kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

Nur Awfiyah dan TV

Assalamualaikum
Pepagi dah up cerita pasal anak dah kan..Well,tu je cerita yang menarik yang nak aku kongsikan kat blog ni..Insya allah..akan ada lagi cerita-cerita tentang anakanda berdua tu..heheh..
Selalunya Nur awfiyah ni memang tak berminat dengan tv.Masa dia baru beberapa bulan tu,memang dia minat nak tengok tv,apatah lagi kalau iklan.memang dia suka tengok.Tapi bila dah masuk umur setahun ni,dia kurang berminat dengan tv.Dia suka sangat dengan aktiviti lasak,contohnya memanjat,berlari-lari..sakat ummi dia,ha!!tu yang memang dia sukai..
Tapi lately ni,perubahan baru anakanda nur awfiyah,suka tengok cerita-cerita robot la pulak..haishh..ummi dia belikan Play Tent,Anak patung,dan yang terbaru piano siap sekali dengan cermin.Entah ape ke nama dia.Taklah pulak dia minat sangat..Buat perhiasan je..Lebih suka main pinggan mangkuk ummi dia kat dapur tu.Nasib baiklah ummi dia beli semua yang plastik..taklah risau sangat terbarai kaca bagai.
Tengok ler tu,ralit sungguh tengok robot tu..Kalau cite upin ipin,dia tak kisah pun.Kalau dia suka,confirm ummi dia boleh upload banyak-banyak.
Kalau boleh aku nak beli permainan yang boleh merangsang minda anak-anak aku.Barulah sel-sel boleh berhubung kan..
Tengah meng”google tentang permainan yang merangsang minda anak-anak.Kalau dah jumpa nanti aku share..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE