kisahsidairy.com

Full Moon cake Dari Officemate

Assalamualaikum
Mengikut sumber yang dipercayai,full moon ini disambut apabila anak2 kaum cina yang baru dilahirkan telah mencapai umur satu bulan. Pada ketika ini, anak tersebut akan diraikan dengan memberi nama kepadanya dan memberi sanak saudara makanan tradisional dan juga telur merah. Pada masa sekarang sambutan ini telah diubahsuai mengikut kesesuaian zaman. Aku baca kat blog SINI
So,dapatlah satu department satu kotak kek macam kat bawah ni..Alahaii..comel sangat..Rasa nak ngap je..hehehe
Comel je kan kotaknya…aku suka tengok dekorasi kek tu.
ada 12 biji kek dalam tu..
TAPI!!..aku tak dapat nak makan kek tu sebab rasa macam was-was lak nak makan.Aku dah survey kat google samada Moonlight cake ni ada status HALAL atau tidak.Tengok kat Website dia,memang takde status halal..Adeh…nak makan kek tu!!!!…
Puas google.tapi tak jumpa pun orang melayu cakap halal…iskk..risau je ni..Last-last aku batalkan niat nak makan dan terus bagi kat officemate yang lain..
Teringin pulak hari ni nak cari kek..Tengoklah macam mana nanti…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE