PARENTING

Group Homeschooling Genius Syurga Banyak Memberi Inspirasi

Assalamualaikum
Sejak rakan masukkan aku ke group Homeschooling Genius syurga ni,rasa sangat excited kot nak ajar si awfiyah tu belajar macam-macam.Yelah..nak mengajar anak ni kena ikut tahap umur mereka.Kenalah ikut pembelajaran mengikut peringkat kan.
Dah banyak jugak aktiviti yang aku buat untuk awfiyah,contohnya memberi arahan pada dia,bagi dia pegang senduk dan mangkuk yang berwarna warni.yelah..budak-budak ni suka dengan warna-warni kan..Selain tu aku ajar dia masukkan duit dalam tabung..isk..banyak lagi la..Walaupun kekadang ada jugak tahap kemarahan ummi nak mengajar,tapi tetap seronok.Apa taknya,kekadang tu,bila disuruh,dia buat sambil lewa,ataupun langsung tak endahkan apa yang ummi dia cakap..Nama pun budakkan..Banyak nak main..hehehe…ummi dia je yang kekadang emo..Sayangnya,ummi dia tak pandai menjahit.Jelous sangat bila tengok mommy yang pandai jahit.Rajin buatkan anak mereka flashcard..Soft Book dan bermacam lagi..Macam kita yang tak pandai ni,kenalah beli…Nasib baik harga yang mommy bagi tu berpatutan..alhamdulillah..masih mampu ummi dia nak membeli.
Bila tertarik dengan bahan pembelajaran yang dikongsi dalam group tu,haruslah ummi dia excited nak bagi kat anak saudara yang lain..Yang paling dekat la kan duduk dengan makngah dia ni.Ada sorang anak saudara yang bakal bersekolah tahun depan.Rajin kot makngah dia buatkan buku tu untuk dia.

 

Siap da satu buku…Ada dua jenis pembelajaran yang aku masukkan dalam tu iaitu Joining dots dan Maze..
Macam aku pulak teruja nak buat.hehehe…tapi takde masa nak buat semua tu..Dah pun sampai buku tu ke tangan pemiliknya
Tekun membuatnya..Malam tadi buku ni sampai ke tangan dia,Ibu dia cakap,tido pun peluk buku..
If korang berminat nak bahan pembelajaran tu boleh la masuk group ni..ataupun aku ada satu website yang boleh korang amik bahan pembelajaran dari situ.
Kat sini lah aku ambil bahan rujukan selain dari file sharing dari group Homeschooling Genius Syurga tu
Moga bermanfaat untuk ibu-ibu dan bapa di luar sana…And,kalau korang ada bahan pembelajaran dari mana-mana website boleh la share kat sini..Moga anak-anak kita happy dengan pembelajaran yang diberikan oleh ibu bapa dari rumah lagi..Jadi bila dah masuk sekolah takdelah mereka terkejut…hehehe…
Kalau korang nak lagi bahan pembelajaran untuk anak-anak,boleh mintak kat aku..emel je kat sitirohaida81@gmail.com

 

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *