kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  pregnancy

Appointment Lagi!

Assalamualaikum
Rasanya kalender tahun ni lah yang banyak aku conteng..Start pregnant penghujung tahun lepas,sehingga lah dah buat kad pink.Dan seiring itu jugak,kena jumpa pakar,appointment sebulan lebih 4 kali..
Uishhh…Kalau ikutkan penat jugak nak ke hulu hilir membawa badan yang semakin tak larat ni..harap terus diberikan kesihatan yang baik sehingga bersalin nanti.
Sejak Johor dah diperkenalkan cuti Jumaat sabtu ni,Bagi pekerja swasta,dah takde istilah hujung minggu bila terpaksa duduk terperap di hujung minggu.Yelah..kalau anak-anak dah sekolah,mana masanya nak beriadah bersama-sama kan.
Begitu juga appointment dengan doktor sekarang ni.Berkorban hujung minggu untuk betapa kat hospital pepagi buta.Semuanya dilakukan di hujung minggu.Jadi takde istilah nak merehatkan badan pada hujung minggu.Duduk menunggu kat hospital pun dah dekat setengah hari kan..
Baru ingat nak berehat esok,tapi terpaksa gagahkan jugak pepagi buta ke Klinik.Sebenarnya appointment aku melibatkan dua tempat.Satu hospital besar,dan satu lagi klinik kesihatan biasa.Biasanya kalau ada kes,memang kena lah pergi dua² tempat ni.Esok hanya jumpa doktor biasa je.Sebulan dua kali kena jumpa doktor.Kalau korang mengikuti perkembangan aku semasa mengandung ni,mesti korang tau kenapa mesti aku berjumpa dengan doktor pakar di Hospital besar.
Abaikan tulisan aku tu..hehehe…Setiap appointment memang aku akan tulis kat kalender..Jadi senang nak buat rujukan.
Hari ni pulak,apa aktiviti korang.Petang ni nak ke Tesco,Ada sales kat sana..Bukan sales apa pun.Dapat brocher Tesco,tengok pampers dengan susu Nur awfiyah tu murah..So sayang tak grab kan.Masa ni lah boleh beli 2-3 beg susu..Buat simpan.Nanti senang sikit..Yang penting jimat skit.
**Pepagi dengan Bebelan…
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE