breakfast,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger

Sarapan Simple Pagi Ni

Assalamualaikum
Disebabkan tak sempat pagi tadi nak menggoreng nasi.Bawak je roti gardenia dan Tuna ke tempat kerja..
Dalam kereta lagi dah berbunyi-bunyi perut ni.Lambat makan sekarang ni,perut cepat naik  masuk angin.
Pepagi pukul 4 tadi.awfiyah dah terjaga.Lepas buatkan dia susu,aku tengok dia macam tak tenang nak tido.Aku pun heran jugak,selalunya lepas susu,terus amik puting kopek dia,dan senang je dia tido.Pagi tadi lain macam pulak pusingnya,sampai ke bawah kaki aku dia berpusing.Resah gelisah semacam je aku tengok.Last-last,bangun jugak ummi dia ni.Loh…ajak main-main pulak..alahai si anak,napelah pepagi dah kejutkan ummi.Mungkin dia tak selesa sebab dia kena kulat susu…Nanti aku cerita ea
Masa tu jugak perut ummi ni dah berkeriuk mintak diisi..Adik dalam perut ni nak mintak makan gaknya.Jarang benau makan pepagi sebelum subuh..Buat air milo,lepas tu cicah biskut je.Lepas tu baru tidokan awfiyah dalam buai.Ummi dia pun ikut la tido sekali.
Sekali pepagi tadi dah terlajak laris,ha….amik ko..bangun 6.30 pagi dengan mata yang kelat..Nak tak nak kena jugak bangun.
Nasib baik malam tadi dah shopping sikit barang makanan dan keperluan perut ni tatkala lapar tengah malam.Actually malam tadi,pi bawak awfiyah shopping barang dia..Drypers and puting susu wajib kena beli sebelum stock kat rumah habis.
Sempat ni jelah…Oklah buat alas perut kan..Nasib baik semalam beli..Kalau tak,tak menyempat nak menyinggah beli sarapan pagi tadi.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeflickr

Blog tentang parenting, info, resepi masakkan ,panduan kerja di rumah, review produk, sharing info Johor, review makanan,

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE