kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

Nur Awfiyah Dah Gunting Rambut

Assalamualaikum
Rambut panjang??/ kalau boleh itulah yang umi dia nak.Nak panjangkan rambut anak ni bukannya senang.Lagilah dak Si Awfiyah tu.Nak mengikat rambutnya tu,merupakan cabaran emosi bagi umi dia.Apa taknya.Nak ikat rambut yang sebatang pokok kelapa tu,berkejaran tak hengat.Memang nak nampak dia lebih cantik berambut panjang,tapi dah ramai makcik-makcik yang komplen rimas dengan rambut panjang si awfiyah
Merana kejap umi dia,Nak pakaikan headband pun rasa nak bergaduh dengan si fiyah ni.Ni kan pulak nak ikat tocang dua,lagilah sengsara kan.Lagi satu masalah yang utamanya ialah,nur awfiyah cepat berpeluh dan bila rambut dah panjang,belakang leher akan timbul pulak ruam.Tu yang menjadi punca Nur awfiyah terpaksa gunting rambut,
Ahad,semalam,gigihlah ummi dia mencari salon untuk anak dara sorang ni.Just nak repair dan pendekkan sikit sahaja.,Nasib baik tak meragam.Duduk diam je bila auntie tu gunting rambut dia.Patuh segala arahan auntie tu bila dia disuruh untuk tunduk..alahai anak ummi,
Kat atas ni gambar dia masa rambut panjang.di saloon dan selepas make over..hehehe..make over la sangat.
Sangat sakit hati dengan awfiyah sebab dah susah nak ambil gambar…geram sangat-sangat.
Baru lepas gunting rambut.pi ajak dia jenjalan..upah pulak dengan buah strawberry lepas dia teringin sangat nak makan masa nampak kat pasaraya tu.
Layankan jelah anak dara sorang ni.Nasib baik adik Naura dia duduk diam je masa ni.kalau tidak pening ummi nak handle dua orang ..

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *