kisahsidairy.com,  motherhood,  nur awfiyah,  parenting blogger

Kasut Pertama Nur awfiyah

Assalamualaikum
Salam Ramadhan ke 9..Alhamdulillah..sudah menjengah hari ke 9 kita berpuasa..Syukur masih diberikan kesempatan untuk merasai nikmat ramadhan.
Satu keajaiban bila seorang ibu yang mengandung,tidak langsung merasai kepayahan berpuasa..Allah itu maha besar..Memberikan kenikmatan dan kelebihan kepada wanita yang mengandung..Memang tak terasa lapar pun sepanjang berpuasa.Cuma mak aku selalu ingatkan,jangan terlalu memaksa untuk berpuasa.Kalau rasa tak boleh jangan teruskan,takut effect ape-ape kat baby.
Oh ya!! lama betulkan aku tak bercerita pasal anakanda sorang ni.Alhamdulillah,semakin mudah menjaga dia.Tidak terlalu memberi tekanan kepada ummi dia.Cuma bila pi Hospital aku memang tak bawak dia.Lebih suka letakkan dia pada SIL.Kesian pulak dia kalau terpaksa menunggu ummi dia check up.
Sekarang ni dah dapat kaki a.k.a dah pandai berjalan.Kalau dulu jalan-jalan jatuh,sekarang dah semakin aktif berjalan.Dah pandai bangun sendiri kalau dia jatuh pun.
So bila dah pandai berjalan,kenalah ummi carikan kasut untuk dia.Ingatkan nak cari kasut biasa je,Tapi babah request suruh beli yang bunyi-bunyi tu.
Masa temankan babah cari baju raya minggu lepas,sempatlah cari kasut untuk dia.Ummi dia memang tak lari dari warna pebret..Of courselah pink kan.
Antara pilihan ummi..emmmm…agak-agak mana satu pilihan ummi..
Dah survey kat lain,tapi berkenan kat dua-dua ni..Cuma aku prefer yang polkadot tu..
Dan inilah pilihan ummi,cuma beli terbesar sikit,memandangkan Nur awfiyah tak ikut..jadi tak boleh nak ukur kaki dia
Bila balik,dan pakaikan dia,terbesar sikit..Sepatutnya ummi kena pilih size 3..Nak tukar memang tak boleh la sebab resit pun hilang entah ke mana.
Tapi boleh la lagi..Harga pun tak mahal sangat..RM29.90..Nanti nak beli lagi untuk dia..Nak beli yang biasa-biasa je..Tak payah ada bunyi-bunyi.
Raya ni boleh la ikut pi beraya jugak.Tinggal nak beli baju kurung untuk dia sehelai..alahai anak,ummi pulak tak sabar nak raya..Tahun lepas memang tak boleh nak bawa berjalan,masih kecil lagi.Lagi masa tu dia kuat meragam..
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE