kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  nur awfiyah,  parenting blogger,  toys

Misi Mencari Play Tent Nur awfiyah Tercapai

Assalamualaikum
Takde dah mainan untuk Nur awfiyah!!..Bukan ape.Macam nampak dia tak berminat nak main permainan² tu.Dia lebih suka mengemas,menyepah tu je..Tapi dari kecil ni lah kita kena ajar anak-anak kita.Permainan Nur awfiyah memang aku dah letakkan dalam satu bakul.Bila dia dah puas menyepah,aku pujuk dia untuk kemas balik..Walaupun mulut membebel,mata menjeling,dia tetap jugak buat.hehe..Buat ummi dia tak jadi marah.
Masa aku jenjalan kat blog rakan blogger,terjumpa tentang entry dia beli anak dia Play Tent ni.So,aku menggoogle la kat mana nak beli Play Tent ni.Moh aku senaraikan harga yang aku survey.
Lazada- Rm57.90
11street -Rm40.90
Mr.DIY-RM38.00
So,agak-agak korang ,kat mana Play Tent ni aku beli.Nasib baik husband dok survey dan bagi cadangan nak pi MR.DIY.Of course la kat Mr.DIY kan aku beli..Murah dan boleh tambah apa lagi yang berkenan kat kedai tu
Bila pi Mr.DIY ni,bukan setakat Play Tent ,aku beli dia buah-buahan untuk letak dalam Play tent ni.Ingat nak beli bola-bola kecil,tapi disebabkan takde dan bola tu terlalu kecil,so tak jadi.Tulah aku beli buah-buahan.
Tada………………..
Tetap ummi dia nak cari warna pink.Ada banyak jenis,tapi ummi dia berkenan kat ni.
Dekat Mr.DIY tu,aku ingat nak beli Play Doh.tapi bila fikir nur awfiyah akan makan benda tu,terus tak jadi.Mybe tak sesuai untuk kanak-kanak usia dia.
play tent
Nampak tak,segala jenis mainan aku letakkan dlam Play Tent.Jadi senang dia main kat dalam ni.Takdelah dia mengacau pinggan mangkuk ummi dia kat dapur.
Nasib baik masa pindah tu,aku beli set pinggan mangkuk plastik.Pakai tu je dah.Anak kecil,memang tak boleh nak berhias bagai.
Nanti adik dia dah besar,adalah dia kawan gaduh..tak sabar nak tunggu Naura besar..hehe

Mommy Blogger For any Advertorial | Sponsor Post | Product Review | Food Review | kindly email me at sitirohaida81@gmail.com

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *