• happy monthsary,  nur naura,  parenting blogger

    Happy First Monthsary Naura

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Hari ni genaplah anakanda Nur Naura Auni sebulan.Rasa sekejap je kan..Tadi Naura ke klinik untuk mendapatkan rawatan bulan pertamanya.Alhamdulillah..berat bertambah.Masa lahir hanya 3.6 kg sahaja….sahaja?????? krik..krik.. Tadi timbang dah naik ke 4kg…tu baru sebulan.Masa kakak dia Nur awfiyah belym sampai ke tahap tu. Seperti kakak,adik pun akan dapat catatan di blog umi setiap bulan..Disinilah umi abadikan cerita anak anak umi semasa kecil.Mana tahukan,bila da besar salah seorang akan menyambung legasi kisahsidairydotcom ni…insyallah. Lama betul umi tinggalkan blog ni.Domain nak expired pun belum sempat nk renew.Apatah lagi nak blogwalking kan..Insyallah..nanti ada masa akan buat aktiviti berblogging seperti biasa 

  • kisahsidairy.com,  nuffnang

    Nuffnang Yang Masih berstatus On Going

    Assalamuslaikum Lama dah kot aku tak bercerita pasal Nuffnang ni.Lqgipun jarang dah bukak website nuffnang untuk update.Yelah..bila kat rumah ni semuanya mengharap pafa smartphone je.Aku update blog pun hanya menggunakan smartphone je. Kalau dapat guna lappy atau pc,memang syok je.La ni terpaksalah mengharapkan pada handphone ni je.Janji blog berupdate dari kosong gitu je kan.At least ada jugak dua tiga entry sebulan.Advertorial job pun aku tak amik.Yelah..dalam berpantang ni,banyak fokus pada anak-anak je..Nanti bila dah bekerja tak boleh bagi banyak masa pada mereka. Dah termelalut sampai sini kekdahnya..Padahal saja nak up status pasal nuffnang.apakah cpuvp yang sedang berstatus on going lagi..by the way…xlah banyak sangat..ni je yang hado!! alhamdulillah…

  • kisahsidairy.com,  motherhood,  parenting blogger

    Bila Dia Dah Dapat Adik

    Assalamualaikum Lama kan tak bercerita pasal puteri sulung kami tu.Alhamdulillah…dia dah jadi kakak.Korang boleh baca entry aku yang lepas. La ni nak bercerita pasal kakak nur awfiyah pulak..Kesian dia..mungkin orang cakap awfiyah terlalu kecil untuk ada adik.Tapi anugerah dan hadiah dari Allah swt aku tak boleh pertikaikan.Itulah namanya rezeki untuk family kami.Anak tu Allah swt dah berikan rezeki untuk mereka.Sebagai ibu bapa kita harus terima dengan hati yang terbuka. Sangat bersyukur dengan kehadiran puteri kedua kami tu.At least awfiyah ada adik untuk bermain.Kan..kan…hehe.. Sejak ada adik ni,memang kurang menempek dengan ummi dia.Takut pulak diterjah tempat operation aku tu,maunya masuk hospital lagi ummi dia.Masa aku duduk dalam wad tempohari pun dah…