Kurangkan keletihan badan.Jadi nak buat kerja extra pun boleh lagi. Tapi yang tak bestnya bila time cergas nak buat kerja mengepam tu,Pump pulak ada masalah.Geram weh!! Rasa nak hempas-hempas je pump tu.Tapi difikirkan balik beli dengan duit,so lepaskan geram kat my laki je..Membebel pasal pump tu depan dia,redha je dia jadi pendengar. Dulu aku ada cerita pasal pump yang aku beli kat entry Bercerita tentang…

  • breastfeeding,  kisahsidairy.com,  review product

    Habasyi Oil – Supplement terbaru Dalam Perjalanan Breastfeeding Naura

    Assalamualaikum Nabi Muhammad S.A.W bersabda: Tetaplah kamu dengan Habattus sauda.Sesungguhnya padanya terdapat ubat bagi segala penyakit,kecuali mati.(hadis riwayat Bukhari)  Alhamdulillah..sudah 4 bulan,masih diberi peluang untuk breastfeeding Naura.Walaupun kekadang tu rasa sukar untuk menghasilkan stock,tapi aku tetap mencuba.Bukan senang nak meneruskan breastfeeding ni kalau jiwa tak kental.hehe..Kekadang ada masa down sebab stock yang semakin berkurangan.Yelah,takat ni Naura ada jugak aku campur dengan susu formula disebabkan stock yang terhad.Tapi alhamdulillah sehari pun kekadang dia ambil sekali je susu formula tu.Kalau boleh aku nak buang terus perkataan susu formula dalam breastfeeding journey aku. Bila mak-mak yang BF anak ni,banyak tenaga dan masa yang diperlukan.Untuk tambah stock,untuk bangun pepagi buta buat power pumping..Semua tu…

  • food Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Menikmati Coffee Legend – Rileks,respond & Chill

    Assalamualaikum Di sekitar Johor bahru ni,yang setakat ni aku tau atau kat tempat lain dah ada dah..Itu aku tak tau..hahaha…Baru-baru ni rasa viral jugak la di fb aku pasal Coffee ni..Actually yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak jugak kiosk-kisok di sekitar tempat Pasir gudang ni.Cuma aku belum berkesempatan untuk merasai kenikmatannya lagi, Hujung minggu hari tu,masa balik dari servis kereta,ternampak Coffee Legend bukak kiosk tepi jalan..Cakap kat husband,nak cuba tak coffee ni.Husband apa lagi,tak menolak la kalau berkaitan dengan ais ni..memang pebret dia kot.Pergi le kami menjengah kat situ..Tanya apa yang menarik kat owner kedai tu.Dia kata semua sedap..ho lah!! takdenya kan penjual kata menu diorang tak sedap.…