Showing 26 Result(s)
kisahsidairy.com pregnancy

Petua menghilangkan Batuk

Assalamualaikum Dah dua hari tanpa entry di blog ni..Gara-gara batuk start hari rabu sampai la berlarutan sehingga ke hari ni..Dah dua hari aku MC..Bila batuk,dada dan perut ni sakit.So rasa tak selesa jugaklah kalau nak kerja… Last-last aku ambil keputusan untuk berehat di rumah.Memang payah la kan nak baik kalau dah kena batuk ni.Dengan cuaca yang tak menentu dan terlalu panas ni,Patut dielakkan pengambilan ais..Tapi makyong sorang ni,pantang dengan ais …

PRODUK REVIEW

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

Assalamualaikum Setelah Terpilih antara 50 orang blogger yang akan buat Testimoni menggunakan Whitening Intensive Booster Skincare ni.Boleh refer Entry sini.Aku ada up entry pasal terima parcel dari poslajuMaka dengan Ini,terhasillah testimoni penggunaan produk dari Mybeauty Herbs ni selama sebulan. Alhamdulillah..kesannya amat ketara setelah kulit tidak lagi nampak Kusam dan yang penting tidak berminyak seperti dulu.Whitening Intensive Booster Skincare ini mampu memberikan pembaharuan sel kulit baru dalam 1 minggu.Selain itu jugak …

kisahsidairy.com nur awfiyah

Nur Awfiyah Turns One

Assalamualaikum Pepagi lagi ummi dah bangunkan dia.Semangatkan Ummi nak wish Birthday awfiyah pepagi ni..Kenalah umpan bagi susu sebotol.hehe Alhamdulillah..Genaplah anakanda kami hari ni setahun..Rasa sekejap je masa berlalu..Dan hari ni anakanda kami dah setahun…Sekarang ni dah gigih meniti tepi katil dan juga kerusi sofa tu..Memang ada hati nak berjalan dah..Masuk Walker???? Memang dah taknak pun dia.. Alhamdulillah..Ummi selalu doakan anak ummi menjadi anak yang solehah,berjaya dalam hidup.Tak sabar nak tunggu …

INFO kisahsidairy.com motherhood parenting blogger

Jadual Imunisasi Untuk Bayi berumur Bawah 1 Tahun

Assalamualaikum Hah!!! tetiba je kan nak bercerita pasal Jadual Imunisasi Untuk bayi berumur bawah setahun.Occay…sebenarnya bulan ni genaplah anak kesayangan hamba tu berumur setahun..Yeayyy..Esok awfiyah dah setahun…Wah..sekejap je setahun dalam jagaan aku kan.. 20hb ni dah kena injection la dia..Huaawaa..Ummi tak taulah macam mana nanti dia pekik bila kena inject..Harap dia taklah meragam kan.. So,setiap bayi memang wajib mendapatkan Jadual Imunisasi mengikut aturannya.Imunisasi ni merupakan  satu proses memberi vaksin kepada …

kisahsidairy.com nuffnang

Nuffnang : TGIF Meal For Two

Assalamualaikum Petang baru bersiaran.Bukan busy atau ape pun.Entahlah..mood ke laut..Oooppsss..Bukan masa nak merayu simpati..Bukan masa nak cerita hal personal dalam blog ni..Ceriakan diri sikit petang-petang ni walaupun sedikit sendu menyelimut..perghh…puitis betul ayat kan. Oklah..Petang ni,bila dah takde benda aku nak cerita..Actually ada,cuma takde hati nak menulis..hehehe… Nak cerita pasal BE/CPUV baru yang terbit di dalam blog #Kisahsidairydotcom ni. Sekali masuk sampai 3..Tapi tak taulah berapa sen yang melekat..hahah..tetap nak update …

kisahsidairy.com lifestyle blogger template

Bertukar Ke Template Baru Lagi

Assalamualaikum Salam jumaat semua..Saja nak cerita pasal template baru aku ni.hehe..Biasalah,bila dah bosan dengan template lama,kita Bertukar Ke Template Baru pulak kan.Lepas tu dah bertabur tak tentu pasal segala jenis coding. Aku ingat saja nak tukar kepada Responsive Template.Tapi tak taulah samada template ni mesra SEO atau tak.Bila aku check,macam takde mesra SEO pun..Arghhh..Sudah…Last-last,lantakkan sajalah..Janji template nampak ok..Cantik?? Entah la..Pada aku x cantik,cuma kemas je. Korang rasa kemas tak blog …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger pregnancy

Badam Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum Bila pregnant ni,banyak info yang dicari.Tapi bukan sebab pregnant je baru tercari-cari info macam ni,Tak pregnant pun boleh juga membaca tentang info-info kebaikkan makanan untuk ibu-ibu mengandung ni kan. source:google Dulu aku pernah baca pasal kebaikkan Kurma untuk ibu mengandung.Selain tu jugak aku ada kongsikan kebaikkan mengamalkan Jus Delima di Entry INI .Dan satu lagi tadi aku terbaca di Blog Maria tentang kebaikkan Buah kiwi untuk ibu mengandung juga ada,kotlah …

kisahsidairy.com motherhood nur awfiyah parenting blogger

Shopping Keperluan Nur awfiyah

Assalamualaikum Perihal cerita semalam ni uols…hehehe..sejak bila pulak kan bertukar perkataan uols ni kan..hehehe..Cerita petang semalam,gaji kot!!! Planning balik kerja,amik awfiyah,amik babah kat rumah terus nak pi Maslee terdekat.Shopping barang Nur awfiyah yang dah hampir kehabisan..Setiap kali gaji,memang peruntukkan nur awfiyah diketepikan.Beli beberapa stock seperti pampers,susu,mandian dan juga biskut Nur awfiyah tu. Itulah rutin setiap sebulan dua kali,mesti berbelanja di Maslee atau Econsave.Bagi aku dua pasaraya tu dah bagi harga …